Τζίμας για Χορτατζήδες: “Εντός τετραμήνου…”

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε (2/11) ο ταμίας του Γ.Σ. Ηρακλής, Ανδρέας Τζίμας για το θέμα των Χορτατζήδων. Στην αρχική του τοποθέτηση, ο …

Επικαιρότητα

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε (2/11) ο ταμίας του Γ.Σ. Ηρακλής, Ανδρέας Τζίμας για το θέμα των Χορτατζήδων. Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Τζίμας είπε: «Ήταν μια 4ωρη γενική συνέλευση, όπου σαν Δ.Σ. φέραμε προς ψήφιση στον κόσμο της ομάδας το να συνεχιστούν ή όχι οι διαπραγματεύσεις με τη βουλγαρική εταιρεία. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό καθώς αυτό αποφασίσαμε ως Δ.Σ. την Παρασκευή και το είχαμε ανακοινώσει, αυτός ήταν ο λόγος της γενικής συνέλευσης και όχι οτιδήποτε άλλο. Ήταν μια εποικοδομητική συνέλευση, όπου τέθηκαν πολλά ζητήματα και υπήρξαν ενστάσεις, με τις οποίες είμαι σύμφωνος στην πλειοψηφία τους. Υπήρχαν ασάφειες στην πρόταση της GM Capital και πολύς κόσμος είχε απορίες και έθεσε σχετικές ερωτήσεις».

Συνεχίζοντας τόνισε επίσης: «Αυτό που αποφασίστηκε τελικά είναι να συσταθεί μια επιτροπή (κάτι που πρέπει να γίνει μέσα στις επόμενες 15 ημέρες), που θα αναλάβει να ξεκινήσει εκ νέου τις επαφές και τις διαπραγματεύσεις. Αυτό που δεν ξεκαθαρίστηκε μόνο είναι αν τα μέλη της επιτροπής (που θα είναι απλοί Ηρακλειδείς και επαγγελματίες με σχετικές γνώσεις όπως οικονομολόγοι ή τοπογράφοι για παράδειγμα και όχι απαραίτητα μέλη του Ερασιτέχνη) θα εργαστούν δωρεάν ή θα έχουν αμοιβή. Μετά τη σύστασή της λοιπόν, θα έρθει σε επαφή με τη βουλγαρική εταιρεία και θα διαπραγματευτούν από μηδενική βάση πλέον τους οικονομικούς όρους της σύμβασης. Η εταιρεία συμφώνησε σε αυτό και η επιτροπή θα τους παρουσιάσει και ορισμένα νέα στοιχεία για τον χώρο των Χορτατζήδων. Το ιδανικό θα ήταν φυσικά να γίνει μια ουσιαστική προμελέτη αλλά αυτό είναι κοστοβόρο και υπάρχει και το ζήτημα ποιος θα την πληρώσει, ο Ηρακλής ή η εταιρεία; Έτσι δεν τέθηκε τέτοιο θέμα αλλά οι Βούλγαροι θα κάνουν ορισμένες γεωτρήσεις και μελέτες του υπεδάφους στους Χορτατζήδες, με δικά τους έξοδα για να εκτιμήσουν ακόμη καλύτερα την κατάσταση, αυτό θα κοστίσει περίπου 50 χιλ. ευρώ και σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά τις διαπραγματεύσεις. Μόλις ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις, η επιτροπή θα φέρει προς ψήφιση σε νέα γενική συνέλευση την τελική πρόταση. Αυτό θα πρέπει να γίνει το αργότερο σε 4 μήνες από σήμερα».

Σε ερώτηση για το τι θα γίνει αν στο μεταξύ υπάρξει και νέα πρόταση, ο κ.Τζίμας ανέφερε: «Αν φυσικά υπάρξει και άλλη πρόταση, με επίσημο τρόπο βέβαια, τότε θα τη συζητήσουμε επίσης, δεν μας περιορίζει κανείς σε αυτό. Όποιος ενδιαφερθεί πάντως -είτε από Ελλάδα είτε από το εξωτερικό- θα πρέπει να το κάνει μέσα στους επόμενους 4 μήνες. Επίσης να ξεκαθαρίσουμε ότι αν η επιτροπή δεν μείνει τελικά ικανοποιημένη από τη βουλγαρική εταιρεία, τότε δεν θα έρθει προς ψήφιση η πρόταση και θα ψάξουμε για άλλες εταιρείες. Δεν θα σταματήσει ποτέ η προσπάθεια για να βρεθεί τρόπος εκμετάλλευσης των Χορτατζήδων».

