“Στρατιώτης του Ηρακλή”

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» παραχώρησε το πρώην μέλος της ΠΑΕ Ηρακλής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με …

Ηρακλής

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» παραχώρησε το πρώην μέλος της ΠΑΕ Ηρακλής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, Θεόφιλος Πατέλης.

«Την αδειοδότηση την κέρδισε ο κόσμος του Ηρακλή. Μου αρέσει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους… Ενδεχομένως από παραγοντική απειρία στην αρχή κατατέθηκε ένας φάκελος με ελλείψεις. Ωστόσο δεν ήμασταν οι μόνοι που είχαμε αυτό το πρόβλημα, γνωρίζω ότι υπήρχαν άλλοι εννιά φάκελοι οι οποίοι ήταν στην ίδια κατάσταση με τον δικό μας. Στην έφεση που κάναμε η κατάσταση ήταν βελτιωμένη και ο φάκελος ήταν πλήρης. Σε εκείνο το σημείο η σωτηρία του Ηρακλή είχε φτάσει σε πολιτικό επίπεδο και ευτυχώς υπήρξαν πολλοί οι οποίοι βοήθησαν. Οφείλω να αναφέρω πρώτο, έναν πραγματικό Ηρακλειδέα, ο οποίος είναι πάντα κοντά στην ομάδα. Τον Θόδωρο Καράογλου. Σημαντική ήταν η βοήθεια από τον Γιώργο Ορφανό, τον Σπύρο Βούγια και ιδιαίτερα τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Η πολιτεία είχε την πρόθεση να αδικήσει τον Ηρακλή, αλλά «τρόμαξε» από τους αγώνες του κόσμου του. Επειδή από τις 30 ημέρες που κράτησαν οι κινητοποιήσεις τις 17 ήμουν στην Αθήνα και πήγαινα από το ένα γραφείο στο άλλο, έβλεπα στα πρόσωπα όλων την αγωνία για το τι θα επακολουθούσε, από τον κόσμο του Ηρακλή, στο ενδεχόμενο μιας αρνητικής απόφασης γι αυτόν».

– Παρόλα αυτά και λίγο καιρό μετά από αυτή την επιτυχία πήρατε την απόφαση να παραιτηθείτε από το Δ.Σ της ΠΑΕ. Τι οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

«Αισθάνθηκα, ότι δεν βοηθούσα την ομάδα, καθώς δεν είχα συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Έχω μάθει στη ζωή μου να έχω ενεργό ρόλο εκεί όπου συμμετέχω. Όταν μπήκα στο Δ.Σ τον Μάιο, οι αποφάσεις για τα περισσότερα από τα βασικά θέματα τα οποία καλείται να επιλύσει μια διοίκηση είχαν παρθεί. Δεν ξέρω αν ήταν από την πίεση του χρόνου, αλλά εγώ δεν συμμετείχα σε καμία από τις αποφάσεις και αυτό με έκανε να αισθάνομαι απενεργοποιημένος. Το να διοικείς μια ΠΑΕ στην πρώτη Εθνική κατηγορία δεν είναι εύκολο. Σίγουρα έγιναν κάποιες σωστές κινήσεις αλλά και κάποιες λανθασμένες. Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Σε γενικές γραμμές δεν μετανιώνω, όταν μπαίνω μπροστά για τον Ηρακλή και θα είμαι πάντα ένας απλός στρατιώτης. Τα τελευταία 5 χρόνια έχω μπει μπροστά στα δύσκολα τέσσερις φορές και είναι κάτι για το οποίο δεν μετανιώνω».

– Στην απόφαση για την αποχώρηση από το Δ.Σ έπαιξε ρόλο και η πρόθεσή σας να είστε υποψήφιος στις Δημοτικές εκλογές;

«Δεν σχετίζονται αυτά τα δύο. Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησα από την ΠΑΕ τους ανέφερα πριν από λίγο. Η απόφασή μου να συμμετέχω σε αυτές τις εκλογές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μοναξιά που αισθάνθηκα, όταν ο Ηρακλής πάλευε για την αδειοδότηση. Δίναμε έναν αγώνα χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια από τον δήμο ή τη Νομαρχία. Ήρθε ο καιρός ώστε ο Ηρακλής να αποκτήσει δικούς του ανθρώπους τόσο στο δήμο όσο και στη Νομαρχία».

– Το έργο της διοίκησης της ΠΑΕ Ηρακλής πώς το κρίνετε;

«Η διοίκηση θα κριθεί τον Μάιο από τα αποτελέσματα των ενεργειών της τόσο σε οικονομικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Μέχρι τότε όλοι πρέπει να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε αυτή την προσπάθεια. Ο Ηρακλής «κουβαλάει» μια ιστορία 102 ετών και δεν ανήκει σε κανένα πρόσωπο. Σίγουρα η εξυγίανση δεν θα μπορούσε να γίνει σε τόσο μικρό διάστημα. Πιστεύω ωστόσο, ότι η διοίκηση οφείλει να ενημερώνει τον κόσμο και τον Γ.Σ που μας διορίζει, για την κατάσταση της ΠΑΕ. Μια από τις ενστάσεις μου ίσως να αφορά τα διετή και τριετή συμβόλαια τα οποία δεν βοηθούν προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης. Μην ξεχνάμε ότι ο Ηρακλής αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα με ποδοσφαιριστές οι οποίοι είτε αγωνίστηκαν ελάχιστα σε αυτόν είτε δεν έπαιξαν καθόλου».

