Με την προπονητική ματιά του Παναγιώτη Διλμπέρη

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης παρουσιάζει στη BLUEARENA την δική του οπτική για το τοπικό ντέρμπι και τη νίκη του Ηρακλή. «Είναι σαφές ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει …

Ηρακλής

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης παρουσιάζει στη BLUEARENA την δική του οπτική για το τοπικό ντέρμπι και τη νίκη του Ηρακλή.


«Είναι σαφές ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει πετύχει, πλέον, κάτι σημαντικό. Να μας παρουσιάζει μια ομάδα μονταρισμένη σε πολλά επίπεδα. Ομοιογενή και συμπαγή στον αμυντικό τομέα, με ανασταλτικούς αυτοματισμούς, αλλά και επιθετικούς αυτοματισμούς, οι οποίοι, σιγά – σιγά, αρχίζουν και κάνουν την εμφάνισή τους. Ενδεικτικό της σωστής φιλοσοφίας του Ηρακλή είναι το γεγονός ότι, ενώ ο Άρης φάνηκε να έχει πιο «γεμάτο» κέντρο, με την παρουσία στον κεντρικό άξονα και του Τόχα, πέρα από τους Ναφτί και Πρίττα, ωστόσο οι μέσοι του Ηρακλή τους κράτησαν μακριά από την περιοχή τους, αναγκάζοντάς τους να αναλωθούν σε μακρινές μπαλιές και μακρινά σουτ.


Συμφωνώ ότι το γκολ του Σολτάνι ήταν τυχερό, ωστόσο, όταν αγωνίζεσαι με τέτοια φιλοσοφία και έχεις εξασφαλίσει το «μηδέν» παθητικό, ό,τι αλλάξει στη ροή του αγώνα – μοιραία – θα είναι υπέρ σου, όπως και έγινε. Σωστή επιλογή του προπονητή να «απεγκλωβίσει» το σκόρερ από την αριστερή πτέρυγα, να τον πάει δεξιά, να του επιτρέψει να κινηθεί πιο άνετα από εκεί, ενώ από την άλλη πλευρά ο Σίσιτς, φρέσκος και με δυνάμεις, «ενόχλησε» περισσότερο.


Σε γενικές γραμμές ο Ηρακλής ήταν σαφώς καλύτερος, πιο δυνατός και δίκαια έφτασε στη νίκη, δίνοντας ψυχολογικά και βαθμολογικά οφέλη στον εαυτό του, αλλά ικανοποιώντας και τον κόσμο, που βοήθησε με φανταστικό τρόπο την ομάδα». 

Σχετικά Άρθρα

“Πρώτα να αποδείξει ποιος είναι, μέσω του βόλεϊ…”

Ποδόσφαιρο

Λεονίδης: “Θέλουμε πρώτα το βόλεϊ, για να αποδείξουμε τις δυνατότητές μας”

Ποδόσφαιρο

Back to Top