ΣΧΟΛΙΟ: “Όχι” στην προσωπολατρία

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ζοέλ Επαλέ είναι ο ξένος με τη μεγαλύτερη προσφορά στην ομάδα την τελευταία -τουλάχιστον- επταετία. Δύο χρόνια στον Ηρακλή, αγαπήθηκε …

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ζοέλ Επαλέ είναι ο ξένος με τη μεγαλύτερη προσφορά στην ομάδα την τελευταία -τουλάχιστον- επταετία. Δύο χρόνια στον Ηρακλή, αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι και βοήθησε τα μέγιστα για την επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η εκτίμηση του κόσμου είναι δεδομένη. Μία εκτίμηση όμως που ορισμένοι επιχειρούν να… καπηλευτούν προς ιδίον όφελος. Το πάθημα των προηγούμενων ετών, θα πρέπει επιτέλους να γίνει μάθημα σε όλους μας. Ναι στην εκτίμηση των ανθρώπων που έχουν προσφέρει στον σύλλογο, όχι όμως στην προσωπολατρία.

Θα πρέπει όλοι μας να αντιληφθούμε ότι μόνο όσοι πληρώνουν από το υστέρημά τους για να βρεθούν κοντά στην ομάδα, είναι Ηρακλής και πραγματικά πονάνε γι’ αυτή την ομάδα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι επαγγελματίες και κάποιοι από αυτούς συμβαίνει να αγαπήσουν την ομάδα. Κατά βάση όμως είναι επαγγελματίες και λειτουργούν με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον.

Και ο Ζοέλ Επαλέ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Είναι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που συνδέθηκε συναισθηματικά με τον Ηρακλή, αφού σε αυτή την ομάδα έκανε τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι οπαδός του Ηρακλή. Γιατί αν λειτουργούσε ως οπαδός, το καλοκαίρι δεν θα πήγαινε στο Αζερμπαϊτζάν. Ο επαγγελματίας Επαλέ προτίμησε –τότε- το εξαιρετικό συμβόλαιο της Μπακού.

Δεν είμαστε εμείς που θα κρίνουμε αν ο Ηρακλής πρέπει να προχωρήσει στην απόκτηση του Επαλέ. Ούτε προπονητές είμαστε, ούτε το λογιστήριο της ΠΑΕ. Αν όμως η διοίκηση αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτησή του, θα πρέπει οι λόγοι να είναι ΜΟΝΟ αγωνιστικοί και οικονομικοί. Το γεγονός ότι ΤΩΡΑ ο Καμερουνέζος θέλει να επιστρέψει, δεν θα πρέπει να επηρεάσει την τελική απόφαση.

Ως επαγγελματίας λειτούργησε το καλοκαίρι, ως επαγγελματίας πρέπει να αντιμετωπιστεί και τώρα.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top