– Από τη συμμετοχή σας σε 4 διαφορετικές διοικήσεις της ομάδας κρατάτε κάτι;

«Πρώτα από όλα την ηθική ικανοποίηση για το ότι βοήθησα την ομάδα που αγαπώ και ότι πέτυχα σε αυτό που ανέλαβα να κάνω. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι πέρσι αναλάβαμε τον Ηρακλή με 17 βαθμούς στην 20η αγωνιστική και με τις κινήσεις που κάναμε, χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά την ΠΑΕ, φτιάξαμε μια ομάδα που εξασφάλισε άνετα την παραμονή της με πέντε νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα, μέχρι τη στιγμή που αποχωρήσαμε. Εξίσου σημαντικό, ήταν και αυτό το οποίο είχαμε πετύχει τη σεζόν που είχε αναλάβει ο Δημήτρης Χούλης, όταν και συμβάλαμε στη δημιουργία μιας ομάδας η οποία είχε κερδίσει τον σεβασμό όλης της φίλαθλης Ελλάδας».

– Υπήρξατε στέλεχος της ΠΑΕ Ηρακλής, όταν εμφανίστηκε ο Ανδρέας Παντελή. Εχετε κάποια άποψη για το αν θα μπορούσε να αποτελέσει λύση για την ομάδα;

«Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε να αποτελέσει λύση, όπως αποδείχθηκε άλλωστε. Αυτός που θέλει να αναλάβει τον Ηρακλή, πρέπει να έχει 500.000 ευρώ με το που θα ανοίξει την πόρτα της Μίκρας και άλλες 100.000 ευρώ για κάθε σκαλοπάτι που θα ανεβαίνει. Ο Παντελή ήταν για δυο μήνες στα κοινά της ομάδας χωρίς να δείξει ότι έχει την οικονομική δυνατότητα να αναλάβει το βάρος του Συλλόγου. Ο Παντελή έπρεπε να έχει μια ξεκάθαρη συμφωνία με τον Ρέμο, πριν εμφανιστεί στην ΠΑΕ και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ακόμη λάθος του Ρέμου. Η απόφαση που λάβαμε μαζί με τους κύριους Φιλιππιάδη και Μαργαρίτη να αποχωρήσουμε από τη διοίκηση μετά το ματς με τον ΠΑΣ όταν και η ομάδα εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της, νομίζω ότι ανοιξε τον δρόμο για να αλλάξει η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με την παρουσία του Ανδρέα Παντελή».

– Αλήθεια, ποια είναι η άποψή σας για τον Ρέμο;

«Δεν αμφισβητώ ότι είναι Ηρακλειδέας. Μπήκε στη διοίκηση της ΠΑΕ σε μια πολύ δύσκολη χρονική συγκυρία για την ομάδα αλλά σταδιακά έμεινε μόνος του. Αυτό τον οδήγησε στο να κάνει κάποια λάθη τα οποία πληρώνονται. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιες είναι οι σχέσεις της παρούσας διοίκησης με τον Αντώνη Ρέμο και τους συνεργάτες του. Όταν αναλάβαμε, υπήρχαν δηλώσεις για μαύρες τρύπες και για μηνύσεις που θα ασκηθούν. Το ότι αυτό δεν έχει γίνει, αφήνει στον καθένα το περιθώριο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα».

– Το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο προσκήνιο το θέμα των Χορτατζήδων… Ποια είναι η άποψή σας γι αυτό το ζήτημα;

«Χωρίς να αναφερθώ σε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο χρήζει σοβαρής ανάλυσης, θέλω να τονίσω ότι η κατασκευή ενός γηπέδου αποτελεί όνειρο ζωής για όλους τους φίλους του Ηρακλή. Στο συγκεκριμένο θέμα ο Ηρακλής έχει αδικηθεί πολλές φορές από την πολιτεία. Από μικρό παιδί πηγαίνω σε εγκαίνια των γηπέδων που θα γίνουν και ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα. Ο Ηρακλής διαθέτει μια τεράστια περιουσία και πρέπει επιτέλους να γίνουν κάποιες ουσιαστικές κινήσεις για να την αξιοποιήσει».

Πέρα από την ενασχόλησή του με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ηρακλής, ο Θεόφιλος Πατέλης έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την αθλητική νομοθεσία απέναντι στους οπαδούς, έχοντας αναλάβει την υπεράσπιση αρκετών οπαδών όλων των ομάδων και τονίζει: «Θεωρώ ότι οι οπαδοί, όπου και αν ανήκουν αυτοί, έχουν ένα κοινό στοιχείο, την αγάπη τους για την ομάδα. Έχω μεγαλώσει στις κερκίδες και ξέρω την ψυχολογία του οπαδού και το πόσο εύκολο είναι να παρασυρθεί. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να θεωρείται ποινικά κολάσιμη και να οδηγεί έναν άνθρωπο στη φυλακή, η συμπεριφορά ενός οπαδού η οποία δεν βλάπτει κάποιον συνάνθρωπό του ή κάποιον αθλητή. Για παράδειγμα δεν βρίσκω το λόγο να τιμωρείται ένας οπαδός επειδή κράτησε έναν αναμμένο πυρσό ώστε να δημιουργήσει μια θεαματική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ειδικά για το συνδεσμικό κίνημα του Ηρακλή, στο οποίο ανήκω εδώ και περίπου 40 χρόνια, έχω να πω ότι μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας. Για μένα το βασικότερο στοιχείο για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας είναι να υπάρχει κοντά της ο κόσμος, ο οποίος θα την ακολουθεί τόσο στα εύκολα όσο και στα δύσκολα, όπως ακριβώς συμβαίνει με το συνδεσμικό κίνημα του Ηρακλή».

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top