Ντοπέ ο Μπόουλντιν

Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει από το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν. Αθλητής του Ηρακλή και συγκεκριμένα ο Ματ Μπόουλντιν βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η κυανόλευκη …

Ηρακλής

Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει από το Σάββατο επιβεβαιώθηκαν. Αθλητής του Ηρακλή και συγκεκριμένα ο Ματ Μπόουλντιν βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η κυανόλευκη ΚΑΕ έλαβε τη σχετική ειδοποίηση σήμερα (24/1) και πριν από λίγο η ομάδα ανακοίνωσε κι επίσημα πως: «Η Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ενημερώθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, από το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ πως στο πρώτο δείγμα στον έλεγχο της 17ης Δεκεμβρίου του αθλητή Ματ Μπόουλντιν βρέθηκε η ουσία 4-Μεθύλ-2-Χεξαμίνη που ανήκει στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών της WADA. Ο αθλητής διατηρεί το δικαίωμα εξέτασης και του β΄ δείγματος. Η Κ.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ τονίζει ότι θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τους κανονισμούς».

Η ουσία αυτή είχε εντοπιστεί και στον αθλητή του Αμαρουσίου, Τόνι Ουίντεν και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η ουσία αυτή βρίσκεται σε σκευάσματα για δίαιτες. Ο ΕΣΚAΝ είχε κάνει ελέγχους (εκτός αγώνων) σε έξι ομάδες της Α1 την περίοδο 14/12/2010-10/01/2011. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, αν και το δεύτερο δείγμα είναι θετικό, ο Μπόουλντιν θα τιμωρηθεί με τρίμηνο αποκλεισμό και η ομάδα δεν έχει κάποιες κυρώσεις. Ο Ηρακλής προφανώς και θα προχωρήσει στην αλλαγή του παίκτη, με τον Σμους Πάρκερ να παίρνει τη θέση του.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top