Μεγάλος ποδοσφαιριστής, σπουδαίος άνθρωπος

Στο πρόσωπο του Χοσέμι, ο Ηρακλής δεν βρήκε μόνο έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, αλλά και ένα καταπληκτικό άνθρωπο. Ένα πραγματικό ηγέτη, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. …

Ηρακλής

Στο πρόσωπο του Χοσέμι, ο Ηρακλής δεν βρήκε μόνο έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, αλλά και ένα καταπληκτικό άνθρωπο. Ένα πραγματικό ηγέτη, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Τα δύο περιστατικά που συνέβησαν στο παιχνίδι με τον Άρη, είναι χαρακτηριστικά.

Την στιγμή που ο Χοσέμι αιμορραγούσε στο κεφάλι μετά την σύγκρουση με τον Τάσο Κατσαμπή, ο γιατρός του Ηρακλή, Κώστας Μανώλογλου, δεν επέτρεπε στον Ισπανό να συνεχίσει το παιχνίδι.

Σύμφωνα με την πρώτη ιατρική εκτίμηση, θα έπρεπε να του γίνουν ράμματα, γιατί αν δεν σταματούσε η αιμορραγία δεν θα μπορούσε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο. Ο Χοσέμι αφού είπε στον γιατρό ότι δεν ζαλίζεται, ζήτησε να κάνει τα πάντα ώστε να ξαναμπεί στη «μάχη».

Την ώρα λοιπόν που ο γιατρός του έλεγε ότι θα πρέπει να σταματήσει η αιμορραγία, ο Ισπανός αμυντικός φώναξε «Δέστο να μπω». Κάτι που έγινε, με τον Χοσέμι να επιστρέφει στον αγώνα. «Είχε τόσο πάθος που δεν έβλεπε καν ότι αιμορραγεί. Δεν άντεχε να είναι εκτός», ανέφερε ο Κώστας Μανώλογλου.

Μετά το τέλος του αγώνα, εκατοντάδες φίλοι του Ηρακλή μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πάρουν τις φανέλες των παικτών. Ο Χοσέμι δεν την έβγαλε από πάνω του, γιατί την είχε τάξει αλλού. Πριν το παιχνίδι, συνάντησε ένα κορίτσι, οπαδό του Ηρακλή με ειδικές ικανότητες. Της υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα, αυτός και οι συμπαίκτες του, για να κερδίσουν τον Άρη. Μετά το τέλος του αγώνα δεν την ξέχασε. Έψαξε, την βρήκε και της χάρισε την φανέλα του. Λίγα λεπτά αργότερα, μεταφέρθηκε στο Διαβαλκανικό κέντρο για να του τοποθετηθούν ράμματα.

Αυτός είναι ο μεγάλος Χοσέμι…

Σχετικά Άρθρα

Η επανεκκίνηση, η απογοήτευση και η “προσωπική ατζέντα”…

Ποδόσφαιρο

Back to Top