“Κάτι μας… χρωστάει το κτίριο της ΕΠΟ”

Ο Γιάννης Τάκης φιλοξενήθηκε (29/11) τόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 103FM» όσο και στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4. Η κλήρωση, τα μεταγραφικά, τα οικονομικά, τα …

Ηρακλής

Ο Γιάννης Τάκης φιλοξενήθηκε (29/11) τόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 103FM» όσο και στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4. Η κλήρωση, τα μεταγραφικά, τα οικονομικά, τα διοικητικά, ήταν μόνο κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν. Αρχικά, οι δηλώσεις του στον “Sport 103FM” είχαν ως εξής:

ΚΛΗΡΩΣΗ: «Έχουμε μια εκκρεμότητα στις 12 του μήνα, οφείλουμε να ολοκληρώσουμε και τυπικά τη συμμετοχή μας στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Θα πάμε στην Κέρκυρα και θα επιδιώξουμε να αποκλείσουμε τον αντίπαλο μας ώστε στη συνέχεια να κοιτάξουμε τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Είναι μια κλήρωση βατή. Η χρονιά πάντως κλείνει με αισιοδοξία. Κάτι μας… χρωστάει το κτίριο της ΕΠΟ καθώς το καλοκαίρι μας ταλαιπώρησε».

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ: «Σε γενικές γραμμές είμαστε πάρα πολύ κοντά και με τον Καϊτά και με τον Μπουαζά, καθώς απομένουν κάποιες λεπτομέρειες. Νομίζω και οι δύο παίκτες είναι ποδοσφαιριστές τους οποίους χρειαζόμαστε, είμαστε εντάξει μαζί τους, υπάρχουν κάποιες μικρές εκκρεμότητες με τα σωματεία στα οποία αγωνίζονται, θα ξεπεραστούν και θα τους έχουμε κοντά μας από τη νέα χρονιά».

ΠΕΡΑΙΩΣΗ: «Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε επαφές με τους ανθρώπους του ομίλου Μυτιληναίου, τους ενημερώσαμε για το τι ακριβώς ισχύει. Ο κ Μυτιληναίος ανταποκρίθηκε θετικά για μια ακόμη φορά».

Ο Γιάννης Τάκης φιλοξενήθηκε (29/11) και στην εκπομπή του Libero 107,4 «Στο πέναλτι». Αρχικά ρωτήθηκε αν ήταν παρών στην κλήρωση του Κυπέλλου. «Όχι δεν ήμουν παρών, κράτησα τα γούρια και δεν πήγα στην κλήρωση».

Η συνέχεια του δελτίου Τύπου έχει ως εξής: «Σχολιάζοντας την κλήρωση και την ευφορία των φίλων της ομάδας για μια καλή πορεία μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, είπε μεταξύ άλλων: «Αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα είναι να πάρουμε την πρόκριση στην Κέρκυρα, το οφείλουμε στην ιστορία της ομάδας και στον κόσμο του Ηρακλή. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε τελικά να περάσουμε την Κέρκυρα και να συνεχίσουμε στο κύπελλο, που όντως είχαμε μια βατή κλήρωση. Όλες οι ομάδες όμως είναι στο ίδιο επίπεδο, όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Δεν υπάρχουν δυνατές και αδύνατες ομάδες, ίσως υπάρχουν εμπορικές ή λιγότερο εμπορικές. Είναι πολύ ισορροπημένο το πρωτάθλημα φέτος, παίζει όμως πάντα ρόλο η φανέλα και ο Ηρακλής έχει πολύ βαριά φανέλα».

Για την πορεία της διοίκησης έως τώρα, ανέφερε: «Αν αναλογιστείτε ότι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο δεν ξέραμε καν πού θα παίζαμε στη συνέχεια και τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, η ομάδα έχει την ευκαιρία να παίξει σε έναν τελικό κυπέλλου, τότε σίγουρα έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. Ο κόσμος της ομάδας είναι δίπλα της και θα κατέβει στην Αθήνα αν χρειαστεί, το έκανε με πολύ πιο δυσάρεστες αφορμές και θα το κάνει και για τον τελικό αν χρειαστεί».

