Κίνδυνος για αναστολή στην Α1 Ανδρών

Τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Α1 Ανδρών βάζουν σε σοβαρές σκέψεις τους ιθύνοντες της ΕΣΑΠ και δεν αποκλείεται να ανασταλεί το πρωτάθλημα. Το Διοικητικό …

Διάφορα

Τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην Α1 Ανδρών βάζουν σε σοβαρές σκέψεις τους ιθύνοντες της ΕΣΑΠ και δεν αποκλείεται να ανασταλεί το πρωτάθλημα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ, στην σημερινή της (18/11) συνεδρίαση, εξέτασε τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και μετά από τα επανειλημμένα αιτήματα προς την πολιτική ηγεσία για να εξεταστούν τα προβλήματα που αφορούν την αμειβόμενη πετοσφαίριση.

Μετά από τρεις επιστολές που έχει αποστείλει ήδη στον Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικητιάδη και στον Γενικό Γραμματέα κ. Μπιτσαξή στις 21 Ιουλίου 2010, στις 1 Σεπτεμβρίου 2010 και στις 7 Οκτωβρίου 2010, με τις οποίες τέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν το Πρωτάθλημα που διοργανώνει στις οποίες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, για την μη επίλυση, μέχρι σήμερα, των εκκρεμών θεμάτων που απασχολούν την Ένωση και τα ΤΑΑ-Μέλη της, με αποτέλεσμα το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών να βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και τα μέλη αυτής να αδυνατούν να συνεχίζουν να εκπληρώνουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις τους.

Ιδιαίτερα, δεν έχει γίνει καμία πρόοδος στο θέμα της θεσμικής κατοχύρωσης της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης των ΤΑΑ τη; Α1παρόλο που έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις για την διατήρηση της ενίσχυσης αυτής για τα επόμενα έτη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΠ, αποφάσισε: Σε περίπτωση μη θετικής ανταπόκρισης στα συγκριμένα αιτήματα της ΕΣΑΠ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2010, η ΕΣΑΠ, λόγω οικονομικού αδιεξόδου, θα αναγκαστεί να αναστείλει επ’ αόριστο και από την 1η Δεκεμβρίου 2010 και επ’ αόριστο το Πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Επίσης, θα αποστείλει επιστολές προς την Ελληνική Ομοσπονδία και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών με τις οποίες θα αναλύει τις θέσεις της ΕΣΑΠ για τα προβλήματα που την απασχολούν και θα ζητάει την συμπαράταξή τους στα αιτήματά της
Επίσης, το ΔΣ της ΕΣΑΠ αποφάσισε: Την εκπόνηση Πειθαρχικού Δικαίου Α1 Ανδρών, όπως προβλέπεται στην σχετική νομοθεσία. Επίσης, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τα θέματα βίας και συμφωνήθηκε όπως γίνει συνάντηση με την ΚΕΔ για να συμφωνηθεί ενιαία πολιτική από όλους τους διαιτητές, στο ήδη υπάρχον πειθαρχικό πλαίσιο. Για τα θέματα βίας, θα ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία.


Λόγω και της νέας αναβολής της προγραμματισμένης συνάντησης με τα αρμόδια όργανα της διαιτησίας για οικονομικά και θεσμικά θέματα αποφασίστηκε να αποσταλεί επιστολή προς την ΟΔΒΕ, με την οποία θα ζητείται η αποστολή από μέρους της των τελικών προτάσεών της σχετικά με το νέο οικονομικό πλαίσιο που διαμορφώνουν οι υπάρχουσες συνθήκες.

Τέλος, το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης όρισε νέο εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΕΣΑΠ τον κ. Α. Χατζησταύρου.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top