ΣΧΟΛΙΟ: Εκτεθειμένος ο Σούμποτιτς

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς είναι ένας επαγγελματίας προπονητής και ως εκ τούτου δεν είχε καμία υποχρέωση να αποδεχτεί την πρόταση που του κατέθεσαν οι διοικούντες της …

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς είναι ένας επαγγελματίας προπονητής και ως εκ τούτου δεν είχε καμία υποχρέωση να αποδεχτεί την πρόταση που του κατέθεσαν οι διοικούντες της κυανόλευκης ΚΑΕ. Αυτό που ενόχλησε όμως πολύ κόσμο, είναι η συμπεριφορά του “Πίξι”.

Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι δεν θα αποδεχόταν την κυανόλευκη πρόταση. Και η διαρροή των προθέσεών του, δεν προήρθε από το Ιβανώφειο, αφού οι κυανόλευκοι ήταν σχεδόν βέβαιοι για το “ναι”. Αυτή την αίσθηση αποκόμισαν στις δύο συναντήσεις που είχαν με τον Ελληνοσλοβένο τεχνικό.

Το πρωί της Δευτέρας και έχοντας προηγουμένως βουίξει η… πιάτσα περί άρνησης του Σούμποτιτς, επιχείρησαν δεκάδες φορές να επικοινωνήσουν μαζί τους. Δεν απάντησε όμως σε καμία κλήση παράγοντα της ομάδας. Και εδώ είναι το μεγάλο λάθος του.

Ο “Πίξι” έχει ηθική υποχρέωση έναντι του Ηρακλή. Ήταν η ομάδα που ανέδειξε το προπονητικό του ταλέντο και έναντι αυτής όφειλε να έχει μία ξεκάθαρη και τίμια συμπεριφορά. Όφειλε να πάρει μόνος του τηλέφωνο και να γνωστοποιήσει την απόφασή του. Τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο “Sport 24”, πείθουν ελάχιστους και σίγουρα όχι αυτούς με τους οποίους συνομίλησε το Σαββατοκύριακο.

“Δεν αισθάνθηκα άνετα για να αναλάβω την ομάδα. Όχι, επειδή φοβήθηκα, αλλά γιατί πιστεύω ότι δεν μπορούσα να τη βοηθήσω τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή”, δήλωσε, ενώ το βράδυ του Σαββάτου έλεγε ότι το υλικό είναι πολύ καλό και χρειάζεται απλά μία προσθήκη στο “5”.

Προφανώς κάτι μεσολάβησε από το μεσημέρι της Κυριακής, όταν και ολοκληρώθηκε η τελευταία του επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας και μέχρι τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Γιατί φεύγοντας από τη συνάντηση, ουσιαστικά είχε συμφωνήσει για την επιστροφή του στον κυανόλευκο πάγκο έπειτα από 15 χρόνια.

ΥΓ Ελπίζουμε η φημολογία που αναπαράγεται σε μπασκετικές ιστοσελίδες, περί πρόθεσης του Σούμποτιτς να περιμένει να αδειάσει η θέση του προπονητή στην ΑΕΚ, να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, από τη μία -ουσιαστικά- θα επαναλάβει κάτι που έκανε προ 15ετίας, ενώ από την άλλη θα διαψεύδει τον ίδιο του τον εαυτό και την δήλωση ότι… “Στην Ελλάδα έχω πετύχει κάποια σημαντικά πράγματα ως παίκτης και ως προπονητής και δεν θέλω να χαλάσω αυτή την εικόνα. Δεν θέλω να γκρεμίσω το όνομα που έκτισα με κόπο. Ίσως για αυτό δεν ανέλαβα στην παρούσα φάση και τον Ηρακλή”.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top