Ο Παταβούκας ειδικός γραμματέας άθλησης

Ο Κώστας Παταβούκας αναλαμβάνει ειδικός γραμματέας άθλησης και διατροφής. Η νεοσύστατη θέση θα υπάγεται στο Υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Η νεοσύστατη θέση …

Επικαιρότητα

Ο Κώστας Παταβούκας αναλαμβάνει ειδικός γραμματέας άθλησης και διατροφής. Η νεοσύστατη θέση θα υπάγεται στο Υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Η νεοσύστατη θέση προέκυψε από τη διάσπαση της ΓΓΑ και την υπαγωγή δύο διευθύνσεων στο Υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Οι δύο διευθύνσεις είναι της ανάπτυξης αθλητισμού και της διεύθυνσης άθλησης για όλους και Υφυπουργός είναι ο Χρ. Αηδόνης. Κύριο αντικείμενό τους, είναι ο μαζικός, ο σχολικός και ο αθλητισμός για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αυτό θα είναι και το έργο που αναλαμβάνει το υπουργείο υγείας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στο νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί, θα υπάρχουν έξι διευθύνσεις στο υπουργείο Υγείας που θα ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Αυτές, θα στεγάζονται στο κτήριο της ΓΓΑ, η οποία ανήκει στο Υπουργείο πολιτισμού, ενώ οι διευθύνσεις θα στελεχωθούν με υπαλλήλους από τη ΓΓΑ, που αυτή τη στιγμή υπάγονται στο Υπουργείο πολιτισμού, αλλά θα γίνει μετάταξή του στο υγείας.

Ο Κώστας Παταβούκας είναι πρώην μπασκετμπολίστας γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίου 1966. Αγωνιζόταν στη θέση του πλέι μέικερ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από το Αστέρα Εξαρχείων και από εκεί μεταπήδησε στην ΑΕΚ, με την οποία το 1988 και το 1992 συμμετείχε στον τελικό κυπέλλου χάνοντας και τις δυο φορές από τον Άρη. Επόμενη ομάδα του ήταν ο Παναθηναϊκός με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1998 και το 1999 και αργότερα αγωνίστηκε στην Κίντερ Μπολόνια.

Με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε σε 162 αγώνες σημειώνοντας 872 πόντους (μ.ο. 5,38) και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του Ζάγκρεμπ το 1989.

Διετέλεσε για χρόνια επικεφαλής τομεάρχης αθλητισμού στο ΠΑΟΚ, έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση στο δήμο Αθηναίων ως δημοτικός σύμβουλος.

Πηγή: soccerplus.gr

Σχετικά Άρθρα

Back to Top