Συνεργασία Facebook & MySpace

Οι διασημότερες παγκοσμίως υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και MySpace αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με μια συνεργασία που όπως όλα δείχνουν θα μείνει στην …

Τεχνολογία

Οι διασημότερες παγκοσμίως υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και MySpace αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με μια συνεργασία που όπως όλα δείχνουν θα μείνει στην ιστορία.

Το γεγονός αυτό μας έγινε γνωστό στις 18/11/2010 και ονομάστηκε “Mashup with Facebook”. Σύμφωνα με τις εκατέρωθεν δηλώσεις, θα προστεθεί η δυνατότητα να συνδέονται οι χρήστες του MySpace με τον Facebook λογαριασμό τους, καθώς και το γνωστό “Like” κουμπί σε όλες τις  σελίδες των χρηστών του. Επίσης θα είναι εφικτός και ο συγχρονισμός των λογαριασμών των χρηστών Facebook και MySpace.

Όπως ήταν φυσικό το ερώτημα που δημιούργησε αυτή η συνεργασία είναι, εάν τελικά το MySpace παραδόθηκε άνευ όρων στο Facebook, δεδομένου ότι το ένα απαριθμεί περίπου 100 εκ. χρήστες ενώ το Facebook το πενταπλάσιο. Ο CEO του MySpace Mike Jones φρόντισε να απαντήσει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο διότι σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, οι απαιτήσεις των χρηστών, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλάζουν και στρέφονται προς τις “entertainment-focused social-networking” δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων και μουσικής, και αυτή η συνεργασία μεταξύ τους θα φροντίσει να καλύψει τις νέες αυτές ανάγκες που δημιουργούνται.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι περισσότεροι χρήστες θα μείνουν ευχαριστημένοι από αυτό το συνδυασμό υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης, τώρα το αν η συνεργασία αυτή σημάνει και το τέλος του MySpace, είναι κάτι που μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει.

Σχετικά Άρθρα

Η επίδραση της τεχνολογίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Διάφορα

Back to Top