Κεσόπουλος: “Ο Ηρακλής είναι τεράστια ομάδα”

Για την χθεσινή ανοιχτή συγκέντρωση-ενημέρωση της διοίκησης προς τον κόσμο του Ηρακλή για τα πεπραγμένα του τελευταίου εξαμήνου, μίλησε ο Αλέξης Κεσόπουλος στον Libero …

Ηρακλής

Για την χθεσινή ανοιχτή συγκέντρωση-ενημέρωση της διοίκησης προς τον κόσμο του Ηρακλή για τα πεπραγμένα του τελευταίου εξαμήνου, μίλησε ο Αλέξης Κεσόπουλος στον Libero 107,4.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την διαδικασία, μπορέσαμε και ενημερώσαμε τον κόσμο της ομάδας για όσα κάναμε στο εξάμηνο που είμαστε διοίκηση. Άλλωστε είμαστε διοίκηση του κόσμου της ομάδας, τα χρήματα του κόσμου διαχειριζόμαστε και έτσι οφείλουμε να σκεφτόμαστε πολύ καλά κάθε μας κίνηση ως διοίκηση. Απαντήσαμε σχεδόν σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν και πιστεύω ότι καλύψαμε τους πάντες με όσα ειπώθηκαν. Η διαδικασία αυτή θα επαναληφθεί σίγουρα στο μέλλον, όλοι στην διοίκηση αισθανόμαστε πολύ καλά που έγινε αυτή η ενημέρωση, ουσιαστικά ο κόσμος χθες μας έδωσε το ΟΚ να συνεχίσουμε και αυτό μας χαροποίησε. «Δεν έχουμε να κρύψουμε απολύτως τίποτε, απαντήσαμε σε 107 ερωτήσεις φίλων της ομάδας που ήρθαν με φαξ ενώ όποιος θέλει μπορεί να έρθει και στην Μίκρα να ρωτήσει, εμείς ποτέ δεν κλείσαμε την πόρτα σε κανένα φίλο της ομάδας. Το καλό ήταν επίσης πως εκτός από ερωτήσεις, έγιναν και προτάσεις από τους φίλους της ομάδας και αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ θετικό».

Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας: «Έχουμε ήδη καλύψει το μπάτζετ για την φετινή χρονιά καθώς και ένα ποσοστό από τα προηγούμενα χρέη της ομάδας. Πιστεύω ότι σε βάθος τριετίας, με τον ρυθμό που καλύπτουμε τις οφειλές, θα έχουμε μόνο να καλύψουμε το μπάτζετ της τρέχουσας σεζόν. Έχουν κοπεί οι άσκοπες σπατάλες και τα χρήματα δίνονται με σύνεση, πληρώνουμε μόνο με επιταγές και μάλιστα για κάθε ποσό πάνω από 3.000 ευρώ απαιτείται υπογραφή από 2 μέλη της διοίκησης, δεν φεύγουν χρήματα χωρίς λόγο δεξιά κι αριστερά. Η ΠΑΕ λειτουργούσε σαν μπακάλικο προηγουμένως αλλά τώρα έχουν αρχίσει και στρώνουν τα πράγματα».

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Από την αρχή που αναλάβαμε θέλαμε να διαπιστώσουμε τις πραγματικές οφειλές της ομάδας για να ξέρουμε που ακριβώς βρισκόμαστε και να προχωρήσουμε στα σίγουρα. Οι ορκωτοί λογιστές έχουν ολοκληρώσει πλέον το έργο τους, απομένουν τώρα ορισμένα γραφειοκρατικά διαδικαστικά και μετά θα προχωρήσουμε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 12 εκ. ευρώ, το ποσό αυτό θα εξασφαλίσει τον Ηρακλή για την συνέχεια. Πιστεύω ότι όλα θα ξεπεραστούν μέχρι τις αρχές του Δεκέμβρη και θα αρχίσει η διαδικασία»

Για τον Ρέμο: «Στους 6 μήνες που είμαστε στην διοίκηση, ο κ. Ρέμος έχει δώσει 617.000 ευρώ ενώ υπάρχει και μια δέσμευση να δώσει άλλες 300.000 ευρώ ακόμη τον ερχόμενο Απρίλιο. Όσο για τις σχέσεις, δεν είναι και οι καλύτερες, όλες οι συνεννοήσεις γίνονται μέσω δικηγόρων».

Για την μεταγραφολογία: «Είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για μεταγραφές, από την άλλη όμως το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας δουλεύει συνεχώς τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ έρχονται διάφορες προτάσεις και από μάνατζερ. Εμείς εξετάζουμε όλες τις προτάσεις αλλά δεν έχουμε κάνει καμία απολύτως προσφορά σε κανένα, Επαλέ και Ροτέν εξέφρασαν ενδιαφέρον να έρθουν μέσω των μάνατζερ τους. Πιστεύω ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά και σε αυτόν τον τομέα και να είστε σίγουροι ότι στην συνέχεια θα θέλουν πολύ καλοί παίκτες να έρθουν στον Ηρακλή. Στόχος μας είναι να πάρουμε καλούς παίκτες χωρίς όμως να ξοδέψουμε μια περιουσία, μπορεί να συμβεί αυτό, έτσι πήραμε τον Χοσέμι, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Τα ΜΜΕ πάντως με όσα γράφουν για υποτιθέμενο ενδιαφέρον του Ηρακλή για κάποιους παίκτες, ανεβάζουν το κασέ τους και δίνουν πλεονέκτημα στους μάνατζερ τους στις διαπραγματεύσεις».

Για τις ανανεώσεις συμβολαίων: «Φυσικά και μας ενδιαφέρει να κρατήσουμε όλους τους καλούς παίκτες στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αυτούς που θέλουμε, αρκεί φυσικά να μην έχουν παράλογες απαιτήσεις. Είναι τιμή για κάθε παίκτη να φορά την φανέλα του Ηρακλή, ο Ηρακλής είναι τεράστια ομάδα».

Για το ντέρμπι με τον Άρη: «Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζει συνέχεια ο Ηρακλής. Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Είναι σαφές όμως ότι η ομάδα ανεβαίνει τελευταία, πριν παίζαμε καλά ένα ημίχρονο, μετά φτάσαμε στα 60 λεπτά και θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο για 80-90 λεπτά σύντομα. Την Δευτέρα περιμένουμε από τον κόσμο της ομάδας να γεμίσει το γήπεδο, είναι ένας αγώνας κλειδί για μας. Όλοι στην ομάδα δεν σκεφτόμαστε ούτε καν την ισοπαλία, στο μυαλό μας είναι μόνο η νίκη στο παιχνίδι αυτό».

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top