ΣΧΟΛΙΟ: Ορθώνει πάλι το ανάστημα

“Oταν είχε τελειώσει η περιπέτεια του Ιουνίου, με την αδειοδότηση και με τους εμπνευστές ενός σχεδίου που νόμιζαν ότι είχαν απέναντί τους έναν αδύναμο Ηρακλή …

Επικαιρότητα

“Oταν είχε τελειώσει η περιπέτεια του Ιουνίου, με την αδειοδότηση και με τους εμπνευστές ενός σχεδίου που νόμιζαν ότι είχαν απέναντί τους έναν αδύναμο Ηρακλή και στόχευαν στην εξόντωσή του ώστε μετά να κάνουν πλιάτσικο στα κομμάτια του, σημειώναμε από αυτό εδώ το μετερίζι, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Για τον Ηρακλή είναι μονόδρομος. Οφείλει να θυμάται πάντα τι έγινε αυτό το διάστημα. Ο Ηρακλής έχει μπροστά του την επόμενη μέρα. Δύσκολη κι αυτή. Πρέπει να γίνουν πολλά, για αρχή όμως πρέπει να μην ξεχάσει. Πρώτα-πρώτα, ο καθένας από όλους αυτούς που ήταν στις πορείες να μη λησμονήσει τις δυνάμεις που βρήκε μέσα του. Αλλος τις είχε πρόχειρες, άλλος καταχωνιασμένες, άλλος δεν ήξερε καν ότι υπήρχαν. Καλά, δεν συζητάμε για τους τρίτους και… αμύητους που δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι φωνή μπορεί να βγάλει ένας ενωμένος Ηρακλής. Τώρα, όμως, όλοι ξέρουν. Υπάρχει ένας σύλλογος που αποφάσισε να ξεθάψει την περηφάνια του».

Τα παραπάνω είχαν γραφτεί στις 27 Ιουνίου 2010. Το βράδυ, στις 3 Ιανουαρίου του 2011, ο κόσμος του Ηρακλή βγήκε και πάλι στους δρόμους, με μια μηχανοκίνητη πορεία χιλιομέτρων που θύμιζε εκείνο το διάστημα, αποφασισμένος να ορθώσει το ανάστημα σε μια ακόμη αδικία.

Ενας κόσμος αποφασισμένος να δείξει και στην πράξη ότι δεν μπορεί να καταπιεί τα αναπάντητα ερωτήματα που η ίδια η Αστυνομία αφήνει (στη μακροσκελή ανακοίνωσή της) χωρίς ποτέ να εξηγεί γιατί υπάρχουν οι συγκεκριμένες συλλήψεις, συλλήβδην, ενώ νωρίτερα (το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης) γίνονταν τόσα-τόσα σε χρονική και χιλιομετρική απόσταση στη Θεσσαλονίκη. Κι όμως, οι συλλήψεις είχαν να κάνουν με αυτούς που δέχτηκαν την επίθεση.

Πολύ γρήγορα οι δύο εποχές, το προηγούμενο καλοκαίρι και τώρα, ο χειμώνας, συνδυάστηκαν. Οσο υπάρχουν τα αναπάντητα ερωτήματα, τόσο θα έχει το δικαίωμα ο καθένας να κάνει λόγο (απαλλαγμένος από θεωρίες συνωμοσίας) για κομμάτια που ενώνονται, σε ένα σχέδιο εξόντωσης. Τα όσα έγιναν, όμως, τις προηγούμενες μέρες βάζουν τον Ηρακλή στον ίδιο μονόδρομο του προηγούμενου καλοκαιριού. Οφείλει πάντα να μην ξεχνά. Οφείλει πάντα να έχει δυνατά τη φωνή –και όχι μόνο από τους οργανωμένους–, οφείλει πάντα να έχει ψηλά το ανάστημα ενός λαού που απέδειξε και πάλι ότι είναι αγωνιστής”.

Το σχόλιο είναι του Γιάννη Πάγκου στο www.exedrasports.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top