SECRET WINDOW (2004)

Η BLUEARENA σας παρουσιάζει μία ταινία που είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του άρχοντα του τρόμου Stephen King. Είδος: Θρίλερ μυστηρίου Διάρκεια: 96′ Παίζουν: Johnny Depp … …

Επικαιρότητα

Η BLUEARENA σας παρουσιάζει μία ταινία που είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του άρχοντα του τρόμου Stephen King.

Είδος: Θρίλερ μυστηρίου

Διάρκεια: 96′

Παίζουν:

Johnny Depp … Mort Rainey

John Turturro … John Shooter

Maria Bello … Amy Rainey

Timothy Hutton … Ted Milner

Σκηνοθεσία: David Koepp

Ο Mort (Johnny Depp), ένας επιτυχημένος εκκεντρικός συγγραφέας, είναι απομονωμένος στο εξοχικό του δίπλα στη λίμνη, το οποίο έχει μετατρέψει σε μόνιμη κατοικία. Εκκρεμεί το διαζύγιό του με την Amy (Maria Bello), την οποία και έπιασε στα πράσα να τον απατά πριν μερικούς μήνες. Ο Mort περνάει μια άσχημη περίοδο κι αυτό επηρεάζει και τη δουλειά του, αφού αντιμετωπίζει ένα μόνιμο συγγραφικό μπλοκάρισμα. Σ’ αυτό έρχεται να προστεθεί κι ένας άγνωστος απ’ τον Αμερικανικό νότο, ο John Shooter (John Turturro), ο οποίος ισχυρίζεται πως ο Mort έχει κλέψει μια ιδέα του και την έχει δημοσιεύσει με λάθος τέλος. Απαιτεί απ’ τον Mort να αναδημοσιεύσει την ιστορία διορθώνοντας το τέλος. Ο John γίνεται απίστευτα φορτικός, σε σημείο να καταντά επικίνδυνος, κι ο Mort συνειδητοποιεί πως μόνος τρόπος να τον ξεφορτωθεί είναι να του αποδείξει πως η ιστορία δεν είναι κλεμμένη. Αυτό στην πορεία αποδεικνύεται δυσκολότερο απ’ ότι πίστευε. Καθώς ο John αποδεικνύει πως είναι διατεθειμένος να βάψει τα χέρια του με αίμα προκειμένου να πάρει αυτό που θέλει, ο Mort έρχεται αντιμέτωπος μαζί του, προσπαθώντας να σώσει τον εαυτό του και τα άτομα που πιστεύουν σ’ αυτόν.

Ο Mort τα έχει βρει σκούρα σε όλους τους τομείς της ζωής του και περνάει πολύ δύσκολες ώρες. Με αφορμή τις δυσκολίες που περνά, έχει σταματήσει το γράψιμο, κι έχει καταλήξει να περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας ξαπλωμένος ημιαναίσθητος στον αγαπημένο, σαραβαλιασμένο καναπέ του. Όταν ο John ταράζει τα νερά του αποχαυνωμένου Mort, ο ίδιος έρχεται σε σύγκρουση με τον εαυτό του, ψάχνοντας να βρει ποιος πραγματικά είναι και γιατί του έχουν πάει όλα τόσο στραβά. Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να βρει την ηρεμία του στο ανατρεπτικό τέλος της ταινίας ή αν θα τα τινάξει όλα στον αέρα.

Το πρωταγωνιστικό φορτίο ανέλαβε να σηκώσει ο δοκιμασμένος στο χρόνο Johnny Depp. Ο έμπειρος ηθοποιός είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί για την ταινία, καθώς η εκπληκτική ικανότητά του να προσαρμόζεται και να μεταμορφώνεται κάθε φορά ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε ρόλου μπορεί από μόνη της να σε καθηλώσει. Δίπλα του σαν άπιστη σύζυγος βρίσκεται η Maria Bello, που δίνει μια όμορφη γυναικεία νότα στην παράνοια που ζει ο Mort. Ο John Turturro συμπληρώνει το βασικό cast αποδίδοντας άψογα τον ψυχωτικό άντρα-φάντασμα που κυνηγά τον πρωταγωνιστή, κι εμφανίζεται μπροστά του σε ανύποπτο χρόνο.

Ο David Koepp, γνωστός για τα σεναριογραφικά του κατορθώματα (Jurassic Park, Mission Impossible, Spider-Man) παίρνει το ρίσκο ν’ ασχοληθεί για τέταρτη φορά (μέχρι το 2004 που γυρίστηκε η ταινία) στην καριέρα του με τη σκηνοθεσία. Στο Secret window έχοντας σχετικά μικρή πείρα στον σκηνοθετικό τομέα, μπορούμε να πούμε ότι κάνει μια φιλότιμη προσπάθεια, και με το σωστό φωτισμό μας βάζει στο ψυχωτικό κλίμα που επικρατεί στην ταινία. Την μεταφορά απ’ το βιβλίο του μοναδικού στο είδος του Stephen King, την έκανε ο ίδιος ο Koepp, και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε οτι έκανε πολύ καλή δουλειά και σ’ αυτό τον τομέα.

Πρόκειται για μια πετυχημένη μεταφορά απ’ το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη (πράγμα που δεν συμβαίνει κάθε μέρα), και σίγουρα αξίζει να την αφήσουμε να μας συνεπάρει για 90 λεπτά και κάτι σ’ ένα σύμπαν μυστηρίου, τρόμου και παράνοιας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

http://www.youtube.com/watch?v=e5PWbTseMx0


Σχετικά Άρθρα

Back to Top