- Bluearena - http://bluearena.gr -

Το κοινωνικό έργο του Ηρακλή (video)

«Απορρίπτοντας την αντίληψη που θέλουν να καλλιεργήσουν ορισμένοι κύκλοι ότι η εξάρτηση είναι υποτροπιάζουσα νόσος οι δύο από τους πέντε αθλητές, που θα αγωνιστούν στην Ιαπωνία είναι μέλη της επανένταξης του ΚΕΘΕΑ».

Με αυτά τα λόγια ο προπονητής Τζούντο του Ηρακλή και καθηγητής Φυσικής Αγωγής του ΚΕΘΕΑ, Αυγ.Μαϊστρέλλης, έδωσε το στίγμα της συμμετοχής της ομάδας Τζούντο του Ηρακλή στο Διεθνές Τουρνουά Καλής Θέλησης στην Οσάκα της Ιαπωνίας στις 21 Νοεμβρίου 2010. Σημείωσε, επίσης, ότι οι Ιάπωνες ζήτησαν να μάθουν τις θεραπευτικές μεθόδους και τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ πάνω στο θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών, μετά τη συμμετοχή της ιαπωνικής αποστολής, που συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά Τζούντο ενάντια στο ντόπινγκ και τα ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μετά τη συμμετοχή του παιδικού τμήματος Τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ στους αγώνες του Κίβι Κλαμπ στην Ιαπωνία τον Απρίλη του 2010.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, κύριος Κωνσταντίνος Γωγάκος σημείωσε: «Είναι γνωστό ότι το Τμήμα Τζούντο του Ηρακλή, το Ράκμπι και το Χόκεϊ σε συνεργασία με τη Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ είναι το alter ego του ΗΡΑΚΛΗ. Ενα άλλο πρόσωπο του Ηρακλή που συγκοινωνεί, κι αυτό είναι ο Ηρακλής, ένας αθλητικός σύλλογος που πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι προσφέρει και στην κοινωνία της πόλης μας αυτό το ωραίο έργο. Εχουμε κι άλλη συνεργασία αυτού του χαρακτήρα, με το Παιδικό Xωριό SOS, στο Φίλυρο, με το τμήμα γυναικείας υδατοσφαίρισης. Θέλω να συγχαρώ τον Αυγερινό Μαϊστρέλλη και το Φαίδωνα Καλοτεράκη και τους αθλητές της ομάδας για όλη αυτήν την προσπάθεια που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια και να σας ευχαριστήσω όλους σας».

Ο Φαίδωνας Καλοτεράκης, διευθυντής βορείου Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ και μέλος του ΓΣ Ηρακλή, σημείωσε: «Υπάρχει μία μοναδικότητα παγκοσμίως σε αυτό το εγχείρημα. Το λέω αυτό, γιατί τυγχάνει να γνωρίζω. Είμαι εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ για θέματα ναρκωτικών κι έτσι έχω μία σφαιρική οπτική στο χώρο της απεξάρτησης. Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι αντίστοιχο, ένα αθλητικό σωματείο, που να έχει υιοθετήσει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης σε ένα συγκεκριμένο άθλημα, και το συγκεκριμένο άθλημα είναι το Τζούντο. Είναι μοναδικό εγχείρημα παγκοσμίως, αντιλαμβάνεστε λοιπόν την ποιοτική διάσταση αυτού του πράγματος».

