“Ξεχωρίζουμε ποιοι οπαδοί φοράνε παντελόνια”

Μία ανακοίνωση που απαντάει στο δελτίο τύπου της Αστυνομίας, για όσα συνέβησαν στις 30 Δεκεμβρίου, εξέδωσε ο Σ.Φ.Α. “Ιερολοχίτες”, τα μέλη του οποίου ζητούν την …

Επικαιρότητα

Μία ανακοίνωση που απαντάει στο δελτίο τύπου της Αστυνομίας, για όσα συνέβησαν στις 30 Δεκεμβρίου, εξέδωσε ο Σ.Φ.Α. “Ιερολοχίτες”, τα μέλη του οποίου ζητούν την απελευθέρωση των φίλων του Ηρακλή.

“Συγκινητικές οι «εορταστικές» μέρες που ζούμε. Τη βγάζουμε δύσκολα οικονομικά, αλλά προσπαθούμε να το «διασκεδάζουμε», διατηρώντας έτσι ακμαίο το ηθικό μας. Αρωγοί στην προσπάθειά μας είναι και οι υφιστάμενοι του υπουργείου προστασίας του πολίτη με τις εμπνευσμένες ανακοινώσεις-οδοιπορικά τους, οι οποίες, εκτός από τη διασκέδαση που προσφέρουν, επιβεβαιώνουν τα όσα εδώ και καιρό ακούγονται, σχετικά με ανίερες συμμαχίες δήθεν-οπαδών και των ομάδων τους μαζί τους και ας θεωρούνται οι κατεξοχήν εκφραστές της πάταξης του οπαδικού κινήματος.

Με το ανάλογο λοιπόν σοκ και … «δέος», πληροφορηθήκαμε δια σχετικού δελτίου τύπου, ότι οπαδοί ομίλου αποχωρήσαντες από εκκενωθέν κλειστό γυμναστήριο, το οποίο ο εν λόγω όμιλος δηλώνει ως έδρα του, επιβιβάστηκαν σε αστικό λεωφορείο, προφανώς άγνωστης, σε όλους ή στον περισσότερο κόσμο, γραμμής, εφόσον διέρχεται έξω από χώρο συνδέσμου φιλάθλων κάποιου αντίπαλου τοπικού αθλητικού συλλόγου που βρίσκεται σε απροσδιόριστο σημείο της πόλης. Σε αυτό το χώρο και σύμφωνα πάντα με τους εμπνευστές του οδοιπορικού, το όχημα δέχθηκε επίθεση με ρίψη αντικειμένων από ομάδα αγνώστων, η οποία ανέδειξε την ισχυρή θωράκιση του λεωφορείου, δεδομένου ότι δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε αυτό. Αφού δεν έγινε γνωστό ότι καταγγέλθηκε από κάποιον οδηγό τέτοιο γεγονός, μάλλον θα πρόκειται για νέας τεχνολογίας όχημα με ρομποτική κίνηση.

Με περισσή ειλικρίνεια, γίνεται στη συνέχεια, παραδοχή για την ετεροχρονισμένη επέμβαση των οργάνων προστασίας, τα οποία και “προσέτρεξαν” στον τόπο. Υποθέτουμε ότι ο χαρακτηρισμός της επίθεσης ως “αναίτια και απρόκλητη”, ελλείψει καταγγέλοντος οδηγού αλλά και λόγω της μη έγκυρης παρουσίας των συντακτών της ανακοίνωσης, έγινε με ποιητική συναδελφική άδεια. Οι πρώην “οπαδοί της γηπεδούχου” και για ολίγο διάστημα “επιβάτες οπαδοί” αποβιβάστηκαν και έγιναν πλέον “πεζή οπαδοί” κατευθυνόμενοι προς το “κέντρο της πόλης”. Το σημείο της επίθεσης δεν προσδιορίστηκε, αλλά τουλάχιστον μάθαμε ότι συνδέεται με το “κέντρο της πόλης” μέσω της Λεωφόρου Στρατού και οδών του ΑΠΘ (τι πρωτότυπο!).

Μαθαίνουμε ακόμα ότι από τις 22:15 μέχρι τις 23:59, 1 λεπτό ακριβώς πριν την ώρα της ενημέρωσης από φιλήσυχους πολίτες για “γεγονότα” που “συνέβησαν” αρκετά παραπέρα (η ανατριχιαστική ακρίβεια της ώρας τονίζει μάλλον και την ακρίβεια της εξιστόρησης), οι “πεζή οπαδοί” κινούνται, ράθυμα προφανώς, επί της Λεωφόρου, χωρίς να αναφέρεται αν, όλο αυτό το διάστημα, συνοδεύονταν από τους προ ολίγου προστρέξαντες προστάτες. Παρόλα αυτά γίνεται μια μικρή αναφορά για “πρόκληση θραύσης σε υαλοπίνακα ζαχαροπλαστείου και σταθμευμένου οχήματος”. Η θραύση αυτή δεν χαρακτηρίζεται ως “απρόκλητη και αναίτια” όπως η προηγούμενη επίθεση και γενικά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες επ’ αυτού, γεγονός που μας κάνει να υποψιαστούμε ότι οι “πεζή οπαδοί” ξεποδαριαστήκανε στην πορεία τους προς το κέντρο, μόνοι, ασυνόδευτοι και απροστάτευτοι. Την υποψία μας αυτή την ενισχύει και η φήμη ότι, οι δύστυχοι, σκόνταψαν σε παρακείμενα του εν λόγω ζαχαροπλαστείου σκαλιά, με αποτέλεσμα αρκετοί εξ αυτών να συνεχίσουν τη βόλτα τους με τα χέρια στο κεφάλι.

Όλα τα παραπάνω και όσα περιγράφονται στη συνέχεια, αλλά και η προσεκτικότατη σπουδή με την οποία διατυπώνονται και χαρακτηρίζονται συμβάντα και συμπεριφορές, μας έφεραν στο νου και την απορία-παράπονο η οποία εκφράστηκε δημοσίως από ομόλογούς τους συνδέσμους στις 04/10/2010: ” …….. 4) Γιατί πρέπει να δεχόμαστε τον πρώην αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ ως υπεύθυνο ασφαλείας;;;;;;;………”

Έλα ντε… Γιατί άραγε;;

Δεν είναι συγκινητικό;

Τέλος, επειδή μεγαλώσαμε και ανδρωθήκαμε στα τσιμέντα των γηπέδων και τους δρόμους και μάθαμε να ξεχωρίζουμε ποιοι οπαδοί φοράνε παντελόνια και ποιοι κρύβονται πίσω από φούστες, ασπίδες και κράνη, νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους πλήρωσαν και πληρώνουν με την ελευθερία τους, τη μαγκιά τους να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στο παρακράτος και τους μηχανισμούς του.

Λευτεριά στους “απαγωγείς”

Άντε και καλή χρονιά νάχουμε…

Eκ του ΔΣ του Συνδέσμου”

Σχετικά Άρθρα

Back to Top