ΣΧΟΛΙΟ: Γίνεται ΟΜΑΔΑ και χτίζει χαρακτήρα

Η χθεσινή νίκη ήταν η καλύτερη «ντόπα» για τους παίκτες και τον κόσμο ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Ηρακλής δεν έγινε ξαφνικά σούπερ ομάδα επειδή …

Η χθεσινή νίκη ήταν η καλύτερη «ντόπα» για τους παίκτες και τον κόσμο ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Ηρακλής δεν έγινε ξαφνικά σούπερ ομάδα επειδή κέρδισε τον Άρη. Ούτε θα γινόταν ομάδα της σειράς αν η μπάλα στη σέντρα-σουτ του Σολτάνι, αντί για δοκάρι και μέσα, κατέληγε δοκάρι και έξω. Θα πρέπει επιτέλους όλοι μας να πάψουμε να κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα βάσει αποτελέσματος.

Ο Ηρακλής είναι ένα σύνολο παικτών που μέρα με τη μέρα γίνεται ΟΜΑΔΑ. Με αρχή, μέση και τέλος. Γίνεται ομάδα συντομότερα απ’ ότι θα περίμενε κανείς, βάσει των δεδομένων που ίσχυαν το καλοκαίρι. Ελλιπέστατη προετοιμασία, αλλαγή προπονητή λίγο πριν την έναρξη της περιόδου, μεταγραφές στο φινάλε κτλ. Παρόλα αυτά, ο Ουζουνίδης έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, που δείχνει σταδιακή βελτίωση από αγώνα σε αγώνα. Έχει δημιουργήσει μία αξιόπιστη άμυνα στηριζόμενος σε μία τριάδα προσωπικοτήτων (Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Κατσαμπής) και ψάχνει την κατάλληλη χημεία μεσοεπιθετικά, περιμένοντας το ξεμπλοκάρισμα παικτών-κλειδιά, όπως είναι ο Βικτοράς Γιάκομπ.

Παράλληλα, ο Ηρακλής χτίζει χαρακτήρα. Από μία απρόβλεπτη ομάδα, ικανή για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο, μετατρέπεται σε μία ομάδα που εκπέμπει σοβαρότητα. Μία ομάδα που δείχνει να έχει τη φιλοσοφία… «Εξασφαλίζουμε το μηδέν και ψάχνουμε το γκολ που θα μας δώσει το τρίποντο». Ακόμη και χθες, που το παιχνίδι έδειχνε να μην βγαίνει στον Ηρακλή, οι κυανόλευκοι δεν πανικοβλήθηκαν. Μεθοδικά και με συγκεκριμένο σχέδιο πλησίαζαν την περιοχή του Σηφάκη και έψαχναν τη μία φάση. Τους… έκατσε με τον Σολτάνι και στη συνέχεια ήξεραν τον τρόπο να κρατήσουν τον Άρη, που διαθέτει ικανότατους παίκτες μεσοεπιθετικά, εκτός περιοχής.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top