Το σχόλιο του Παναγιώτη Διλμπέρη

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης σχολιάζει στην BLUEARENA την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και καταθέτει συγκεντρωτική άποψη για τον Ηρακλή του πρώτου γύρου, σημειώνοντας: «Πρώτα από όλα να …

Ηρακλής

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης σχολιάζει στην BLUEARENA την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και καταθέτει συγκεντρωτική άποψη για τον Ηρακλή του πρώτου γύρου, σημειώνοντας:


«Πρώτα από όλα να υπογραμμίσω ότι χαίρομαι για το γεγονός πως, μετά από αρκετές αγωνιστικές, έχω να σχολιάσω ευχάριστα θέματα για την ομάδα. Είδαμε και διαπιστώσαμε, λοιπόν,  πόσο διαφορετικός και αποτελεσματικός είναι ο Ηρακλής, όταν αγωνίζεται με πάθος. Μοιάζει, όμως, με τη νοοτροπία, που δείχνουν οι άλλες δύο ομάδες της πόλης, όντας εξαιρετικές στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους και αναποτελεσματικές στη Super League. Η δική μας ομάδα δείχνει να εμφανίζει το απαιτούμενο πάθος στα εντός έδρας ντέρμπι και να τα «καθαρίζει», αλλά όχι στα υπόλοιπα παιχνίδια.


Είχαμε άριστο στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο, με τον προπονητή μας να έχει «διαβάσει» εξαιρετικά τον αντίπαλο και εφαρμόζοντας ένα πολύ ταιριαστό για τις συνθήκες της αναμέτρησης, 4-4-2. «Ντούμπλαρε» τους μπακ με κατάλληλα χαφ στις πτέρυγες, εξουδετερώνοντας τους γρήγορους ακραίους της ΑΕΚ, «έδεσε» τον κεντρικό άξονα με δύο αμυντικούς μέσους, αλλά εγώ – επιμένω – θα προτιμούσα δίπλα στον Σολτάνι και μπροστά στον βαρύ Δέλλα, τον Σίσιτς, αντί του Γιάκομπ. Σημαντική επιλογή η απόσυρση των εκτός φόρμας, Μάρα και Σίσιτς (ο τελευταίος στα άκρα δεν αποδίδει με τίποτε), ενώ επιτυχία του προπονητή αποτελεί η επιμονή και η εμπιστοσύνη στον Παπαστεριανό, ο οποίος βρήκε τον εαυτό του και απέδωσε θαυμάσια, πέρα από το φοβερό γκολ, που πέτυχε.


Αν θελήσουμε να κάνουμε μια γενική και σύντομη ανασκόπηση του πρώτου γύρου, οφείλουμε να αναφερθούμε στα εξής δεδομένα: πρώτον, στο γεγονός ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο να διαχειριστεί, καθώς ανέλαβε την ομάδα, χωρίς σημαντική συμμετοχή στην διαμόρφωση του ρόστερ, με ελλιπή και κακή προετοιμασία, δεύτερον ότι λειτούργησε πολύ μεθοδικά, οργανώνοντας αρχικά την ανασταλτική συμπεριφορά της ομάδας και, τώρα, περνά τεχνικοτακτικά στοιχεία στον επιθετικό τομέα. Εμφανίζει ευελιξία στο προπονητικό σκεπτικό του, εφαρμόζει συστήματα και προχωρά σε επιλογές παικτών, αναλόγως του αντιπάλου και των συνθηκών και αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης είναι πολύ θετικός.


Πρέπει να σημειώσουμε ότι η παροδική καλή πορεία της ομάδας στην αρχή του πρωταθλήματος και η συμπτωματικού χαρακτήρα παραμονή στην πρώτη θέση, την έβγαλαν από τη συλλογιστική της και την έβλαψαν βραχυπρόθεσμα. Είναι σαφές ότι με το παρόν ρόστερ ο Ηρακλής δεν μπορεί να έχει υψηλές βλέψεις, όπως η έξοδος στην Ευρώπη. Τα πράγματα μπορεί να μεταβληθούν προς το θετικό, εάν και εφόσον προκύψει ουσιαστική και αποτελεσματική ενίσχυση τον Ιανουάριο», επεσήμανε ο Παναγιώτης Διλμπέρης.   

Σχετικά Άρθρα

Μουνιόθ: “Στην Ισπανία αντιδράσαμε αργά – Τραγική η κατάσταση”

Ποδόσφαιρο

Η φανέλα του… “βιαστή”, που τους “έκλεισε το σπίτι” την ημέρα των ερωτευμένων…

Ποδόσφαιρο

Ο Ηρακλής εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιαίτερη ταυτότητά του…

Ποδόσφαιρο

Back to Top