ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ BLUEARENA: Έτσι προάγεται η βία

Στα κρατητήρια της αστυνομίας έκαναν Πρωτοχρονιά 22 οπαδοί του Ηρακλή οι οποίοι αύριο (4/1) θα απολογηθούν, αντιμετωπίζοντας, κάποιοι από αυτούς, ακόμα και κατηγορίες …

BlueArena, Απόψεις

Στα κρατητήρια της αστυνομίας έκαναν Πρωτοχρονιά 22 οπαδοί του Ηρακλή οι οποίοι αύριο (4/1) θα απολογηθούν, αντιμετωπίζοντας, κάποιοι από αυτούς, ακόμα και κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις. Ποια είναι τα «εγκλήματα» τους; Υπερασπίσθηκαν το σπίτι τους και δεν επέτρεψαν στους εισβολείς να κάνουν ότι έκαναν και σε άλλα γραφεία που βρήκαν στο… πέρασμά τους. Για τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης μίλησαν πολλοί. Και βέβαια μίλησαν και εκείνοι οι οποίοι δέχτηκαν τις επιθέσεις και τις προκλήσεις.

Όμως τι και αν μίλησαν, τι και αν φώναξαν για να βρουν το δίκιο τους; Ήταν σαν να απευθύνονταν σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής. Αντίθετα, «ακούστηκαν» οι κυρίως υπεύθυνοι χωρίς καν να μιλήσουν. Αυτό απέδειξε η συνέχεια. Και αυτοί που πρώτοι από όλους θα έπρεπε να ακούσουν εκείνους που δέχτηκαν τις επιθέσεις, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν, αλλά και όταν το έκαναν, με τις ανακοινώσεις τους διαστρέβλωσαν την πραγματικότητα και έσπευσαν να βγάλουν καταδικαστικές αποφάσεις. Και βέβαια για τον Δήμαρχο δεν το συζητάμε. Προφανώς η εκλογική του επιτυχία τον διατηρεί ακόμα εκτός τόπου και χρόνου γι’ αυτό και όσα είπε και οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε, του επιστρέφονται.

Η αστυνομία όμως; Αυτή η οποία θα έπρεπε να αναζητήσει τα αίτια και τις αφορμές των επεισοδίων, το έκανε; Προτίμησε την εύκολη λύση της εισβολής στα γραφεία της «Αυτόνομης» και χρέωσε τα πάντα σε όσους έτυχε να βρίσκονται εκεί, θαρρείς και απαγορεύεται σε οπαδούς να πάνε στα στέκια τους αν τύχει και «κάπου εκεί κοντά γίνονται επεισόδια». Με προσεκτικά διατυπωμένες ανακοινώσεις και με επιλεκτικό καταλογισμό ευθυνών, οι «αρμόδιοι» δείχνουν με την στάση και τα γραφόμενά τους ότι ή δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με ειλικρίνεια παρόμοιες καταστάσεις και δίνουν μια ακόμα εξήγηση γιατί η βία εξακολουθεί να κυριαρχεί στα Ελληνικά γήπεδα.

Μην αναζητούν λοιπόν λύσεις, γιατί αυτές δεν πρόκειται να έλθουν με συμπεριφορές και ανακοινώσεις σαν αυτές που βλέπουμε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι ολοφάνερο ότι αυτό (η βία δηλαδή) θα συμβαίνει όσο η αστυνομία δεν θα χρησιμοποιεί τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά, αλλά θα αρέσκεται στην αρχή της μισής αλήθειας, η οποία δημιουργεί από την μια μεριά «προστατευόμενους» και από την άλλη αδικημένους. Φυσικά οι πρώτοι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να επαναλάβουν τα κατορθώματά τους, ενώ οι άλλοι θα αναζητούν, με οποίον τρόπο μπορούν, το δίκιο τους.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις, θα απολογηθούν οι κατηγορούμενοι οπαδοί του Ηρακλή. Συνηθίζουμε να λέμε ότι «η δικαιοσύνη είναι τυφλή». Και οφείλει να είναι τυφλή και να μην επηρεάζεται από το όνομα ή την ιδιότητα αυτού που δικάζεται. Έχει όμως και υποχρέωση να βλέπει πίσω από «τις αράδες και τα γράμματα» ώστε να μπορεί να διακρίνει την πραγματική από την πλασματική αλήθεια. Και αυτό περιμένουμε να συμβεί και τώρα.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top