http://www.youtube.com/watch?v=MKwOd8-A80Q

Ο Φ.Καλοτεράκης ανέφερε, επίσης, δύο ιστορίες – παραδείγματα της κοινωνικής προσφοράς του ΚΕΘΕΑ στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Η πρώτη ιστορία αφορά στο τυπογραφείο της ΙΘΑΚΗΣ – ΚΕΘΕΑ «Σχήμα και χρώμα», που κέρδισε σε διαγωνισμό να τυπώσει κάρτες για το Μουσείο της Ακρόπολης: «Μία σειρά με 8 κάρτες, που θα πωλούνται στο κατάστημα του Μουσείου της Ακρόπολης αλλά θα χρησιμοποιούνται και στα προγράμματα με τα σχολεία είναι δικές μας. Το κλου όμως είναι ότι οι κάρτες αυτές είναι σχεδιασμένες από μία κοπέλα, ανύπαντρη μητέρα, που είναι απόφοιτη της ΙΘΑΚΗΣ, και πριν 20 χρόνια έκανε χρήση στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, και σήμερα το δικό της έργο θα είναι μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτό είναι ένα μεγαλείο ψυχής.». Και η δεύτερη ιστορία: «Πριν από χρόνια κοπέλα από την Αλεξανδρούπολη ήταν παλαιότερα αθλήτρια της ενόργανης ξεκίνησε το Τζούντο μέσα στην ΙΘΑΚΗ. Σαν ΗΡΑΚΛΗΣ πήρε μέρος στους Πανελλήνιους, πήρε Ασημένιο, ήταν η εποχή των αγώνων, άρα και μέρος της Ολυμπιακής Ομάδας. Πάλι το κλου της υπόθεσης είναι αλλού. Στην Αλεξανδρούπολη είχαμε μεγάλο πρόβλημα, όταν ξεκινήσαμε το Συμβουλευτικό Σταθμό. Οι γείτονες βάλανε φωτιά ένα βράδυ στο Σταθμό. Δε θέλανε. Είχαν ένα πανό που έλεγε «Εξω το ΚΕΘΕΑ από την πόλη μας». Γράφανε συνθήματα βρίζοντας εμένα προσωπικά με το όνομά μου. Η κατάσταση άλλαξε όταν αυτή η κοπέλα κέρδισε στο Τζούντο. Η πόλη ένιωσε περηφάνεια και, μάλιστα, ο Δήμος έβγαλε ένα ποσό για να τη στηρίξουν για την προετοιμασία της και μερικά χρόνια μετά, παντρεμένη με οικογένεια, έτρεξε στη λαμπαδηδρομία, όταν ήταν να γίνει η μεταφορά της Φλόγας στο Πεκίνο. Αυτές είναι ιστορίες καθημερινές. Και σε αυτό παίζει κομμάτι και ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Αυτή είναι η μοναδικότητα. Υπάρχει σωματείο που να το κάνει αυτό τόσο μεγαλόκαρδα; Δεν είναι τόσο εύκολο».

Ο Φ.Καλοτεράκης για την αποστολή στην Ιαπωνία είπε: «Εκεί που θα πάμε δε θα πάρουμε μόνο μέρος στους αγώνες, θα κάνουμε και σεμινάρια σε Ιάπωνες συναδέλφους από το χώρο της απεξάρτησης, υπεύθυνους σε προγράμματα εκεί για να τους μεταφέρουμε τα δικά μας φώτα κι, επίσης, υπάρχουν κι άλλα παράπλευρα οφέλη. Ετοιμάζουμε ένα Διεθνές Συνέδριο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου 2011, σε συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του ΚΕΘΕΑ, και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της Ιαπωνίας με θέμα «Εκπαίδευση και ένταξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων». Κι αυτό έχει βγει μέσα από το Τζούντο και τη συνεργασία του ΗΡΑΚΛΗ! Θα είναι Διεθνές. Εχουν κλείσει ήδη ομιλητές από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και από τη Γερμανία. Κι αυτά όλα μέσα από το Τζούντο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ περήφανοι μέσα σε αυτήν την κρίση που ζούμε. Κρίση η οικονομική, κρίση κοινωνική, αμφισβήτηση. Υπάρχουν και κάποιες «Οάσεις», που λένε «όχι», τα πράγματα μπορεί να είναι αλλιώς αρκεί να το θέλουμε».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι δύο αθλητές, μέλη του ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις.

Ο Αλέξανδρος είπε: «Το Τζούντο το γνώρισα μέσα από το πρόγραμμα της ΙΘΑΚΗΣ. Είχα πάει σε αυτό το πρόγραμμα με διακοπή από τις φυλακές. Μέσα στο πρόγραμμα εκτός από πολλά άλλα ασχολήθηκα και με το Τζούντο. Μου άρεσε και έχει γίνει τρόπος ζωής. Στα καλύτερά μου όνειρα δε θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσω εδώ που έφτασα με το πρόγραμμα και το δάσκαλο τον Αυγερινό»

Ο Κώστας είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους για αυτό το ταξίδι. Ούτε κι εγώ θα μπορούσα να το πιστέψω ότι θα βρεθώ στην άλλη άκρη του κόσμου. Κι εγώ το Τζούντο το γνώρισα μέσα από το θεραπευτικό πρόγραμμα της ΙΘΑΚΗΣ. Με δυνάμωσε πάρα πολύ και θα το κυνηγήσω και θα προσπαθήσω για περισσότερα πράγματα.»