Για την χρονιά που φεύγει: «Είναι μια χρονιά που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας. Βέβαια, η κατάσταση είναι ακόμη δύσκολη, προβλήματα δεκαετιών δεν λύνονται σε τόσο μικρό διάστημα αλλά κάναμε βήματα σοβαρότητας και μπορούμε να κοιτάμε με περισσότερη αισιοδοξία την νέα χρονιά».

Στην παρατήρηση του Γιώργου Ζαγόρα ότι ο κόσμος του Ηρακλή, όπως φαίνεται από την παρουσία στο γήπεδο, δεν έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια της διοίκησης πολύ ζεστά, ο κ. Τάκης είπε: «Ο κόσμος του Ηρακλή είναι περισσότερος από όσο φαίνεται, νοιώθει όμως ακόμη δυσπιστία και αυτό είναι κατάλοιπο των προηγουμένων ετών αλλά θα αλλάξει αυτό. Φιλοδοξώ ότι το «Καυταντζόγλειο» θα γεμίσει στη συνέχεια, ο κόσμος πάντα ζεσταίνεται όταν η ομάδα πηγαίνει καλά, θα ξαναγεμίσει λοιπόν το γήπεδο, χρειάζεται διαύγεια και καθαρό μυαλό από όλους».

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό του 1ου γύρου τόνισε: «Έχουμε μια μικρή πικρία γιατί μπορούσαμε να πάμε καλύτερα, έχουμε όμως καλή ομάδα, θα κάνουμε και κάποιες κινήσεις ακόμη και θα πάμε καλύτερα στον 2ο γύρο. Πολλά έφταιξαν και η ομάδα δεν πήγε όπως θα θέλαμε έως τώρα και από εδώ και πέρα πρέπει να αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο ότι όντως αξίζουμε και μπορούμε να είμαστε ψηλότερα».

Πολλοί φίλοι του Ηρακλή, ακούγοντας τον πρόεδρο της ομάδας στον Libero 107,4 έθεσαν πολλές ερωτήσεις μέσω sms και ο κ. Τάκης απάντησε σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν. Για το θέμα της ανταλλαγής ανακοινώσεων μεταξύ διοίκησης και παικτών: «Δεν υπάρχει πλέον τέτοιο θέμα, έχει λήξει για όλους, Ως διοίκηση θέλουμε να τα φέρνουμε όλα στο φως και αυτό πρέπει να συμβαίνει και όταν διαφωνούμε σε κάτι. Είχαμε κάποια οικονομικά προβλήματα, όπως όλες οι ομάδες αλλά προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς και να λύσουμε κάθε θέμα που αφορά στους παίκτες και αυτοί με τη σειρά τους πρέπει να σέβονται την φανέλα που φορούν».

Για την συμφωνία με τον ΟΠΑΠ: «Υπάρχει οριστική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, θα βάλουμε όμως τη διαφήμιση στη φανέλα μόλις πέσουν οι υπογραφές. Η συμφωνία υπάρχει και μόλις μας φωνάξει ο ΟΠΑΠ να υπογράψουμε θα μπει και η διαφήμιση στην φανέλα, είναι 3ετής και όχι απόλυτα ικανοποιητική σε οικονομικό επίπεδο αλλά ξέρουμε ότι είναι δύσκολοι οι καιροί. Το ποσό αυτό πάντως είναι αναγκαίο στην ομάδα και εξασφαλίζει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα της ομάδας».

