Με Σολτάνι η εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου

Ο Καρίμ Σολτάνι θα εκπροσωπήσει, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στις 20:00, την ΠΑΕ Ηρακλής, στην ετήσια εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου. Αναλυτικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, με αφορμή …

Επικαιρότητα

Ο Καρίμ Σολτάνι θα εκπροσωπήσει, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, στις 20:00, την ΠΑΕ Ηρακλής, στην ετήσια εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Αναλυτικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, με αφορμή την άφιξη του BEAUJOLAIS NOUVEAU 2010, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και η ΓΕΝΚΑ, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, οργανώνουν μια εορταστική εκδήλωση και προσκαλούν τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο στο άνοιγμα του πρώτου μπουκαλιού της νέας σοδειάς, την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ώρα 20.00, στην γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Στρατού 2Α).

Από το 1951 έως και σήμερα, η άφιξη του BEAUJOLAIS NOUVEAU παραμένει μία από τις διασημότερες γαλλικές παραδόσεις. ‘Le Beaujolais nouveau est arrivé !’ (Το νέο Μποζολέ έφτασε!), αυτό είναι το σύνθημα που κυριαρχεί κάθε χρόνο, την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη, την ημέρα που γιορτάζεται ανά τον κόσμο η έλευση της νέας σοδειάς αυτού του φημισμένου κρασιού που παρά τα πενήντα του χρόνια, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των θαυμαστών του !

Η βραδιά στοχεύει παράλληλα στη στήριξη και την ανάδειξη της δράσης του Αθλητικού συλλόγου Ατόμων με ειδικές ανάγκες ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ του 1ου πανελλαδικά Αθλητικού Συλλόγου ΑΜΕΑ σε διακρίσεις. Ο σύλλογος δραστηριοποιείται στη πόλη μας από το 1994 εκτελώντας το κοινωνικό έργο της ένταξης μέσω του Αθλητισμού και στα άμεσα σχέδιά του είναι η επέκταση των αθλημάτων κολύμβησης, στίβου, Ιππασίας, καλαθοσφαίρισης και σε άτομα με βαριές και σύνθετες αναπηρίες. Στην εκδήλωση θα βραβευτούν αθλητές του συλλόγου, οι οποίοι πέτυχαν διακρίσεις στον αθλητισμό και στην εκπαίδευση.
Όλα τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν υπέρ του αθλητικού συλλόγου ΦΙΛΙΠΠΟΣ.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους γνωστοί αθλητές ποδοσφαίρου από τους μεγάλους συλλόγους της Θεσσαλονίκης, αθλητές στίβου, προσωπικότητες της πόλης μας καθώς επίσης και ο ζωγράφος Philippe Laferrière, του οποίου η έκθεση με τίτλο ‘Πολύμορφες Πόλεις’ φιλοξενείται αυτή την περίοδο στην Γκαλερί του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσαλονίκης. Με τη ευγενική συμμετοχή της γαλλόφωνης χορωδίας ‘cHoralia’.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top