“Θα κάνουμε το καθήκον μας”

Για το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας κόντρα στον Άρη μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.  «Είναι ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο παιχνίδι για …

Ηρακλής

Για το μεγάλο ντέρμπι της Δευτέρας κόντρα στον Άρη μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.  «Είναι ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερο παιχνίδι για εμάς. Σημαντικό γιατί χρειαζόμαστε τους τρεις βαθμούς, επίσης γιατί παίζουμε με ένα δυνατό αντίπαλο και είναι ένα τοπικό ντέρμπι που μετράει το πρεστίζ της ομάδας που δίνει ώθηση και ψυχολογία για μια καλύτερη συνέχεια Το περιμένουν όλοι οι ποδοσφαιριστές, χρειαζόμαστε τη νίκη και βαθμολογικά διότι μείναμε λίγο πίσω γιατί πιστεύω ότι δύο, τρία παιχνίδια μπορούσαμε να τα κερδίσουμε μιλώντας πλέον από άλλη θέση. Περιμένουμε ένα δύσκολο αγώνα, είναι δύσκολη ομάδα δεν είναι αυτή που είδαμε στο τελευταίο παιχνίδι. Περιμένω τον Άρη του Λεβερκούζεν. Και εμείς είμαστε σε καλύτερο επίπεδο, κάποιοι ποδοσφαιριστές έρχονται στην κατάσταση που θέλουμε. Σαν ομάδα και ατομικά μετράει οι μονομαχίες ένας εναντίον ενός. Είμαστε καλά από ψυχολογικής πλευράς. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι για εμάς και για τον κόσμο και θεωρώ ότι θα κάνουμε το καθήκον μας. Προβλήματα δεν έχουμε τόσα πολλά, έχουμε κοντά μας όλους τους παίκτες για να έχουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις».

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη, ανέφερε: «Υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες που σε οδηγούν σε αυτό το σκορ. Είσαι μπροστά στο σκορ και η οπισθοχώρηση παει ασυναίσθητα, πέσανε κάποιοι παίκτες με αποτέλεσμα να μην μένει η μπάλα ψηλά και η αντίδραση του αντιπάλου. Και ο αντίπαλος παίζει στο παιχνίδι. Δεν πιεστήκαμε και δεν είχαμε φόβο για να δεχτούμε κάποιο γκολ. Έπρεπε να είχαμε καλύτερες επιλογές για να κοντρολάρουμε το παιχνίδι. Για να γίνει κάτι τέτοιο έπρεπε να πιέσουμε ψηλά. Είναι κάτι που το συζητάμε και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Επιθετικά ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο, και στο δεύτερο θα μπορούσαμε να ήμασταν και καλύτεροι αν δεν κάναμε αβίαστα λάθη στις τελικές πάσες».

Για το πρόγραμμα που ακολουθεί στο πρωτάθλημα: «Δεν υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια. Εμείς δεν τα βλέπουμε σαν ντέρμπι, τα βλέπουμε παιχνίδια με στόχο τους τρεις βαθμούς. Είμαστε μια ομάδα που κοιτάμε όλους τους αντιπάλους το ίδιο και θέλουμε να τους κερδίσουμε όλους».

Για τις επιλογές της ενδεκάδας: «Κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα χρησιμοποιήσεις. Έχω στο μυαλό μου την εντεκάδα και οι παίκτες είναι αυτοί που χαρακτηρίζουν τις επιλογές του προπονητή. Βγήκαν συμπεράσματα από το παιχνίδι της Ξάνθης και η βελτίωση που είχε η ομάδα εμφανίστηκε. Είναι δύσκολο σε κάθε παιχνίδι να έχεις όλες τις γραμμές σε πολύ καλή ημέρα».

Για τα στοιχεία του δευτεριάτικου αγώνα: «Σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν κερδίζεις μόνο τους τρεις βαθμούς κερδίζεις και κάτι άλλο. Για εμάς αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί. Είναι οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα παιχνίδια της ίδιας πόλης. Έχουμε ένα κίνητρο για τη νίκη και όχι πίεση για τη δική μας ομάδα. Σε αυτά τα παιχνίδια είναι η αποφασιστικότητα η δύναμη, ο νικητής στις μονομαχίες που μετράνε».

Για την παρουσία του κόσμου: «Περιμένω πολύ περισσότερο κόσμο από τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα έχουμε την υποστήριξη και τη βοήθεια. Στην Ξάνθη χαιρόσουν να τους βλέπεις και να τους ακούς. Περιμένουμε να δημιουργήσουν πολύ καλή ατμόσφαιρα γιατί και ο παίκτης βλέποντας τον κόσμο στην κερκίδα θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω».

Για τη μεταγραφολογία που έχει αναπτυχθεί: «Δεν είναι καλό για μια ομάδα να ασχολείται με τη μεταγραφολογία, ενόψει σημαντικών αγώνων και μάλιστα τόσο νωρίς».

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top