ΣΧΟΛΙΟ: Όταν στερεύουν οι δικαιολογίες

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι ποδοσφαιριστές, χρησιμοποίησαν τρεις λόγους για να δικαιολογήσουν την -επιεικής είναι ο χαρακτηρισμός- μέτρια πορεία της ομάδας στο …

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες οι ποδοσφαιριστές, χρησιμοποίησαν τρεις λόγους για να δικαιολογήσουν την -επιεικής είναι ο χαρακτηρισμός- μέτρια πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα. 

Τον τρίτο κατά σειρά που αφορά τις οικονομικές εκκρεμότητες, δεν πρόκειται να μπούμε καν στη διαδικασία να τον σχολιάσουμε. Πρώτον, διότι τα πράγματα στον Ηρακλή είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών συλλόγων και δεύτερον, επειδή κανένας ποδοσφαιριστής όταν μπαίνει στο γήπεδο δεν σκέφτεται αν πληρώθηκε την δόση Οκτωβρίου. Τρανό παράδειγμα οι αντίπαλοι των παικτών του Ηρακλή στο χθεσινό παιχνίδι…

Πάμε τώρα στις δικαιολογίες με αγωνιστικό περιεχόμενο. Είναι αλήθεια ότι υπήρχαν προβλήματα στο διάστημα της προετοιμασίας και το ρόστερ δημιουργήθηκε λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. 

Γι’ αυτό άλλωστε κανείς δεν περίμενε μία ομάδα που θα κεντάει στον αγωνιστικό χώρο από τον Σεπτέμβριο. Συμπληρώνονται όμως πέντε μήνες που οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές δουλεύουν μαζί και θα περίμενε κανείς να υπάρχει μία στοιχειώδης βελτίωση.

Διότι υπάρχουν και άλλες ομάδες που δημιουργήθηκαν παραμονές της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά στο χορτάρι δείχνουν ΟΜΑΔΑ. Τρανό παράδειγμα η Καβάλα. Σχεδόν οι μισοί παίκτες που βασικού κορμού αποκτήθηκαν τέλη Αυγούστου. Δεν χρειάστηκαν περισσότερο από ένα μήνα για να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Και μην πει κανείς ότι είναι θέμα προπονητή, διότι η Καβάλα άλλαξε ήδη τεχνικό και η ομάδα δεν επηρεάστηκε ούτε στο ελάχιστο.

Ο Ουζουνίδης έχει μερίδιο ευθύνης για την εικόνα που εμφανίζει ο Ηρακλής στο γήπεδο, αλλά το μεγαλύτερο βαρύνει τους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι αποδεικνύουν ότι δεν αξίζουν να φορούν την κυανόλευκη φανέλα, είτε διότι είναι απλά κακοί παίκτες, είτε διότι δεν αντέχουν το βάρος μίας ομάδας που πρέπει να διεκδικεί κάτι καλύτερο από την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

ΥΓ Μέσα σε όλα τα αρνητικά που έχουν προκύψει τελευταία, υπάρχει και κάτι πολύ θετικό. Ο Ηρακλής φαίνεται ότι βρήκε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο για το παρόν και το μέλλον. Δίπλα στον σπουδαίο Χοσέμι, ο Κατσικάς θα γίνει ένας ολοκληρωμένος στόπερ. Ταλέντο έχει πλούσιο, προσόντα σπάνια (αριστεροπόδαρος, με καλή τεχνική, σωστές μεταβιβάσεις και δυνατός στον αέρα και στο έδαφος), ενώ είναι και δουλευταράς. Αρκεί να παραμείνει προσγειωμένος. Σε αυτό τον βοηθά και το περιβάλλον του, σε αντίθεση με κάποιους άλλους…

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top