Ηλιάδης: “Να μείνουμε ενωμένοι”

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Μακεδονία” παραχώρησε ο Σάββας Ηλιάδης και έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση των κυανόλευκων στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ώστε να …

Ηρακλής

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Μακεδονία” παραχώρησε ο Σάββας Ηλιάδης και έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση των κυανόλευκων στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής.

Ο Ηρακλής μετρούσε οκτώ συνεχόμενες ήττες. Κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας επανήλθε στις νίκες, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Ήταν ένα παιχνίδι δίχως αύριο για μας. Όλα τα παιδιά κατάλαβαν τη σημαντικότητα αυτού του αγώνα. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό και σε ολόκληρη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήμασταν κυρίαρχοι. Η νίκη αυτή μας δίνει ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας και στόχος μας είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες.

Πόσο τονώνει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση σας η νίκη αυτή;
Όταν η ομάδα προέρχεται από ένα τέτοιο αρνητικό σερί η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση της βρίσκεται στο ναδίρ. Με την έλευση του κ. Καλαφατάκη η ψυχολογία άλλαξε μέσα στα αποδυτήρια κι αυτό φάνηκε και στο παιχνίδι. Τα περισσότερα σουτ, ελεύθερα ή μη ήταν εύστοχα. Αυτό δείχνει πως άλλαξε κάτι στην ομάδα.

Επειδή θαύματα δύσκολα γίνονται σε τόσες λίγες μέρες που επικέντρωσε ο νέος προπονητής την προσπάθεια του για να παρουσιαστεί ο Ηρακλής τόσο καλός σ’ έναν τόσο κρίσιμο αγώνα;
Έριξε το βάρος στην ψυχολογική προετοιμασία. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, βάλαμε τρία-τέσσερα καινούργια συστήματα στο παιχνίδι και τα παίξαμε καλά με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα.

Με την εμπειρία που διαθέτεις πιστεύεις πως μπορούν να έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες;
Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο. Το σημαντικό για μας ήταν η νίκη επί του Ίκαρου. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε δυνατοί στη συνέχεια. Να μείνουμε ενωμένοι και είμαστε εδώ για να παλέψουμε κάθε παιχνίδι που έρχεται, ξεπερνώντας και την πίεση που υπάρχει για το αποτέλεσμα. Σ’ αυτή την προσπάθεια θέλουμε και τον κόσμο δίπλα μας.

Στο πρώτο σου ουσιαστικά παιχνίδι με τη φανέλα του Ηρακλή πραγματοποίησες πολύ καλή εμφάνιση και βοήθησες την ομάδα να νικήσει.
Είναι αλήθεια ότι είχα πολύ καιρό να παίξω σε επίσημο αγώνα. Έκανα προπονήσεις από το τέλος του καλοκαιριού με τον Αίαντα Ευόσμου. Θα πρέπει να βρω τον ρυθμό μου. Αυτό θα έρθει μέσα από τα παιχνίδια και τις προπονήσεις. Τα παιδιά και οι Έλληνες και οι ξένοι από την πρώτη στιγμή με βοήθησαν να προσαρμοστώ και στην ομάδα και στον τρόπο παιχνιδιού. Το κλίμα στον Ηρακλή είναι πολύ καλό και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Σχετικά Άρθρα

Οι ειδήμονες της διαιτησίας “πετσοκόβουν” την τριάδα του Ιβανωφείου!

Μπάσκετ

Back to Top