ΣΧΟΛΙΟ: “Κι αυτός, για αυτό πουλιέται…”

“Η επικείμενη πώληση του Βέλλιου στην… όποια Μπολόνια βάζει τον κόσμο στο ίδιο έργο θεατή. Δεν θα σταθούμε στο αγωνιστικό. Σε αυτό αναφερθήκαμε πολλάκις. Σε …

Ηρακλής

“Η επικείμενη πώληση του Βέλλιου στην… όποια Μπολόνια βάζει τον κόσμο στο ίδιο έργο θεατή. Δεν θα σταθούμε στο αγωνιστικό. Σε αυτό αναφερθήκαμε πολλάκις. Σε αυτό που θα σταθούμε είναι ότι ο Ηρακλής -σε μία ακόμη μεταγραφική ιστορία- μπαίνει ως ο αδύνατος στις διαπραγματεύσεις. Ο Γιάννης Τάκης, η διοίκηση, πολύ εύκολα θα πει –μετρώντας τα δίκια της- ότι… «τι να κάνουμε, έτσι όπως είναι η κατάσταση που κληρονομήσαμε, τα ανοίγματα είναι πολλά». Είτε κάποιος θέλει να κατηγορήσει τη διοίκηση για τους χειρισμούς, είτε όχι, δεν μπορεί να μην παραπέμψει εαυτόν, συνειρμικά, σε άλλες ιστορίες της τελευταίας εξαετίας.

Κι ο Λαγός για αυτό πουλήθηκε. Γιατί ο Ηρακλής δεν μπορούσε να απαντήσει δυναμικά. Και από τον Παντελή Καπετάνο για αυτόν τον λόγο ανέχθηκε δηλώσεις του στυλ… «ο κύκλος μου έκλεισε στον Ηρακλή», δήλωση που έκανε την πώληση πιο εύκολη.Ο Γιάννης Παπαδόπουλος κάπως έτσι πουλήθηκε. Για τα χρέη που βρήκε ο Ρέμος από τον Σπανουδάκη. Για να μειωθεί το άνοιγμα που δεν μειώθηκε ποτέ. Και για τον Γιαννούλη, χαριστικά, μια ομάδα (… ολόκληρης) Μπουντεσλίγκα έδωσε 100.000 ευρώ. «Αυτά είναι. Αν θες…» Και κάπως έτσι και ο μάνατζερ του Βέλλιου λέει ό,τι θέλει, φθάνοντας σε σημείο να κρίνει (ποιος, αυτός;) ότι μια πρόταση 100.000 ευρώ (του καλοκαιριού, της ΑΕΚ) ήταν ικανοποιητική για τον Ηρακλή. Και Παπαζαχαρίας, Γιάντσης, Ιωαννίδης, ελεύθεροι έμειναν για τα χρέη. Γιατί ο Ηρακλής δεν μπορούσε να αντιδράσει δυναμικά.

Φεύγουν, πωλούνται, χωρίς ποτέ οι Κυανόλευκοι να μπορούν να χτυπήσουν το χέρι δυνατά στο τραπέζι και να διαπραγματευτούν. Επαναλαμβάνουμε, δεν το εξετάζουμε από αγωνιστικό επίπεδο. Κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις είναι διαφορετική και, ναι, άλλοι θα πρόσφεραν λιγότερα, άλλοι περισσότερα. Μένουμε στο τι γίνεται όταν έρχεται η πρόταση.

Όταν ο κάθε μάνατζερ, η κάθε ομάδα αποφασίζει να χορέψει στον δικό του (…της) ρυθμό. Όταν ο Ηρακλής δεν μπορεί να κρατήσει παίκτη ή (αν θέλει) να τον πουλήσει καλά. Η κυλιόμενη κατάσταση των τελευταίων χρόνων με τα ανοίγματα (που οι επόμενοι κουβαλάνε τους προηγούμενους και ο κόσμος -που δεν φταίει σε τίποτα- φωνάζει για τα χρέη που δημιουργήθηκαν) εξακολουθεί να κρατά τον Ηρακλή σε στάση άμυνας. Αντιστρόφως ανάλογη με τη βαρύτητα της ιστορίας του…”

Το σχόλιο είναι του Γιάννη Πάγκου στην εφημερίδα “Εξέδρα”.

Σχετικά Άρθρα

O Ηρακλής συντάσσεται με την πρόταση για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο

Back to Top