Ανοιγμα 3.000.000 ευρώ, συνολικά χρέη 11.600.000 ευρώ!

Ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου, σε ξενοδοχείο της περιοχής του αεροδρομίου, η ΠΑΕ Ηρακλής δημοσιοποίησε τον …

Ηρακλής

Ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Δεκεμβρίου, σε ξενοδοχείο της περιοχής του αεροδρομίου, η ΠΑΕ Ηρακλής δημοσιοποίησε τον ισολογισμό της εταιρίας, για την χρήση από 1/7/2009 μέχρι 30/6/2010. Η BLUEARENA απευθύνθηκε σε ανθρώπους που ξέρουν να… διαβάζουν ισολογισμούς και τα στοιχεία που προκύπτουν είναι άκρως ενδιαφέροντα, ενώ αποδεικνύεται με επίσημα έγγραφα η μαύρη τρύπα που δημιούργησε ο Αντώνης Ρέμος και οι στενοί του συνεργάτες.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση των ορκωτών λογιστών, η εταιρία παρουσίασε ζημία (για την τελευταία χρήση) 2,971 εκατομμυρίων ευρώ. Σχεδόν τρία εκατομμύρια δηλαδή, αν και τα έσοδα ήταν περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ. Βάσει όμως ισολογισμού, η ΠΑΕ εμφανίζει έξοδα εννιά εκατομμυρίων ευρώ! Τα έξι εκατομμύρια αφορούν το αγωνιστικό τμήμα, 1,3 εκατομμύρια την διοικητική λειτουργία της ΠΑΕ, ενώ 1,7 εκατομμύρια είναι οι “έκτακτες ζημίες”, όπως χαρακτηρίζονται, χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς αφορούν. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη χρήση (1/7/08 – 30/6/09), η ΠΑΕ εμφάνισε κέρδη 971.000 ευρώ, αφού συμπεριλήφθηκαν στα έσοδα οι πωλήσεις των Πάρντο και Παπαδόπουλου.

Πάμε τώρα στο θέμα των χρεών. Την 1/7, η ΠΑΕ όφειλε συνολικά 11,6 εκατομμύρια ευρώ. Μετά το πρόσφατο… φιρμάνι από την Εφορία ύψους 2,1 εκατομμυρίων ευρώ, για εκκρεμότητες της διοίκησης Ρέμου, το συνολικό χρέος προς την Εφορία ανέρχεται στα 6,2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων περίπου τα τέσσερα είναι ρυθμισμένα και τα υπόλοιπα επιχειρεί η διοίκηση να τα βάλει σε ρύθμιση. Τα χρέη προς τρίτους ήταν 5,4 εκατομμύρια ευρώ. Από τότε όμως έχουν γίνει αρκετές πληρωμές και συμβιβασμοί, οπότε το ποσό έχει μειωθεί σημαντικά.

Όσον αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, υπολογίζεται στα 16 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ έχουν εξασφαλιστεί από τους ανθρώπους που στήριξαν οικονομικά την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, όπως οι ίδιοι διαβεβαίωσαν γραπτώς την εποχή που γινόταν η προσπάθεια εξασφάλισης του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Για τα υπόλοιπα χρήματα, η διαδικασία θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά. Ανησυχία στην ΠΑΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν υπάρχει καμία.

Μήπως έφτασε η στιγμή για να δώσουν οι κ.κ. Ρέμος και Πολύκαρπος εξηγήσεις στον κόσμο του Ηρακλή;

Σχετικά Άρθρα

Διλμπέρης: “Η περιουσία του Συλλόγου δίνει αισιοδοξία για το ποδόσφαιρο”

Ποδόσφαιρο

Η τελευταία εμφάνιση του Βάσια, με τα χρώματα της Σοβιετικής Ένωσης! (vid)

Ποδόσφαιρο

Ο νέος ΓΣ εργάζεται και για την αναγέννηση του ποδοσφαιρικού Τμήματος!

Ποδόσφαιρο

Back to Top