ΣΧΟΛΙΟ: Δήμαρχε, τους είδες τους «αγύρτες»;

Περιμέναμε ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, κάποιος θα συμβούλευε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και θα τον υποχρέωνε να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε …

BlueArena, Απόψεις

Περιμέναμε ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, κάποιος θα συμβούλευε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Θεσσαλονίκης και θα τον υποχρέωνε να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε προς τους οπαδούς του Ηρακλή οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι, δικαίως όπως αποδείχτηκε από την εξέλιξη της υπόθεσης, έκλεισαν  για λίγη ώρα την οδό Πολυτεχνείου και τον ενόχλησαν. Δεν το έκανε όμως ο κ. Δήμαρχος. Και δεν το έκανε ούτε μετά την συγκλονιστική πορεία των οπαδών του Ηρακλή το βράδυ της Δευτέρας. Προφανώς ή δεν τον αφήνει η  εμπάθειά του ή δεν έχει την δυνατότητα να ξεχωρίζει πότε κάνει λάθος και πότε πράττει σωστά.

Τους είδες Δήμαρχε τους «αγύρτες»; Κατέκλυσαν, οι μπαγάσηδες, την πόλη, αλλά ούτε κάδους σκουπιδιών έκαψαν, ούτε βιτρίνες έσπασαν, ούτε μαγαζιά κατέστρεψαν. Διαδήλωσαν πολιτισμένα για το δίκιο τους, το οποίο και τελικά κατέκτησαν χωρίς όμως να προκαλέσουν την κοινωνία, ούτε να δημιουργήσουν πρόβλημα σε συντοπίτες τους.

Αυτοί είναι Δήμαρχε οι «αγύρτες» του Ηρακλή. Και μακάρι η κοινωνία μας να είχε πολλούς τέτοιους αγύρτες, οι οποίοι για το δίκιο τους θα διαμαρτύρονται χωρίς να καταστρέφουν κανένα ή να ενοχλούν τους πολλούς. Αν πάλι ενοχλούνται ελάχιστοι ή ο ένας (που τυχαίνει να είναι και ο Δήμαρχος) δεν πειράζει. Καινούργιος είναι, θα μάθει.

Γιατί έτσι κι αλλιώς, όσες φορές και αν χρειαστεί, οι οπαδοί του Ηρακλή θα κλείνουν τους δρόμους. Πάντοτε όμως με τρόπο που δεν θα τους κάνει να ντρέπονται και θα φανερώνει πολιτισμό.

Δήμαρχε τους είδες τους  «αγύρτες»;

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top