Χαιρέτησαν την αποστολή δύο άνθρωποι που βοήθησαν για την πραγματοποίησή της, ο Χρήστος Εμμανουηλίδης και ο Στέργιος Πραπαβέσης.

Ο Χρήστος Εμμανουηλίδης είπε: «Το Τζούντο του Ηρακλή είναι κάτι περισσότερο από ένας αθλητικός σύλλογος. Είναι ένας καταλύτης διαφόρων ευεργεσιών προς την κοινωνία. Η μία διάσταση είναι αυτή της ΙΘΑΚΗΣ, η άλλη διάσταση είναι ότι ο αθλητισμός ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα, είναι ελληνική επινόηση. Αυτή συνέργεια μεταξύ της ευγενούς άμιλλας που αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με το πνεύμα απειθαρχίας κι οργάνωσης της δράσης, όπως την εννοεί ο πολύ αξιόλογος πολιτισμός των Ιαπώνων νομίζω δημιουργεί μία καταπληκτική συνέργεια. Κι αυτοί ωφελούνται από εμάς, κι εμείς από αυτούς. Είναι μάθημα ζωής για την κοινωνία μας. Η κοινωνία οφείλει να αγκαλιάσει τόσο όμορφες προσπάθειες.»

Ο Στέργιος Πραπαβέσης σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παριστάμενους και τους ανθρώπους του Ηρακλή, τον οποίο τον νιώθω πραγματικά μία προέκταση της οικογένειάς μου. Θα είμαστε κοντά τους σε οποιαδήποτε προσπάθεια με έργα κιόχι μόνο λόγια.»

Ο Χάρης Βαπορίδης, πρόεδρος Συλλόγου Οικογένειας της ΙΘΑΚΗΣ είπε: «Εμείς που είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι αισθανόμαστε αυτό που το έχουμε πει κι άλλες φορές, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, μία μεγάλη ικανοποίηση, ότι τα παιδιά μας βρίσκονται σε καλά χέρια. Γίνεται δουλειά παιδιά στο ΚΕΘΕΑ.»

Αξίζει να σημειωθεί η τοποθέτηση του διευθυντή βορείου Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ και μέλος του ΓΣ του ΗΡΑΚΛΗ για τις νέες πρωτοβουλίες του ΚΕΘΕΑ στο χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα στους συνδέσμους των φιλάθλων.

Ο Φαίδωνας Καλοτεράκης είπε σχετικά: «Δυστυχώς δεν έχουμε άλλα παραδείγματα σωματείων στην Ελλάδα. Υπάρχει κάτι που έχει κάνει η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με το πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ – ΚΕΘΕΑ, επίσης, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, αυτή τη στιγμή κάνει κάποιο πρόγραμμα πρόληψης σε σχέση με τους οργανωμένους στην Αθήνα, κάτι που ευελπιστούμε να το κάνουμε και εδώ, κι εκτός από τον ΗΡΑΚΛΗ να το κάνουμε και με τον ΠΑΟΚ και με τον ΑΡΗ. Παλιότερα, είχαμε κάνει κρούση να κάνουμε κάτι με τους οργανωμένους, γιατί ξέρουμε ότι γίνεται χρήση από κομμάτι των οργανωμένων και βρήκαμε «κλειστές πόρτες» εδώ στη Θεσσαλονίκη. Αλλά μάλλον τα πράγματα είναι πιο ώριμα, γιατί και οι σύλλογοι έχουν απηυδήσει με αυτήν την ιστορία. Επίσης, έχουμε μια συνεργασία με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.»

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την αποστολή της ομάδας Τζούντο του Ηρακλή στην Ιαπωνία παραχώρησαν το πρωί της Τετάρτης ο  πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής Κωνσταντίνος Γωγάκος,ο προπονητής της ομάδας Τζούντο του Ηρακλή και γυμναστής στην ΙΘΑΚΗ – ΚΕΘΕΑ Αυγερινός Μαϊστρέλλης και ο Φαίδωνας Καλοτεράκης, διευθυντής Βορείου Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ και μέλος του ΓΣ Ηρακλής.


«Απορρίπτοντας
την αντίληψη που θέλουν να καλλιεργήσουν ορισμένοι κύκλοι ότι η
εξάρτηση είναι υποτροπιάζουσα νόσος οι δύο από τους πέντε αθλητές, που
θα αγωνιστούν στην Ιαπωνία είναι μέλη της επανένταξης του ΚΕΘΕΑ».

