Ο Ηρακλής στην κορυφή και το 2010

Εξαιρετικά πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η αγωνιστική περίοδος 2010 για την ομάδα πάλης του Ηρακλή. Οι αθλητές του είχαν πολύ καλή παρουσία στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, …

Άλλα αθλήματα

Εξαιρετικά πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η αγωνιστική περίοδος 2010 για την ομάδα πάλης του Ηρακλή.

Οι αθλητές του είχαν πολύ καλή παρουσία στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, με αποτέλεσμα 11 από αυτούς να αναδειχτούν Πανελληνιονίκες στις κατηγορίες Εφήβων και Ανδρών. Μάλιστα, η ομάδα κατάφερε και μια 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό εφήβων με τον Μπουτακίδη Αλέξανδρο στα 120κ.

Αναλυτικότερα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών που έγινε στο Περιστέρι στις 11 και 12 Δεκεμβρίου του 2010, η ομάδα του ΗΡΑΚΛΗ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο σύνολο με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο για 12η συνεχόμενη χρονιά. Οι αθλητές που αναδείχτηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος είναι οι εξής:

O Γιαγιάς Σταμάτης κατέκτησε την 1η θέση στα 120κιλά με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αποδεικνύοντας ότι είναι μια σταθερή αξία. Επίσης, 1ος κατετάγη ο Μπεντινίδης Εμζάριος στα 84 κιλά αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι παρά τη νεαρή ηλικία του είναι ο κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας του. Μετά από αρκετά χρόνια σκληρής προσπάθειας, ο Τσικοβάνι Μιχάλης κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στα 96 κιλά κερδίζοντας μάλιστα άνετα στον τελικό. Στα 55 κιλά ο Κωνσταντινίδης Νέστωρ κατετάγη 2ος χάνοντας μόνο στον τελικό, στις λεπτομέρειες. Χάλκινα μετάλλια κατέκτησε στα 84 κιλά ο Κεσίδης Κώστας, μετά από πολύ καλή εμφάνιση. Η έκπληξη βέβαια ήταν ο Αλεπίδης Κώστας, ο οποίος πήρε μετάλλιο σε μία δύσκολη κατηγορία στα 74 κιλά. Το τελευταίο χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο έμπειρος αθλητής Σταμάτης Βαγγέλης στα 120 κιλά, παρά το γεγονός ότι ήταν κάποια κιλά ελαφρύτερος από τους αντιπάλους του.

Τις επιτυχίες συμπληρώνουν οι αθλητές Σοϊλεμεζίδης Χριστόφορος στα 66 κιλά και ο Κιλινκαρίδης Αλέκος στα 60 κιλά οι οποίοι κατετάγησαν 5οι.

Οι υπόλοιποι αθλητές που αγωνίστηκαν και έκαναν καλές εμφανίσεις με νίκες ήταν οι εξής:

Παπαδόπουλος Γιάννης, Τερζενίδης Νίκος, Παπαδόπουλος Δημήτρης, Χαλκιάς Νίκος, Ποποβίδης Δημήτρης, Καραγκιοζίδης Λεωνίδας, Λαμπριανός Τζόνης, Μπουτακίδης Αλέκος, Μπέτας Γιώργος, Ατματζίδης Ευθύμης.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων, που έλαβε χώρα στην Ελασσόνα στις 18-19 Ιουνίου 2010, ο ΗΡΑΚΛΗΣ κατέκτησε 2 χρυσά, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο και μια 8η θέση. Τα δύο χρυσά κατέκτησαν ο Μπουτακίδης Αλέκος στα 120 κιλά και ο Κεσίδης Κώστας στα 96 κιλά. Δεύτερος στα 60 κιλά βγήκε ο Παπαδόπουλος Γιάννης με πολύ καλή εμφάνιση. Στα 120 κιλά 3ος βγήκε ο Ατματζίδης Ευθύμης και έκλεισε η ομάδα με μια 8η θέση στα 60 κιλά του Τσακαλίδη Γιώργο.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, που έγινε στα Άνω Λιόσια στις 24-25 Απριλίου ο Ηρακλής συμμετείχε με δύο αθλητές. Στα 85+ κιλά ο Χριστοφορίδης Παναγιώτης έχασε στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο και κατετάγη τελικά 5ος.Ο δεύτερος αθλητής που αγωνίστηκε ήταν ο Κατσαμπούκας Γιώργος στα 63 κιλά. Έκανε μια νίκη στον πρώτο αγώνα αλλά στον δεύτερο έχασε και αποκλείστηκε.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι και φέτος αθλητές του ΗΡΑΚΛΗ συμμετείχαν σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Σε όλους αυτούς τους αγώνες οι αθλητές αγωνίστηκαν με έξοδα του Ηρακλή λόγω των οικονομικών προβλημάτων της Ομοσπονδίας Πάλης.

Ο Μπουτακίδης Αλέκος συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων, που έγινε στο Samokov της Βουλγαρίας. Εκεί κατετάγη 5ος στα 120 κιλά, μια ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία για το νέο αθλητή. Επίσης στους ίδιους αγώνες αγωνίστηκε και ο Κεσίδης Κώστας στα 96 κιλά. Έκανε ένα πολύ καλό πρώτο αγώνα αλλά στην συνέχεια αποκλείστηκε. Ο Μπουτακίδης Αλέκος συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων που έγινε σην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Εκεί κέρδισε τον πρώτο αγώνα του με τον Κορεάτη Kim Dong- Woo. Στον δεύτερο αγώνα ηττήθηκε από τον Γεωργιανό Sakandelidze. Κατετάγη τελικά 10ος .

Ο Μπεντινίδης Εμζάριος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανδρών που έγινε στην Μόσχα της Ρωσίας, στα 84 κιλά. Εκεί κέρδισε τον πρώτο του αγώνα με τον Ιταλό Fasugba Anthony Junior αλλά στην συνέχεια έχασε από τον Temezov του Αζερμπαϊτζάν και αποκλείστηκε. Κατετάγη τελικά 13ος.

Όλες οι παραπάνω επιτυχίες, αποδεικνύουν οτι ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης είναι για άλλη μια χρονιά, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα στην ελευθέρα πάλη.

Back to Top