ΣΧΟΛΙΟ: Ο Μαρίνος, τα σχέδια και τα νέα όπλα

Από την επομένη του αποκλεισμού στην Κέρκυρα, έχει ανοίξει -εκτός Μίκρας- μία μεγάλη συζήτηση για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Έχουν δημιουργηθεί δύο τάσεις στον κόσμο της …

Από την επομένη του αποκλεισμού στην Κέρκυρα, έχει ανοίξει -εκτός Μίκρας- μία μεγάλη συζήτηση για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Έχουν δημιουργηθεί δύο τάσεις στον κόσμο της ομάδας. Η μία που θεωρεί ότι ο Ουζουνίδης φέρει μικρή ευθύνη για τα αρνητικά αποτελέσματα και η άλλη που πιστεύει ότι θα πρέπει άμεσα η διοίκηση να προχωρήσει στην αντικατάστασή του. Δεν είμαστε εταιρία δημοσκοπήσεων για να γνωρίζουμε ποια τάση εκφράζει την πλειοψηφία του κόσμου, ωστόσο οφείλουμε να καταθέσουμε την προσωπική μας άποψη για τον Έλληνα τεχνικό.

Θυμίζουμε ότι ο Ουζουνίδης ανέλαβε την ομάδα είκοσι ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Η -κάτι σαν- προετοιμασία έγινε από τον Μπουμπένκο και τους συνεργάτες του, ενώ και οι μεταγραφικές κινήσεις είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί. Οπότε κλήθηκε ουσιαστικά να διαχειριστεί ένα ξένο προς αυτόν ρόστερ, με παίκτες σε κακή κατάσταση, όπως φάνηκε από τα εργομετρικά τεστ που υποβλήθηκαν.

Όταν σχεδίασε την ομάδα στο χορτάρι, πόνταρε πάρα πολλά για το μεσοεπιθετικό κομμάτι, στην ποιότητα τεσσάρων παικτών. Ο λόγος για τους Μάρα, Σίσιτς, Κομπαγιάσι και Γιάκομπ. Σε αυτή την τετράδα πόνταρε πολλά και ο κόσμος, αφού το καλοκαίρι όλοι πιστεύαμε ότι οι συγκεκριμένοι θα δημιουργούσαν μία εξαιρετική γραμμή κρούσης. Το μεγάλο ερωτηματικό τότε, ήταν η ανασταλτική λειτουργία, αφού από την πεντάδα της άμυνας (συμπεριλαμβανομένου του τερματοφύλακα), μόνο ο Κατσαμπής και εν συνεχεία ο Κατσικάς, άνηκαν και πέρσι στην ομάδα. Αν προσθέσουμε και τον Ντάνι, τότε μιλάμε για μία εντελώς νέα αμυντική γραμμή.

Παρόλα αυτά, η άμυνα έδεσε σε χρόνο ρεκόρ, ίσως και λόγω της ποιότητας που υπάρχει σε αυτήν, σε αντίθεση με την επίθεση που ακόμη ψάχνεται. Ο Γιάκομπ είναι “καμένος” από την προετοιμασία, ο Μάρα δείχνει βαρύς, ο Κομπαγιάσι τέθηκε από νωρίς νοκ άουτ, ενώ ο Σίσιτς από την αρχή ήταν… αλλού. Υπό αυτές τις συνθήκες, ήταν πολύ δύσκολο για τον Ουζουνίδη να δημιουργήσει μία αξιόπιστη επιθετική γραμμή και γι’ αυτό απαίτησε την απόκτηση ποιοτικών παικτών για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι άμοιρος ευθυνών. Η επιμονή στους Γιάκομπ και Σίσιτς, σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Με τον Ρουμάνο σε αυτή την κατάσταση, ο Βέλλιος δικαιούταν περισσότερες συμμετοχές στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Βουτσιάς στην περίπτωση του Σλοβένου.

Αυτά όμως πέρασαν. Μπροστά μας υπάρχουν δώδεκα παιχνίδια πρωταθλήματος, με τον Ηρακλή να παραμένει στο κόλπο της εισόδου στα πλέι οφς. Μπορεί το καλοκαίρι να μην ήταν ο αντικειμενικός στόχος, από τη στιγμή όμως που παρουσιάστηκε στην πορεία, κυρίως λόγω της κακής παρουσίας των περισσοτέρων ομάδων, γιατί να μην αρπάξει την ευκαιρία, σε αντίθεση με ότι έκανε στο κύπελλο;

Όσο και αν υπάρχει σε όλους μας η πίκρα από τα δύο τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η ομάδα παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Πλέον μπορεί, έστω και για μία ώρα παιχνιδιού, να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα, να κάνει πλαγιοκοπήσεις και να σου δίνει την αίσθηση ότι ελέγχει ένα παιχνίδι. Θυμηθείτε πώς έπαιζε ο – τότε πρωτοπόρος στην αντίστοιχη αγωνιστική του πρώτου γύρου- Ηρακλής και δείτε πώς παίζει τώρα.

Εκείνος ο Ηρακλής έπαιρνε αποτελέσματα χωρίς να έχει αρχή, μέση και τέλος, στηριζόμενος στην τύχη και στις ατομικές εξάρσεις ορισμένων παικτών του. Ο σημερινός Ηρακλής έχει αρχή, έχει μέση, του λείπει το τέλος. Γι’ αυτό και προστέθηκαν στο ρόστερ παίκτες που –θεωρητικά- έχουν την ικανότητα να αξιοποιούν την υπεροχή της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.

Από την Κυριακή ο Ουζουνίδης, εφόσον εκδοθούν τα δελτία, θα έχει αρκετές επιλογές στη διάθεσή του. Με το νέο ρόστερ, αυξάνονται και από αυτόν οι απαιτήσεις όλων…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top