Διαδίκτυο… ετών 20

Είκοσι χρόνια ζωής συμπλήρωσε πριν από λίγες ημέρες ο παγκόσμιος ιστός. Πριν από 20 χρόνια, ο Tim Berners-Lee δημοσίευσε την επίσημη πρόταση του για τη δημιουργία …

Τεχνολογία

Είκοσι χρόνια ζωής συμπλήρωσε πριν από λίγες ημέρες ο παγκόσμιος ιστός.

Πριν από 20 χρόνια, ο Tim Berners-Lee δημοσίευσε την επίσημη πρόταση του για τη δημιουργία του “WorldWideWeb” (παγκόσμιου ιστού). Σίγουρα δεν θα είχε φανταστεί τις διαστάσεις που έχει πάρει σήμερα το διαδίκτυο, αλλά όλοι μας οφείλουμε πολλά σε αυτόν.

Ο πρώτος server που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένας υπολογιστής NeXT, κατασκευή της τότε εταιρείας του Steve Jobs, και έτρεχε λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε Unix με ονομασία NeXTSTEP. Δεν είχε σκληρό δίσκο, συνοδευόταν από μια ασπρόμαυρη οθόνη ανάλυσης 1120×832 και κόστιζε $6500.

O ίδιος υπολογιστής χρησιμοποιήθηκε και για την κατασκευή του πρώτου browser, με αρχική ονομασία WorldWideWeb και αργότερα μετονομάστηκε σε Nexus για να μην μπερδεύονται οι χρήστες με τις έννοιες.

Του πήρε μόλις δύο μήνες μέχρι να ετοιμάσει την πρώτη λειτουργική έκδοση του browser, και μετά από λίγη ακόμα ανάπτυξη της εφαρμογής ο browser μπορούσε να δείξει βασικούς σχεδιασμούς, να κατεβάζει αρχεία, ακόμα και να κάνει κάτι που δεν κάνει ούτε ο σημερινός Internet Explorer, ορθογραφικό έλεγχο.

Στις 6 Αυγούστου 1991, ο Tim Bernes-Lee ανακοίνωσε ότι το διαδίκτυο είναι επίσημα διαθέσιμο στο κοινό, αλλά στην ουσία το διαδίκτυο ανακαλύφθηκε πριν από 20 χρόνια ακριβώς.

Σχετικά Άρθρα

Η επίδραση της τεχνολογίας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Διάφορα

Back to Top