Ανακοίνωση ΠΑ.ΛΗ. για τις εκλογές του ΓΣ

Ανακοίνωση για τις εκλογές του Ερασιτέχνη, εξέδωσε η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Ηρακλή, την οποία και σας παρουσιάζουμε αυτούσια. “Έξι μόλις μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική διαδικασία …

Επικαιρότητα

Ανακοίνωση για τις εκλογές του Ερασιτέχνη, εξέδωσε η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων Ηρακλή, την οποία και σας παρουσιάζουμε αυτούσια.

“Έξι μόλις μέρες πριν την κρίσιμη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον ερασιτέχνη ΗΡΑΚΛΗ, η Πανελλήνια Λέσχη Φίλων ΗΡΑΚΛΗ (ΠΑΛΗ) θα ήθελε να σπάσει πρώτη τη σιωπή που επικρατεί στα θέματα που μας οδήγησαν στις πρόωρες αυτές εκλογές και που απασχολούν το σύλλογο στο σύνολό του.

Για τα θέματα αυτά (εξυγίανση, ανάπτυξη, κατασκευή γηπέδων, μαζική συμμετοχή) είχαμε προειδοποιήσει και επικεντρωθεί από τις εκλογές του 2008, όταν κάποιοι από εμάς – ως απλή τότε ομάδα μελών του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ – διεκδικήσαμε τη συμμετοχή στα κοινά του ΓΣ, με το ψηφοδέλτιο «ΑΛΛΑΓΗ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ». Η υποψηφιότητα αυτή ήταν η πρώτη στην ιστορία του συλλόγου που συνοδεύτηκε από ένα ογκώδες πλάνο ανάνηψης του ΗΡΑΚΛΗ, αναλυτική παρουσίαση του σε ανοιχτή συγκέντρωση και πλήρη διαφάνεια, σε αντίθεση με τα μέχρι τότε ειωθότα.

Το αντιδημοκρατικό μέχρι προσφάτως καταστατικό ήταν αυτό που μας στέρησε τη συμμετοχή στο ΔΣ του συλλόγου, γεγονός που έγινε τελικά αποδεκτό από τη σημερινή διοίκηση του ΗΡΑΚΛΗ, με αποτέλεσμα να υιοθετηθεί η αλλαγή καταστατικού. Πλέον οι επερχόμενες εκλογές θα γίνουν με το νέο δημοκρατικό καταστατικό που αποτέλεσε πρόταση της ΠΑΛΗ και προσφορά της στο σύλλογο. Με το νέο αυτό καταστατικό, η κατανομή των εδρών στο νέο ΔΣ θα γίνει αναλογικά στα ψηφοδέλτια που θα λάβουν μέρος και η επιλογή των προσώπων θα γίνει με σταυρό προτίμησης. Αυτό σημαίνει πλέον ανοιχτές πόρτες στο ΔΣ του συλλόγου, αποτελεσματικότερος έλεγχος των πεπραγμένων και εξάλειψη καταστάσεων και φαινομένων που μας οδήγησαν ως εδώ.

Φυσικά αυτή δεν ήταν η μόνη προσφορά της ΠΑΛΗ στο σύλλογο αυτά τα χρόνια. Η επιμονή μας στην ίδρυση μιας αναπτυξιακής εταιρίας που θα χειρίζεται τα οικονομικά και περιουσιακά θέματα του συλλόγου, απαγκιστρώνοντας το σύλλογο από τις αγκυλώσεις και τις δυσκολίες ενός ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου, δικαιώθηκε και υιοθετήθηκε επίσης από τη νυν ηγεσία του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ. Πλέον ο σύλλογος θα εκμεταλλεύεται το σήμα και τις εγκαταστάσεις του καλύτερα, προς όφελος του ενιαίου ΗΡΑΚΛΗ.

Από τα παραπάνω χαρακτηριστικά παραδείγματα, αλλά και από τις πάμπολλες δράσεις της Λέσχης – τόσο ως σύνολο όσο και ατομικά των μελών της – στα θέματα του ερασιτέχνη, των τμημάτων και κυρίως το γηπεδικό αποδεικνύεται κάτι σαφέστατα. Η ΠΑΛΗ δεν έχει ως αυτοσκοπό να διοικήσει το σύλλογο. Αυτοσκοπό έχει να περάσει ο σύλλογος σε μια νέα μεγάλη εποχή, ασχέτως διοίκησης. Τα μέλη της έχουν τόσα χρόνια αποδείξει τόσο την αξία τους, όσο και τη διάθεση για συμμετοχή και προσφορά στο σύλλογο. Που όμως θα ήταν ανούσιες και αναποτελεσματικές ενδεχομένως, αν δε συνοδευόταν από ένα σαφές και δημοσιευμένο πλάνο λειτουργίας και πλαίσιο αρχών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους:
– Δηλώνουμε ότι μέλη της ΠΑΛΗ θα διεκδικήσουν την είσοδό των ιδεών και της διάθεσης μας στο νέο – και κρισιμότερο από ποτέ – ΔΣ του ερασιτέχνη ΗΡΑΚΛΗ στις εκλογές της Τρίτης.
– Απευθύνουμε ισχυρό κάλεσμα σε όλα τα μέλη του ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ για εγρήγορση και συμμετοχή στα κοινά του συλλόγου, από οποιοδήποτε μετερίζι.

Σε επόμενη ανακοίνωση θα παρουσιάσουμε τη λίστα με τα ονόματα που θα προτείνουμε για το ΔΣ του συλλόγου. Σε καμία περίπτωση οι σκοποί μας δεν είναι διχαστικοί, αναγνωρίζουμε το πρόβλημα στελέχωσης του συλλόγου και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να στελεχωθεί ο σύλλογος από άτομα νέα, ικανά και με όρεξη να βάλουν ένα τέλος στο παρελθόν, για ένα νέο δυναμικό ξεκίνημα.

Ευχόμαστε αυτές οι εκλογές να σηματοδοτήσουν την αρχή της ανόδου του αγαπημένου μας ΗΡΑΚΛΗ στην κορυφή σε όλα τα επίπεδα. Ο σύλλογος μας χρειάζεται όλους περισσότερο από ποτέ”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top