Ρεκόρ 27ετίας η άμυνα, αλλά…

Το… αλλά πάει στην επίθεση. Η άμυνα κάνει το δικό της ρεκόρ και περιμένει, όπως περιμένουν όλοι στην ομάδα, να ξυπνήσει και η επιθετική λειτουργία …

Ηρακλής

Το… αλλά πάει στην επίθεση. Η άμυνα κάνει το δικό της ρεκόρ και περιμένει, όπως περιμένουν όλοι στην ομάδα, να ξυπνήσει και η επιθετική λειτουργία και να αρχίσει να στέλνει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Η στατιστική ιστορία της υπόθεσης έχει κάτι εντυπωσιακό.

Από τη μια, η άμυνα κάνει ρεκόρ 27ετίας μιας και μόνο το 1983 η επίδοση των μετόπισθεν (σε οχτώ αγωνιστικές) ήταν καλύτερη από ό,τι τώρα. Το γεγονός δηλαδή ότι ο Ηρακλής σε οχτώ παιχνίδια Πρωταθλήματος έχει δεχτεί τέσσερα γκολ καθιστά τη συγκεκριμένη επίδοση τη δεύτερη καλύτερη της ομάδας από τη σεζόν έναρξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (το 1979-1980, δηλαδή) και μετά.

Από την άλλη όμως η επίδοση της επίθεσης είναι η δεύτερη χειρότερη σε αυτά τα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που ο Ηρακλής έχει βάλει μόνο πέντε γκολ σε οχτώ παιχνίδια.

Υπάρχουν άλλες τρεις φόρες που ο Ηρακλής έχει πέντε γκολ σε οχτώ παιχνίδια και αυτές είναι στη σεζόν 2008-2009 (προπονητής Πεντράθα με βασικό επιθετικό τον Κίκο Ρατόν), στη σεζόν 1987-1988 (είναι η σεζόν που ο Ηρακλής ξεκινά με δίδυμο Κώστα Αϊδινίου και Γιώργου Κούδα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και μάλιστα και τότε, όπως και τώρα, το ένα από τα πέντε γκολ ήταν με πέναλτι και το είχε βάλει ο Μαλουμίδης) και στη σεζόν 1981-1982. Η χειρότερη επίδοση είναι τα (μόλις) τρία γκολ που έχει βάλει το 1996-1997, μία σεζόν που ξεκινά για τον Ηρακλή με προπονητή τον Βασίλη Αντωνιάδη και έχει προηγηθεί ο αποκλεισμός από τον ΑΠΟΕΛ.

Η σεζόν που ο Ηρακλής έχει την καλύτερη αμυντική επίδοση μέχρι τώρα (μόλις δύο γκολ σε οχτώ παιχνίδια) είναι το 1983-1984, η σεζόν δηλαδή που η ομάδα κάνει μόνο τέσσερις ήττες (από δύο σε κάθε γύρο) σε όλο το Πρωτάθλημα. Είναι η σεζόν που χτυπά τον τίτλο, είναι η σεζόν που μεταξύ άλλων έχει το παιχνίδι Ηρακλής-Παναθηναϊκός, 2-2, στο κατάμεστο Καυτανζόγλειο με τη χαμένη ευκαιρία του Ντούσαν Μιτόσεβιτς. Στις οχτώ πρώτες αγωνιστικές μάλιστα ο Ηρακλής έχει τον εντυπωσιακό συντελεστή 15-2!

Αυτό το εκρηκτικό ξεκίνημα της επίθεσης, μόνο δύο φορές το ξεπέρασε ο Ηρακλής. Η μία είναι τη σεζόν 1994-1995, όταν είχε βάλει 19 γκολ(!), είχε δεχτεί όμως 11 και η άλλη είναι την επόμενη σεζόν 1995-1996, όταν είχε βάλει 16 γκολ, είχε όμως δεχτεί 13. Η σύμπτωση; Ο Ηρακλής είχε ξεπεράσει την επίδοση του 1983 με προπονητή (και τις δύο φορές) τον Ντούσαν Μιτόσεβιτς που έπαιζε πριν από 10 χρόνια στην ομάδα ως παίκτης. Να σημειώσουμε επίσης ότι 15 γκολ σε οχτώ παιχνίδια είχε βάλει και τη σεζόν 1999-2000, με προπονητή τον Αγγελο Αναστασιάδη και με Κωνσταντίνου, Ντεμπά, Χάγκαν και Σέμπουε. Τότε όμως είχε δεχτεί 12.

Σχετικά Άρθρα

Γελοιότητες της ΕΠΟ για να μπλοκάρει την ποδοσφαιρική επανεκκίνηση

Ποδόσφαιρο

Ηρακλής: “Κορυφώνεται η αγωνία – Ίσως πάμε σε νέα παράταση”

Ποδόσφαιρο

Το επιχειρηματικό ενδιαφέρον και το ενδεχόμενο “μερικής αποκατάστασης”

Ποδόσφαιρο

Back to Top