Μουντιάλ με θαλάσσια ταξί υπόσχεται το Κατάρ! (video)

Τεχνολογικά θαύματα υπόσχονται στον φίλαθλο κόσμο οι άνθρωποι της ομοσπονδίας του Κατάρ μέσω του φακέλου που κατέθεσαν στη FIFA για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του …

Διάφορα

Τεχνολογικά θαύματα υπόσχονται στον φίλαθλο κόσμο οι άνθρωποι της ομοσπονδίας του Κατάρ μέσω του φακέλου που κατέθεσαν στη FIFA για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2022.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα που καλούνται να ξεπεράσουν οι άνθρωποι του Κατάρ είναι αυτό της θερμοκρασίας. Το καλοκαίρι στη χώρα τους το θερμόμετρο αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που η παγκόσμια ομοσπονδία αναφέρει πως θερμοκρασίες πάνω από 32 βαθμούς είναι επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.

Για να λύσει το ζήτημα αυτό, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κατάρ, δεσμεύτηκε ότι όλα τα γήπεδα που θα χρησιμοποιήσουν το 2022, θα έχουν κλιματισμό, ο οποίος δεν θα επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον καθώς θα λειτουργεί με φωτοβολταϊκά συστήματα(!). Έτσι, θα εξασφαλίσουν θερμοκρασία 19 ως και 22 βαθμών, χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας. Υποσχέθηκαν επίσης οτι έχει προβλεφθεί δαπάνη 40 εκατ. ευρώ μόνο για να φτιάξουν μετρό και σιδηροδρομικό δίκτυο ώστε να εξυπηρετήσουν τους φιλάθλους.

Τέλος, στην επίσημη παρουσίασή τους, σημειώνουν οτι σε κάποια από τα γήπεδα οι θεατές θα πηγαίνουν με θαλάσσιο ταξί (!). Αντίπαλοι του Κατάρ στην κούρσα της ανάληψης της διοργάνωσης είναι η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, και η Κορέα αλλά μετά από τέτοια παρουσίαση το Κατάρ θεωρείται φαβορί. Στηριζόμενοι στα μυθικά πλούτη που διαθέτουν μέσω της εκμετάλλευσης του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, είναι σε θέση να μπορούν να υποσχεθούν οτι τουλάχιστον από άποψη υποδομών, θα διοργανώσουν το καλύτερο Μουντιάλ όλων των εποχών.

http://www.youtube.com/watch?v=d-z2jtUS9-Y

Σχετικά Άρθρα

Γ΄ Εθνική: Δραματική επιστολή των παικτών προς τον πρωθυπουργό

Ποδόσφαιρο

Back to Top