 

Με αυτά τα λόγια ο προπονητής Τζούντο του Ηρακλή και καθηγητής Φυσικής Αγωγής του ΚΕΘΕΑ, Αυγ.Μαϊστρέλλης, έδωσε το στίγμα της συμμετοχής
της ομάδας Τζούντο του Ηρακλή στο Διεθνές Τουρνουά Καλής Θέλησης στην
Οσάκα της Ιαπωνίας στις 21 Νοεμβρίου 2010. Σημείωσε, επίσης, ότι οι
Ιάπωνες ζήτησαν να μάθουν τις θεραπευτικές μεθόδους και τα προγράμματα
του ΚΕΘΕΑ πάνω στο θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών, μετά τη συμμετοχή της
ιαπωνικής αποστολής, που συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά Τζούντο
ενάντια στο ντόπινγκ και τα ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μετά τη
συμμετοχή του παιδικού τμήματος Τζούντο του ΗΡΑΚΛΗ στους αγώνες του Κίβι
Κλαμπ στην Ιαπωνία τον Απρίλη του 2010.
 Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, κύριος Κωνσταντίνος Γωγάκος
σημείωσε: «Είναι γνωστό ότι το Τμήμα Τζούντο του Ηρακλή, το Ράκμπι και
το Χόκεϊ σε συνεργασία με τη Θεραπευτική Κοινότητα ΙΘΑΚΗ είναι το alter ego
του ΗΡΑΚΛΗ. Ενα άλλο πρόσωπο του Ηρακλή που συγκοινωνεί, κι αυτό είναι ο
Ηρακλής, ένας αθλητικός σύλλογος που πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι
προσφέρει και στην κοινωνία της πόλης μας αυτό το ωραίο έργο. Εχουμε κι
άλλη συνεργασία αυτού του χαρακτήρα, με το Παιδικό Xωριό SOS,
στο Φίλυρο, με το τμήμα γυναικείας υδατοσφαίρισης. Θέλω να συγχαρώ τον
Αυγερινό Μαϊστρέλλη και το Φαίδωνα Καλοτεράκη και τους αθλητές της
ομάδας για όλη αυτήν την προσπάθεια που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια και να
σας ευχαριστήσω όλους σας.».


Ο
Φαίδωνας Καλοτεράκης, διευθυντής βορείου Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ και μέλος
του ΓΣ Ηρακλή, σημείωσε: «Υπάρχει μία μοναδικότητα παγκοσμίως σε αυτό το
εγχείρημα. Το λέω αυτό, γιατί τυγχάνει να γνωρίζω. Είμαι εκπρόσωπος της
Ελλάδας στον ΟΗΕ για θέματα ναρκωτικών κι έτσι έχω μία σφαιρική οπτική
στο χώρο της απεξάρτησης. Δεν υπάρχει λοιπόν κάτι αντίστοιχο, ένα
αθλητικό σωματείο, που να έχει υιοθετήσει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης σε
ένα συγκεκριμένο άθλημα, και το συγκεκριμένο άθλημα είναι το Τζούντο.
Είναι μοναδικό εγχείρημα παγκοσμίως, αντιλαμβάνεστε λοιπόν την ποιοτική
διάσταση αυτού του πράγματος.»