Για τις μεταγραφές: «Όλοι γνωρίζουν πού έχει πρόβλημα ο Ηρακλής και εκεί θα ενισχυθούμε. Ήδη λύθηκε η συνεργασία με τους Κομπαγιάσι, Αλετσένου και σήμερα με τον Σαρακατσάνο. Θα υπάρξουν κι άλλες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και θα είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια. Μόλις μπει η νέα χρονιά θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις για παίκτες που θα έρθουν. Τώρα πλέον είναι ανοιχτές πιο πολλές πόρτες για τον Ηρακλή, ακόμη και οι πλέον κακόπιστοι έχουν αντιληφθεί ότι όσα διέδιδαν κάποιοι για τον Ηρακλή και τη συνέπειά του, δεν ισχύουν στο ελάχιστο. Έχουμε ξεκαθαρίσει τις ανάγκες της ομάδας, θέλουμε να φέρουμε καλύτερους παίκτες από όσους θα φύγουν και αυτό θα κάνουμε».

Για τη διαδικασία της περαίωσης: «Όλα έγιναν όπως έπρεπε, κάναμε χρήση όλων των ευεργετικών διατάξεων που έχει ο νόμος και ξεκαθαρίσαμε πλέον τις οφειλές μας. Το εξηγήσαμε και στον κ. Μυτιληναίο, είδε ότι ήταν συμφέρουσα λύση και μας βοήθησε για την περίοδο που τον αφορά. Το συνολικό όφελος για τον Ηρακλή από την υπόθεση αυτή φτάνει το 1,5 εκ. ευρώ για τον Ηρακλή, έχουμε πλέον λιγότερα χρέη και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο για να ωφεληθεί η ομάδα και στην συνέχεια».

Για το θέμα Κωφίδη: «Θέμα Κωφίδη δεν υπάρχει, ο Κωφίδης είναι μέλος της οικογένειας, θα συζητήσουμε και θα βρεθεί μια σωστή και ειλικρινής λύση στο ζήτημα αυτό».

Για τη συνεργασία με τον μάνατζερ, Ντμίτρι Σέλουκ: «Υπάρχει μια γνωριμία με τον κ. Σέλουκ, που είναι ένας μεγάλος μάνατζερ, με πλούσιο πελατολόγιο. Μας ενδιαφέρουν οι καλοί παίκτες και θα προσπαθήσουμε αυτή η γνωριμία να εξελιχθεί και σε κάποια συνεργασία, ο κ. Σέλουκ μάλιστα είναι ο μάνατζερ του Καϊτά. Ελπίζουμε να διαπιστώσει την συνέπεια του Ηρακλή και να συνεχιστεί η σχέση αυτή».

Για Επαλέ, Μεντί και Ροτέν: «Ας το αφήσουμε στην άκρη τώρα το θέμα Επαλέ. Για τον Μεντί έγινε συγκεκριμένη πρόταση την οποία δεν μπορούσαμε να υπερβούμε αλλά ο παίκτης είχε συνηθίσει σε μεγαλύτερα ποσά ενώ ο Ροτέν υπήρχε στο προσκήνιο από το καλοκαίρι αλλά βγήκε μετά στην φόρα η υπόθεση και δεν ήρθε η συμφωνία».

Για δανεικούς παίκτες: «Δεν θέλουμε δανεικούς παίκτες, παίκτες για ένα εξάμηνο. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν κορμό στην ομάδα, δεν γίνονται ομάδες με δανεικούς».

Για το θέμα Βέλλιου: «Στον Ηρακλή θα αγωνίζονται όσοι θέλουν να αγωνίζονται, κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα. Όποιος νομίζει ότι αδικείται, όπως και αν λέγεται, θα βρει τον δρόμο του αλλού».

Τέλος, για την αυριανή ΓΣ της ΠΑΕ, ο κ. Τάκης είπε: «Αύριο το μεσημέρι έχουμε την γενική συνέλευση της ΠΑΕ και θα αποφασίσουμε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ομάδας. Αυτή είναι μια απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει σωστά, από νομικής άποψης, η ομάδα».

Σχετικά Άρθρα

Μουνιόθ: “Στην Ισπανία αντιδράσαμε αργά – Τραγική η κατάσταση”

Ποδόσφαιρο

Η φανέλα του… “βιαστή”, που τους “έκλεισε το σπίτι” την ημέρα των ερωτευμένων…

Ποδόσφαιρο

Ο Ηρακλής εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιαίτερη ταυτότητά του…

Ποδόσφαιρο

Back to Top