ΣΧΟΛΙΟ: Καταμερισμός ευθυνών

Μετά τη λήξη του αγώνα με τον Πανιώνιο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναφέρθηκε στις ευθύνες των ποδοσφαιριστών του για την τραγική εικόνα που παρουσίασε ο Ηρακλής …

Ηρακλής

Μετά τη λήξη του αγώνα με τον Πανιώνιο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναφέρθηκε στις ευθύνες των ποδοσφαιριστών του για την τραγική εικόνα που παρουσίασε ο Ηρακλής με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα στο Πρωτάθλημα.

Αυτό το οποίο δεν έκανε ο “κυανόλευκος” τεχνικός ήταν να αναφερθεί στις δικές του ευθύνες. Και εξηγούμαστε… Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και ενώ ο Κυριαζής έδειχνε να μην πατάει καλά στον αγωνιστικό χώρο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να τον αντικαταστήσει αφού πρώτα έγινε η ζημιά για τον Ηρακλή ο οποίος είδε το 0-2 στο 22’ να γίνεται 2-2 στο 45’. Κάτι ανάλογο συνέβη και χθες, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να αντικαθιστά τον Κανακούδη αφού πρώτα η ομάδα του Ηρακλή πλήρωσε την κακή αγωνιστική παρουσία του Έλληνα αμυντικού.

Νομίζουμε ότι είναι περιττό να αναφέρουμε ότι αυτό το οποίο πρέπει να κάνει ένας προπονητής είναι να προλαβαίνει τέτοιους είδους καταστάσεις και όχι να διορθώνει το πρόβλημα αφού πρώτα αυτό έχει στοιχίσει στην ομάδα του. Παράλληλα ο τεχνικός του Ηρακλή πρέπει να παραδεχθεί ότι η εμμονή του στο σύστημα με τον Γιάκομπ στην κορυφή, στοιχίζει στην ομάδα και παράλληλα δημιουργεί τον κίνδυνο, ο Ρουμάνος φορ να… καεί, αν δεν έχει συμβεί ήδη κάτι τέτοιο. Επιθετικά ο Ηρακλής είναι προβλέψιμος και ο κάθε προπονητής που τον αντιμετωπίζει, κάνει το αυτονόητο, βάζει πάνω στον Ρουμάνο έναν αμυντικό στα ίδια… κυβικά με αυτόν και ουσιαστικά τον εξουδετερώνει χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Το αποτέλεσμα το είδαμε και χθες… ο Γιάκομπ βλέποντας ότι το παιχνίδι δεν του βγαίνει, χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του, εκνευρίζεται και καθυστερεί την ανάπτυξη της ομάδας. Σχετικά με την απόφαση του Ουζουνίδη να περάσει τον Βέλλιο στο πλευρό του Γιάκομπ, ο ίδιος ο τεχνικός του Ηρακλή είχε παραδεχθεί στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ότι ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού δεν ταιριάζει στην ομάδα του.

Τέλος, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πρέπει να πάρει κάποιες δύσκολες αποφάσεις, προστατεύοντας την ομάδα και κατ’ επέκταση την παρουσία του στον πάγκο. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν είναι σε φόρμα, θα πρέπει να χάνουν τη θέση τους από την ενδεκάδα και να παρακολουθούν τους αγώνες της ομάδας από τον πάγκο, μέχρι τη στιγμή που θα επανέλθουν στην κατάσταση που θα τους επιτρέψει να βοηθήσουν ουσιαστικά τον Ηρακλή. Όσο για τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή, αυτοί οφείλουν στον κόσμο που ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα για να τους στηρίξει μια μεγάλη συγγνώμη… Όχι με λόγια αλλά με πράξεις και με την απόδοσή τους στον αγώνα με τον Εργοτέλη.

Το σχόλιο είναι του Δημοσθένη Μωυσιάδη και δημοσιεύτηκε στη σημερινή (29/11) έκδοση των “Σπορ του Βορρά”

Σχετικά Άρθρα

Back to Top