Ο
Φ.Καλοτεράκης ανέφερε, επίσης, δύο ιστορίες – παραδείγματα της
κοινωνικής προσφοράς του ΚΕΘΕΑ στον αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Η
πρώτη ιστορία αφορά στο τυπογραφείο της ΙΘΑΚΗΣ – ΚΕΘΕΑ «Σχήμα και
χρώμα», που κέρδισε σε διαγωνισμό να τυπώσει κάρτες για το Μουσείο της
Ακρόπολης: «Μία σειρά με 8 κάρτες, που θα πωλούνται στο κατάστημα του
Μουσείου της Ακρόπολης αλλά θα χρησιμοποιούνται και στα προγράμματα με
τα σχολεία είναι δικές μας. Το κλου όμως είναι ότι οι κάρτες αυτές είναι
σχεδιασμένες από μία κοπέλα, ανύπαντρη μητέρα, που είναι απόφοιτη της
ΙΘΑΚΗΣ, και πριν 20 χρόνια έκανε χρήση στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, και
σήμερα το δικό της έργο θα είναι μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης. Αυτό
είναι ένα μεγαλείο ψυχής.». Και η δεύτερη ιστορία: «Πριν από χρόνια
κοπέλα από την Αλεξανδρούπολη ήταν παλαιότερα αθλήτρια της ενόργανης
ξεκίνησε το Τζούντο μέσα στην ΙΘΑΚΗ. Σαν ΗΡΑΚΛΗΣ πήρε μέρος στους
Πανελλήνιους, πήρε Ασημένιο, ήταν η εποχή των αγώνων, άρα και μέρος της
Ολυμπιακής Ομάδας. Πάλι το κλου της υπόθεσης είναι αλλού. Στην
Αλεξανδρούπολη είχαμε μεγάλο πρόβλημα, όταν ξεκινήσαμε το Συμβουλευτικό
Σταθμό. Οι γείτονες βάλανε φωτιά ένα βράδυ στο Σταθμό. Δε θέλανε. Είχαν
ένα πανό που έλεγε «Εξω το ΚΕΘΕΑ από την πόλη μας». Γράφανε συνθήματα
βρίζοντας εμένα προσωπικά με το όνομά μου. Η κατάσταση άλλαξε όταν αυτή η
κοπέλα κέρδισε στο Τζούντο. Η πόλη ένιωσε περηφάνεια και, μάλιστα, ο
Δήμος έβγαλε ένα ποσό για να τη στηρίξουν για την προετοιμασία της και
μερικά χρόνια μετά, παντρεμένη με οικογένεια, έτρεξε στη λαμπαδηδρομία,
όταν ήταν να γίνει η μεταφορά της Φλόγας στο Πεκίνο. Αυτές είναι
ιστορίες καθημερινές. Και σε αυτό παίζει κομμάτι και ο ΗΡΑΚΛΗΣ. Αυτή
είναι η μοναδικότητα. Υπάρχει σωματείο που να το κάνει αυτό τόσο
μεγαλόκαρδα; Δεν είναι τόσο εύκολο.».


Ο
Φ.Καλοτεράκης για την αποστολή στην Ιαπωνία είπε: «Εκεί που θα πάμε δε
θα πάρουμε μόνο μέρος στους αγώνες, θα κάνουμε και σεμινάρια σε Ιάπωνες
συναδέλφους από το χώρο της απεξάρτησης, υπεύθυνους σε προγράμματα εκεί
για να τους μεταφέρουμε τα δικά μας φώτα κι, επίσης, υπάρχουν κι άλλα
παράπλευρα οφέλη. Ετοιμάζουμε ένα Διεθνές Συνέδριο με αφορμή την
Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, στις 26 Ιουνίου 2011,  σε
συνεργασία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του ΚΕΘΕΑ, και του Παιδαγωγικού
Ινστιτούτου της Ιαπωνίας με θέμα «Εκπαίδευση και ένταξη ευαίσθητων
κοινωνικών ομάδων». Κι αυτό έχει βγει μέσα από το Τζούντο και τη
συνεργασία του ΗΡΑΚΛΗ! Θα είναι Διεθνές. Εχουν κλείσει ήδη ομιλητές από
τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και από τη Γερμανία. Κι αυτά όλα μέσα από το
Τζούντο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και πολύ περήφανοι μέσα σε αυτήν την
κρίση που ζούμε. Κρίση η οικονομική, κρίση κοινωνική, αμφισβήτηση.
Υπάρχουν και κάποιες «Οάσεις», που λένε «όχι», τα πράγματα μπορεί να
είναι αλλιώς αρκεί να το θέλουμε.».  

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι δύο αθλητές, μέλη του ΚΕΘΕΑ, οι οποίοι έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις.


Ο
Αλέξανδρος είπε: «Το Τζούντο το γνώρισα μέσα από το πρόγραμμα της
ΙΘΑΚΗΣ. Είχα πάει σε αυτό το πρόγραμμα με διακοπή από τις φυλακές. Μέσα
στο πρόγραμμα εκτός από πολλά άλλα ασχολήθηκα και με το Τζούντο. Μου
άρεσε και έχει γίνει τρόπος ζωής. Στα καλύτερά μου όνειρα δε θα μπορούσα
να φανταστώ ότι θα φτάσω εδώ που έφτασα με το πρόγραμμα και το δάσκαλο
τον Αυγερινό» 

Ο
Κώστας είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αρμόδιους για αυτό το
ταξίδι. Ούτε κι εγώ θα μπορούσα να το πιστέψω ότι θα βρεθώ στην άλλη
άκρη του κόσμου. Κι εγώ το Τζούντο το γνώρισα μέσα από το θεραπευτικό
πρόγραμμα της ΙΘΑΚΗΣ. Με δυνάμωσε πάρα πολύ και θα το κυνηγήσω και θα
προσπαθήσω για περισσότερα πράγματα.».  

