Ώρα μηδέν για τα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης

Μάταια περίμεναν τη χρηματοδότηση απ’ τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι παράγοντες του υγρού στίβου της Θεσσαλονίκης για να ρυθμιστεί το χρέος, ύψους 440 χιλιάδων ευρώ, …

Άλλα αθλήματα

Μάταια περίμεναν τη χρηματοδότηση απ’ τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι παράγοντες του υγρού στίβου της Θεσσαλονίκης για να ρυθμιστεί το χρέος, ύψους 440 χιλιάδων ευρώ, προς την εταιρία φυσικού αερίου που «ζεσταίνει» τα δύο μεγαλύτερα κολυμβητήρια της πόλης, το Ποσειδώνιο και το Εθνικό. Την Δευτέρα (15/11) η αρμόδια εταιρεία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου λόγω του υπέρογκου χρέους στο Εθνικό Κολυμβητήριο.

Η εξέλιξη αυτή έχει άμεσο αντίκτυπο στα τμήματα υγρού στίβου του Ηρακλή, που χρησιμοποιούν τα δύο προαναφερθέντα κολυμβητήρια για τις αγωνιστικές και προπονητικές τους ανάγκες. Μάλιστα, το προσεχές Σαββατοκύριακο (20-21/11) είναι προγραμματισμένο να φιλοξενηθούν στο Εθνικό Κολυμβητήριο προκριματικοί αγώνες Grand Prix που αφορούν τα αγωνιστικά τμήματα κολύμβησης του Ηρακλή, και φυσικά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αναβολής. Επίσης στον αέρα είναι οι ομάδες υδατοσφαίρισης που προετοιμάζονται για την έναρξη του πρωταθλήματος, καθώς και το τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης, αθλήτρια του οποίου συμμετέχει και στην Εθνική Ελλάδος.

Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη και σε άλλα κολυμβητήρια της πόλης (π.χ. Νεάπολης, Τούμπας) παρά τις διαβεβαιώσεις των επικεφαλής της Γ. Γ. Α. ότι το πρόβλημα θα διευθετηθεί. Οι σύλλογοι της πόλης σκέφτονται να κάνουν και συλλαλητήριο για να προβάλλουν το μέγεθος του προβλήματος, που είναι τεράστιο εδώ και πολύ καιρό.

Back to Top