Με τη σφυρίχτρα του Νίκου Φιλιππιάδη

Ο βετεράνος διεθνής διαιτητής, Νίκος Φιλιππιάδης, σχολιάζει τη διαιτησία του Σταθόπουλου στην Τούμπα. “Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκε η διαιτησία του κ.Σταθόπουλου (συνδέσμου Αχαϊας). Όχι βέβαια ότι …

Ηρακλής

Ο βετεράνος διεθνής διαιτητής, Νίκος Φιλιππιάδης, σχολιάζει τη διαιτησία του Σταθόπουλου στην Τούμπα.

“Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκε η διαιτησία του κ.Σταθόπουλου (συνδέσμου Αχαϊας). Όχι βέβαια ότι διέπραξε το μεγάλο και ρυθμιστικό λάθος που να διαμορφώσει αποτέλεσμα, αλλά με την παρουσία του και την τακτική του γενικά στον αγωνιστικό χώρο (κινήσεις, σφυρίγματα, υποδείξεις, κίτρινες κάρτες, συνεργασία με τους βοηθούς του) μου δίνουν το δικαίωμα να χαρακτηρίσω την απόδοσή του μέτρια. Κινήθηκε λανθασμένα στο γήπεδο (έτρεχε απρογραμμάτιστα δεξιά, αριστερά, πάνω, κάτω) χωρίς να ακολουθεί το διαγώνιο σύστημα διαιτησίας.

Τέλος, πολλά σφυρίγματά του ήταν καθυστερημένα με αποτέλεσμα να δημιουργούν αμφιβολία και σύγχυση στους διαγωνιζομένους. Η κίτρινη κάρτα βγήκε με πολύ ευκολία (βλέπε τον αριθμό συνολικά οκτώ) σε φάσεις που δεν χρειάζονταν, φαινόμενο που παρατηρείται σε όλους τους διαιτητές. Πρέπει εδώ και τώρα οι διοικούντες στην διαιτησία να τους επιστήσουν την προσοχή, ότι κάθε σφάλμα (φάουλ) ή πέσιμο ή επαφή της μπάλας με το χέρι δεν είναι αναγκαίο να συνοδεύεται και με κάρτα και μάλιστα όταν όλα αυτά συμβαίνουν ιδιαίτερα στο κέντρο του γηπέδου.

Δυστυχώς θα ‘λεγα ανεπιφύλακτα πως σπανίζουν οι καλές ( άριστες ) διαιτησίες  στο φετινό πρωτάθλημα της Super League”.

Σχετικά Άρθρα

Μουνιόθ: “Στην Ισπανία αντιδράσαμε αργά – Τραγική η κατάσταση”

Ποδόσφαιρο

Η φανέλα του… “βιαστή”, που τους “έκλεισε το σπίτι” την ημέρα των ερωτευμένων…

Ποδόσφαιρο

Ο Ηρακλής εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιαίτερη ταυτότητά του…

Ποδόσφαιρο

Back to Top