ΣΧΟΛΙΟ: Γεμίστε το ντεπόζιτο

“Κοντεύουν μέσα Γενάρη πια και νέα πρόσωπα (με δικαίωμα συμμετοχής) δεν έχουν μπει στο ρόστερ. Η καθυστέρηση είναι πολύ επικίνδυνη. Ο Μπουαζά έρχεται, …

Ηρακλής

“Κοντεύουν μέσα Γενάρη πια και νέα πρόσωπα (με δικαίωμα συμμετοχής) δεν έχουν μπει στο ρόστερ. Η καθυστέρηση είναι πολύ επικίνδυνη. Ο Μπουαζά έρχεται, ο Καϊτά έρχεται, ο Ζερκά έρχεται… Καμία αντίρρηση. Συμφωνίες μπορεί να υπάρχουν και ο Ηρακλής με τους παίκτες να τα έχει βρει σε όλα.

Το θέμα όμως είναι ότι έρχονται. Δεν έχουν έρθει… Δεν έχουν μπει να προπονηθούν. Να γνωρίσουν τους άλλους. Να συμφωνήσουμε ότι ένας καλός παίκτης θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο προσαρμογής στο νέο του περιβάλλον. Τα γράμματα τα παίρνει πιο εύκολα. Αλλά και πάλι, δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ο Ηρακλής πάει με… αναθυμιάσεις. Στη διάρκεια ενός παιχνιδιού, του τελειώνουν τα καύσιμα που έχει στο ντεπόζιτο και πάει… όσο πάει.

Αυτό έγινε και με τον Ατρόμητο. Δεν ήταν (όπως πολλοί το ερμήνευσαν) κακός ο Ατρόμητος στο α’ μέρος. Ηταν οργανωμένος ο Ηρακλής και μπόρεσε να τον πιέσει ψηλά. Αν είχε δυνάμεις και επιλογές να συνεχίσει έτσι και στο β’ μέρος θα ήταν πιο ήσυχος. Κι αν είχε τους γρήγορους, τους φρέσκους μπροστά να φύγουν στις αντεπιθέσεις και να εκμεταλλευτούν τους χώρους, το παιχνίδι θα τελείωνε νωρίτερα. Δεν τους είχε όμως… Κι έτσι, στήριξε πολλά και πάλι στη μεσοαμυντική του λειτουργία για να αποκρούσει τις επιθέσεις του β’ ημιχρόνου. Μεσοεπιθετικά όμως… αναθυμιάσεις. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το ίδιο παιχνίδι, οι ίδιες αποδόσεις, ο ίδιος Ηρακλής με άλλο σκορ (αν δηλαδή δεν κέρδιζε) θα είχε προκαλέσει τρομερή ένταση.

Διοίκηση και προπονητής φανταζόμαστε ότι το ξέρουν. Ποιος είναι ο λόγος να παίζουν με τη φωτιά; Ποιος; Μπορεί σε κάθε μεταγραφική περίπτωση να υπάρχουν επιμέρους δυσκολίες. Κάρτες, εγγυήσεις, προσωπικά ζητήματα, οτιδήποτε. Ποιος ξέρει τι… Φθάνουμε όμως μέσα Γενάρη και τα παιχνίδια δεν περιμένουν. Και οι συζητήσεις με τους παίκτες γίνονται εδώ και (πολύ) καιρό. Γιατί περνάνε έτσι οι μέρες; Οι επιλογές από τον πάγκο δεν υπάρχουν και αυτή τη στιγμή είναι μόνο ο Ενγκουάτ Μαχόπ που περιμένει έξω από την πόρτα για να μπει να παίξει.

Υ.Γ.: Το θέμα με τον Πάμπλο Λίμα δεν είναι μόνο ότι μέσα στο γήπεδο δίνει τις απαντήσεις που πρέπει. Το θέμα με τον Ουρουγουανό (συνήθως το αίμα των Λατινοαμερικανών βράζει) είναι ότι δεν μίλησε καθόλου όταν δεν έπαιζε. Θέμα χαρακτήρα…”

Το άρθρο είναι του Γιάννη Πάγκου και δημοσιεύτηκε στο www.exedrasports.gr

Σχετικά Άρθρα

O Ηρακλής συντάσσεται με την πρόταση για επανέναρξη του πρωταθλήματος

Ποδόσφαιρο

Νέα επίσημη σελίδα του ποδοσφαιρικού Ηρακλή στο Facebook

Ποδόσφαιρο

Back to Top