Ο Σολτάνι παίζει… μπάσκετ

Με ποσοστά που θυμίζουν… μπάσκετ σκοράρει μέχρι τώρα στη Σούπερ Λίγκα ο Καρίμ Σολτάνι. Ο Αλγερινός της ομάδας είναι ο πρώτος σκόρερ με τρία γκολ, …

Ηρακλής

Με ποσοστά που θυμίζουν… μπάσκετ σκοράρει μέχρι τώρα στη Σούπερ Λίγκα ο Καρίμ Σολτάνι. Ο Αλγερινός της ομάδας είναι ο πρώτος σκόρερ με τρία γκολ, το αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι τα έχει πετύχει με επτά προσπάθειες. Εχει δηλαδή το 3/7. Επίσης στον Σολτάνι θα πρέπει να προσμετρηθεί το γεγονός ότι δεν έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα μιας και είχε χάσει ένα, λόγω τραυματισμού, και ένα λόγω τιμωρίας. Και επίσης, ότι στην αρχή του Πρωταθλήματος δεν ήταν βασικός.

Ο Σολτάνι έχει παίξει, βάση στατιστικής, συνολικά, 462 λεπτά ενώ τα λεπτά συμμετοχής για κάποιον που δεν θα είχε χάσει λεπτό στα μέχρι τώρα παιχνίδια Πρωταθλήματος είναι το (χωρίς να υπολογίζονται οι καθυστερήσεις) 810. Ο Σολτάνι με τις επτά τελικές προσπάθειες είναι στη δεύτερη θέση της σχετικής κατηγορίας, μαζί με τον Μπονγκτάν Μάρα που έχει επίσης επτά. Στην πρώτη θέση είναι ο Βικτοράς Γιάκομπ που έχει κάνει μέχρι τώρα 10 τελικές προσπάθειες.

Αν επίσης θυμηθεί κάποιος ότι ο Σολτάνι με λίγη τύχη –και λίγη προσοχή- θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, τότε το ποσοστό ευστοχίας του θα ήταν καλύτερο. Στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό π.χ. ο Αντώνης Νικοπολίδης τον νίκησε στο τετ-α-τετ ενώ στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό από καλή θέση στη μεγάλη περιοχή (μετά από γύρισμα του Μάρα) σούταρε, μόνος του, άουτ.

Το επίσης αξιοσημείωτο στις επιδόσεις του Καρίμ Σολτάνι είναι το γεγονός ότι από αυτές τις 7 προσπάθειες οι 6 έγιναν εντός περιοχής του αντιπάλου. Είναι δηλαδή παίκτης που πατάει την αντίπαλη περιοχή.

Ενδεικτικά αναφέρουμε άλλους παίκτες-σκόρερ μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα ώστε να καταδειχθεί το καλό ποσοστό ευστοχίας του Σολτάνι. Είναι από τους πιο εύστοχους μαζί με τον Ντένις Επστάιν και τον Βασίλη Τοροσίδη.

Σολτάνι            3/7

Επστάιν           5/9

Τζιμπούρ         5/27

Περόνε            4/21

Ριέρα               4/28

Ονουάτσι         4/10

Σκόκο              3/23

Μπρέσκα         3/9

Μιραλάς          5/28

Τσίγκας           3/9

Μπούντιμιρ     3/12

Τοροσίδης       3/7

Πάντελιτς        3/12

Καφές             3/12

Σισέ                 7/38

Σχετικά Άρθρα

Back to Top