Στην παρατήρηση ότι πολύς κόσμος απόρησε με το ξαφνικό της πρότασης από τη βουλγαρική εταιρεία, ο κ.Τζίμας τόνισε: «Πράγματι, η προτεραιότητα όλων ήταν το γήπεδο στην Μίκρα και το ενδιαφέρον για τους Χορτατζήδες προέκυψε. Δεν μπορούσαμε όμως να αγνοήσουμε καμία πρόταση και έτσι ενημερώσαμε τον κόσμο και φέραμε το ζήτημα σε γενική συνέλευση. Δεν θα ήταν άσχημο αν δεν το κάναμε αυτό; Ο Ηρακλής πάντως δεν βιάζεται για τους Χορτατζήδες αλλά αν η τελική πρόταση είναι καλή και συμφέρουσα τότε να γίνει το έργο. Σαφώς και ο σύλλογος χρειάζεται έσοδα και γρήγορα μάλιστα αλλά βιαστικά δεν πρόκειται να γίνει τίποτε απολύτως, να είναι όλοι σίγουροι για αυτό».

Σε ερώτηση για την ίδρυση της αναπτυξιακής εταιρείας του Γ.Σ. Ηρακλή είπε: «Ήταν απαραίτητη η ίδρυση αυτής της εταιρείας και νομίζω ότι έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν. Σκοπός της εταιρείας είναι η σωστή διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του συλλόγου αλλά και του σήματος του Ηρακλή, ώστε να μπορέσει να δημιουργήσει έσοδα για τον σύλλογο. Ήταν μια αναγκαιότητα λοιπόν η ίδρυση αυτής της εταιρείας, που θα έχει στην κατοχή της τη Μίκρα και τους Χορτατζήδες αλλά και το σήμα, για να έχει έσοδα, τα οποία στη συνέχεια θα μοιράζει σε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Ολα αυτά μάλιστα θα γίνονται με απολύτως διαφανείς διαδικασίες».

Τέλος, ο κ.Τζίμας ρωτήθηκε αν η οικονομική κατάσταση του ΓΣ Ηρακλή είναι τραγική και ανέφερε τα εξής: «Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στα οικονομικά του συλλόγου δεν είναι τραγική, είναι όμως πολύ δύσκολη. Αν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια δεν μπορέσει ο σύλλογος να αυξήσει με διάφορους τρόπους τα έσοδά του, τότε θα γίνει τραγική. Χρειάζεται λοιπόν να δουλέψουμε όλοι ώστε να μην αφήσουμε τον σύλλογο να φτάσει σε αυτή την κατάσταση».

Σε άλλη ραδιοφωνική του τοποθέτηση στον Real fm, ο κ.Τζίμας ρωτήθηκε για το αν η συγκεκριμένη εταιρεία εξέφρασε ενδιαφέρον για τη Μίκρα. «Οσο ήμουν εγώ στις συζητήσεις που έχουν γίνει δεν έγινε κάτι τέτοιο», ήταν η απάντηση. Και είπε για τη Μίκρα και το αν υπάρχει κάποια εξέλιξη εκεί ότι… «θα πρέπει να πω ότι έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά στη Μίκρα με τη μελέτη του χώρου και το πρότζεκτ. Η προσωπική μου εκτίμηση πάντως είναι, λόγω και της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει και στην Ελλάδα -και παγκοσμίως- ότι ίσως θα πρέπει να πάμε σε ένα plan b. Το έργο φαίνεται ακριβό για αυτούς που θέλουν να επενδύσουν».

Σχετικά Άρθρα

Back to Top