ΣΧΟΛΙΟ: Ο Ηρακλής χρειάζεται και έτοιμους παίκτες

“Ο Χαβιέ Σεμπαστιάν Ρόμπλες μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι ένας καλός παίκτης. Μέχρι όμως να αποδειχτεί θα χρειαστεί τον χρόνο του. Δεν γίνεται να είναι …

Ηρακλής

“Ο Χαβιέ Σεμπαστιάν Ρόμπλες μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι ένας καλός παίκτης. Μέχρι όμως να αποδειχτεί θα χρειαστεί τον χρόνο του. Δεν γίνεται να είναι έτοιμος ένας παίκτης που έχει να παίξει από τις 25 Ιουνίου και τη σεζόν 2009-2010 έκανε συνολικά, τρία παιχνίδια (ένα με τη Βελέζ Σάρσφιλντ) και δύο με τους Σαν Χοσέ Ερθκουέικς) και από αυτά τα τρία, τα δύο ως αλλαγή.

Για να τον φέρουν οι άνθρωποι του Ηρακλή προφανώς και κάποια στοιχεία θα συγκέντρωσαν καλά, όλο και κάποιου τη γνώμη θα ζήτησαν. Ετσι, άναψαν το πράσινο φως.

Ο Ρόμπλες όμως θα χρειαστεί χρόνο. Σίγουρα είναι καλό που είναι ήδη στη Θεσσαλονίκη και προπονείται με την ομάδα από την άλλη όμως, πόσο έτοιμος θα είναι μέσα στον Γενάρη να πάρει παιχνίδια; Να μπει βασικός; Να έχει την ικανότητα –ως μεσοεπιθετικός- να τραβήξει και τους υπόλοιπους; Να μην έχει την απαίτηση από την ομάδα να του δώσει λίγο χρόνο αλλά να είναι αυτός μπροστάρης; Η αγωνιστική απραξία δημιουργεί πάντα ένα ζήτημα όπως το ίδιο συνέβη και με τις περιπτώσεις του Ροτέν, του Μεντί, του Αντερσον.

Δεν είναι απαραίτητα κριτήριο άξιας αυτό. Ετσι όπως είναι η αγορά (η κρίση είναι παντού) το γεγονός ότι ένας παίκτης μένει χωρίς ομάδα δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστος. Ενδεχομένως και ικανότητες να έχει και ποιότητα. Δεν έχει όμως παιχνίδια και αυτό σίγουρα δεν μπορεί να το προσπεράσει κάποιος.

Ο Ηρακλής χρειάζεται έτοιμους παίκτες, παίκτες που να μπούνε, να βοηθήσουν άμεσα. Χοσέμι π.χ. Μπορεί να άργησε να μπει στην προετοιμασία αλλά ήταν έτοιμος και κούμπωσε αμέσως. Ή ο Ντάνι. Το ίδιο. Ηρθε τελευταία στιγμή, μπήκε μέσα βοήθησε, σήκωσε την ομάδα. Αποτέλεσε σημείο αναφοράς.

Θυμίζουμε απλώς ότι μέσα στον επόμενο Ιανουάριο θα γίνουν πέντε παιχνίδια Πρωταθλήματος και από αυτά για τον Ηρακλή, τα τρία είναι εκτός έδρας. Με τον Ολυμπιακό, τη Λάρισα και την Καβάλα. Τα δύο, με τον Ατρόμητο και την Κέρκυρα είναι εντός. Προφανώς η ατζέντα του Ηρακλή θα έχει και παίκτες με πιο γεμάτο –πρόσφατο- κοντέρ από τον Αργεντινό. Αν συμβαίνει κάτι διαφορετικό, θα είναι λάθος. Οπότε θα έχουν αξία -και θα αναμένονται με ενδιαφέρον- και οι επόμενες κινήσεις”.

Το σχόλιο είναι του Γιάννη Πάγκου στο www.exedrasports.gr

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top