Γκάφα αξίας 800.000 ευρώ!

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων προς τους Σαρμπέλ Τούμα και Ιβάν Μπόσνιακ. Ο δικηγόρος των δύο ποδοσφαιριστών, …

Ηρακλής

Βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την καθυστέρηση στην καταβολή των δόσεων προς τους Σαρμπέλ Τούμα και Ιβάν Μπόσνιακ. Ο δικηγόρος των δύο ποδοσφαιριστών, Γιώργος Ζελελίδης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιάννη Τάκη και συμφώνησαν στον τρόπο εξόφλησης των δύο πρώην παικτών. Μία συμφωνία, η οποία θα επικυρωθεί με την έλευση στη Θεσσαλονίκη των δύο ποδοσφαιριστών λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ευκαιρίας δοθείσης, αξίζει να θυμηθούμε το πώς φτάσαμε στο σημείο η ΠΑΕ να είναι αναγκασμένη να πληρώσει συνολικά 800.000 ευρώ, για δύο παίκτες που άνηκαν στο κυανόλευκο ρόστερ έξι μόλις μήνες. Το συμβόλαιο που υπέγραψαν το καλοκαίρι του 2009, ήταν διάρκειας δύο ετών, με συνολικές αποδοχές περίπου 400.000 ευρώ.

Πολύ σύντομα, κρίθηκαν ακατάλληλοι για να βοηθήσουν τον Ηρακλή και τέθηκαν ουσιαστικά εκτός ομάδας. Τέτοια εποχή πέρσι, έγινε συνάντηση με τον Μπόσνιακ, στον οποίο οφειλόταν μία δόση 40.000 ευρώ, ενώ τέλος Δεκεμβρίου έπρεπε να εισπράξει άλλα τόσα. Ο Κροάτης, πρότεινε στη διοίκηση να του καταβάλλει συνολικά 60.000 ευρώ (κάποια ως προκαταβολή και τα υπόλοιπα σε δόσεις) και να λυθεί η συνεργασία.

Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή και όταν αντιλήφθηκε ότι δεν τον υπολογίζει ο Μπουμπένκο, αποφάσισε να κινηθεί νομικά, διεκδικώντας ολόκληρο το ποσό του συμβολαίου του. Και φυσικά δικαιώθηκε, όπως και ο Τούμα, αφού στο μεσοδιάστημα δεν έγινε καμία ενέργεια από την πλευρά του Ρέμου για να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Από το καλοκαίρι και έπειτα, στους δύο ποδοσφαιριστές έχει δοθεί συνολικά ένα ποσό κοντά στις 250.000 ευρώ. Παρουσιάστηκε όμως καθυστέρηση στις δόσεις των τελευταίων δύο-τριών μηνών και γι’ αυτό το λόγο έγινε η πρόσφατη συνάντηση, στην οποία προέκυψε ο νέος διακανονισμός, που εξυπηρετεί τον Ηρακλή.

Αφήσαμε για το τέλος, το καλύτερο. Ο Μπόσνιακ παραμένει χωρίς ομάδα εδώ και ένα χρόνο, ενώ ο Τούμα επέστρεψε στη Σουηδία, όπου υπέγραψε συμβόλαιο με ετήσιες -καθαρές- αποδοχές… 50.000 ευρώ! 

Σχετικά Άρθρα

Βαφειάδης: “Θα τα καταφέρουμε, με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και ειλικρίνεια”

Ποδόσφαιρο

Καράογλου: “Θα βρεθεί λύση στο θέμα της χρηματοδότησης”

Ποδόσφαιρο

Πώς η δικτατορία επιχείρησε να δίωξει τον Ηρακλή από τους Χορτατζήδες

Ποδόσφαιρο

Back to Top