 

Χαιρέτησαν
την αποστολή δύο άνθρωποι που βοήθησαν για την πραγματοποίησή της, ο
Χρήστος Εμμανουηλίδης και ο Στέργιος Πραπαβέσης. 

Ο
Χρήστος Εμμανουηλίδης είπε: «Το Τζούντο του Ηρακλή είναι κάτι
περισσότερο από ένας αθλητικός σύλλογος. Είναι ένας καταλύτης διαφόρων
ευεργεσιών προς την κοινωνία. Η μία διάσταση είναι αυτή της ΙΘΑΚΗΣ, η
άλλη διάσταση είναι ότι ο αθλητισμός ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα, είναι
ελληνική επινόηση. Αυτή συνέργεια μεταξύ της ευγενούς άμιλλας που
αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με το πνεύμα απειθαρχίας κι
οργάνωσης της δράσης, όπως την εννοεί ο πολύ αξιόλογος πολιτισμός των
Ιαπώνων νομίζω δημιουργεί μία καταπληκτική συνέργεια. Κι αυτοί
ωφελούνται από εμάς, κι εμείς από αυτούς. Είναι μάθημα ζωής για την
κοινωνία μας. Η κοινωνία οφείλει να αγκαλιάσει τόσο όμορφες
προσπάθειες.»


Ο
Στέργιος Πραπαβέσης σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους
παριστάμενους και τους ανθρώπους του Ηρακλή, τον οποίο τον νιώθω
πραγματικά μία προέκταση της οικογένειάς μου. Θα είμαστε κοντά τους σε
οποιαδήποτε προσπάθεια με έργα κιόχι μόνο λόγια.» 

Ο
Χάρης Βαπορίδης, πρόεδρος Συλλόγου Οικογένειας της ΙΘΑΚΗΣ είπε: «Εμείς
που είμαστε άμεσα εμπλεκόμενοι αισθανόμαστε αυτό που το έχουμε πει κι
άλλες φορές, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, μία μεγάλη ικανοποίηση, ότι τα
παιδιά μας βρίσκονται σε καλά χέρια. Γίνεται δουλειά παιδιά στο ΚΕΘΕΑ.»


Αξίζει
να σημειωθεί η τοποθέτηση του διευθυντή βορείου Ελλάδας του ΚΕΘΕΑ και
μέλος του ΓΣ του ΗΡΑΚΛΗ για τις νέες πρωτοβουλίες του ΚΕΘΕΑ στο χώρο του
αθλητισμού και συγκεκριμένα στους συνδέσμους των φιλάθλων.Ο
Φαίδωνας Καλοτεράκης είπε σχετικά: «Δυστυχώς δεν έχουμε άλλα
παραδείγματα σωματείων στην Ελλάδα. Υπάρχει κάτι που έχει κάνει η ΠΑΕ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, με το πρόγραμμα ΝΟΣΤΟΣ – ΚΕΘΕΑ, επίσης, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ,
αυτή τη στιγμή κάνει κάποιο πρόγραμμα πρόληψης σε σχέση με τους
οργανωμένους στην Αθήνα, κάτι που ευελπιστούμε να το κάνουμε και εδώ, κι
εκτός από τον ΗΡΑΚΛΗ να το κάνουμε και με τον ΠΑΟΚ και με τον ΑΡΗ.
Παλιότερα, είχαμε κάνει κρούση να κάνουμε κάτι με τους οργανωμένους,
γιατί ξέρουμε ότι γίνεται χρήση από κομμάτι των οργανωμένων και βρήκαμε
«κλειστές πόρτες» εδώ στη Θεσσαλονίκη. Αλλά μάλλον τα πράγματα είναι πιο
ώριμα, γιατί και οι σύλλογοι έχουν απηυδήσει με αυτήν την ιστορία.
Επίσης, έχουμε μια συνεργασία με τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.»