Ντροπή σου, Δήμαρχε

Όταν είσαι 69 ετών, δικαιολογείσαι να λες ότι θέλεις. Όταν όμως κατέχεις το αξίωμα του Δημάρχου, οφείλεις να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό σου, μία …

Επικαιρότητα

Όταν είσαι 69 ετών, δικαιολογείσαι να λες ότι θέλεις. Όταν όμως κατέχεις το αξίωμα του Δημάρχου, οφείλεις να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό σου, μία και δύο φορές, προτού τοποθετηθείς για ζητήματα που δεν τα γνωρίζεις.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, κατά την παραλαβή της Δημαρχίας από το Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, σχολίασε την κίνηση των οπαδών του Ηρακλή να κλείσουν για λίγα λεπτά την οδό Πολυτεχνείου, θέλοντας να συμπαρασταθούν στους φίλους της ομάδας που έχουν συλληφθεί.

Αφού χαρακτήρισε την κίνησή τους “αγυρτεία” τους χαρακτήρισε ως… “ανθρώπους χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση”, τα έβαλε με τους υπόλοιπους Θεσσαλονικείς οι οποίοι κατέβηκαν στο κέντρο με τα αυτοκίνητά τους και όχι με τα μέσα μαζικής μεταφοράς! Άραγε εκείνος με τι μέσο περνούσε από το σημείο;

Θυμίζουμε ότι προεκλογικά, ο Μπουτάρης είχε πει ότι ο Ηρακλής δεν χρειάζεται γήπεδο 30 χιλιάδων θέσεων γιατί δεν μπορεί να το γεμίσει. Στη συνέχεια, κατόπιν πιέσεων από τους συνεργάτες, αποφάσισε να το… μαζέψει, με νέα του δήλωση.

Επειδή προφανώς ο κ. Μπουτάρης και οι… χειροκροτητές του δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αγύρτης, τον ενημερώνουμε ότι στη σημερινή εποχή… “αγύρτες χαρακτηρίζονται τα πρόσωπα εκείνα που μη έχοντας επάγγελμα και μόνιμη κατοικία περιέρχονται διάφορους τόπους και με ψευδείς παραστάσεις ή ενέργειες και ιδίως δια του λόγου εξαπατούν συνήθως αμόρφωτους ή ανυποψίαστους πολίτες. Η εξαπάτησή τους συνίσταται κυρίως σε υπόσχεση θεραπείας έναντι αμοιβής σε χρήμα ή άλλου είδους παροχή. Για την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη εκτέλεση των σκοπών τους παρουσιάζονται σε διαφορετικά πάντα μέρη ενδεδυμένοι ανάλογα του σκοπού τους. Πολλοί εξ αυτών επιδεικνύουν εκπληκτικό θράσος ακόμη και ενώπιον Αρχών με συνέπεια τον κάποιο προβληματισμό των δεύτερων πριν δράσουν ανάλογα. Όταν υποδύονται τον μάγο αφήνουν συνήθως μακριά μαλλιά και γενειάδα. Γεγονός όμως είναι πως ο ελληνικός λαός δεν τρέφει προς αυτούς καμία εκτίμηση. Με την μορφωτική άνοδο του λαού ο αριθμός των αγυρτών ελαττώνεται συνεχώς μέχρι να εκλείψουν τελείως“.

Μήπως τελικά ήταν -το λιγότερο- άστοχος ο χαρακτηρισμός κ. Δήμαρχε της Θεσσαλονίκης;

Ακούστε στο 2:51 και μετά, τι είπε σχετικά, ο Γιάννης Μπουτάρης:

http://www.youtube.com/watch?v=qKkpdtB51ps

Πηγή: www.baladoros.com

Σχετικά Άρθρα

Back to Top