Η άποψη του Γ. Δημαρέλου για τους Χορτατζήδες

Παραλάβαμε την ακόλουθη επιστολή από τον φίλο του Ηρακλή και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη, Γιώργο Δημαρέλο, ο οποίος παρακολούθησε …

Επικαιρότητα

Παραλάβαμε την ακόλουθη επιστολή από τον φίλο του Ηρακλή και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Γιάννη Μπουτάρη, Γιώργο Δημαρέλο, ο οποίος παρακολούθησε την έκτακτη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, με την ιδιότητα του μέλους του ΓΣ.

“Το project στους Χορτατζήδες κοστολογήθηκε 25.000.000€. Η εκμετάλλευση των 50 θέσεων σε βάθος 30 χρόνων θα αποφέρει στον Ηρακλή περίπου 1.850.000€ (με τιμή 83€/θέση το μήνα, που εξ επαγγέλματος σας λέω ότι είναι φυσιολογική). Αυτό σημαίνει ότι ΜΟΝΟ οι 1400 θέσεις που θα εκμεταλλευθούν από την εταιρία, θα αποφέρουν περίπου 50.000.000€ (πάντα σε βάθος 30 χρόνων) με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα είναι πάντα πλήρες. Αυτό σαν υπόθεση δεν είναι βέβαια ορθό, αλλά είναι ένα μέτρο σύγκρισης και για τις δύο πλευρές. Τα έξοδα συντήρησης του γηπέδου θα είναι του Ηρακλή ενώ τα έσοδα από την εκμετάλλευση των φωτοβολταϊκών θα ανήκουν στην εταιρία. Επίσης, η εταιρία θα εκμεταλλεύεται το SPA, το 70% των εμπορικών χώρων και το 30% των γραφείων. Μου θυμίζει την παροιμία “Μάθαν ότι μαμιόμαστε και πλακώσαν οι γύφτοι”.

Δεν θα μπω σε περαιτέρω ανάλυση της πρότασης. Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Συλλόγου, καθώς είναι αμφίβολο αν τα έξοδα συντήρησης του γηπέδου μπορούν να καλύπτονται από τα έσοδα. Ο Ηρακλής μπορεί να είναι μεγάλη ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είναι τέτοιου μεγέθους που να μπορεί να πιέζει καταστάσεις με αποτελεσματικό τρόπο. Εδώ αντιμετωπίζει προβλήματα κοτζάμ Παναθηναϊκός με τον Βοτανικό. Είναι προφανές ότι όπως είπαν χθες και άλλοι Ηρακλειδείς, φαίνεται ο Ηρακλής να μην ξέρει τι ακριβώς θέλει. Η άποψή μου είναι ότι ο Ηρακλής χρειάζεται ένα γήπεδο πολλαπλών χρήσεων, που θα μπορεί να στεγάσει όλα τα τμήματα του Συλλόγου, πλην ποδοσφαίρου και στίβου (για αυτό δεν είμαι σίγουρος). Από εκεί και πέρα θέλει και ένα standard ποσό ενοικίασης των λοιπών εγκαταστάσεων (με τα έξοδα λειτουργίας του γηπέδου καλυμμένα) σε κάποιον επενδυτή που θα αναλάβει την αξιοποίηση του χώρου. Πρέπει να καταλήξουμε στο ποιο είναι αυτό το ποσό που μας ικανοποιεί. Εφόσον καταλήξουμε πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικές εταιρίες  (ελληνικές και διεθνείς) που να μπορούν να αναλάβουν μία τέτοια εκπροσώπηση απέναντι σε όλους τους φορείς. Το πρόβλημα λύνεται, αν απεμπλακεί ο Ηρακλής από διαπραγματεύσεις και αναλάβουν οι επενδυτές τα όποια διαδικαστικά απαιτούνται.

Αυτό που κρατάω από την χθεσινή παρουσίαση είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος έχει μεγάλες δυνατότητες εκμετάλλευσης ακόμα και στην υφιστάμενη κατάσταση, όπου οι όροι δόμησης είναι πολύ αυστηροί. Δεν είμαι κατά του κέρδους του οποιουδήποτε ασχοληθεί με ένα τέτοιο έργο αντιπαροχής, αλλά μοναδικός γνώμονας του Ηρακλή θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Συλλόγου. Όχι για να περάσει στα χέρια του κόσμου, όπως είπε χθες ο κ. Πεταλωτίδης (τον οποίο σέβομαι), αλλά για να αποτελέσει ελκυστικό προϊόν για κάποιους που θα θελήσουν να πάνε τον Ηρακλή ψηλότερα. Η ενασχόληση του κόσμου με τα διοικητικά της ομάδας έχω καταλάβει ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό του κόσμου. Θα προτιμούσαν να μην ασχολούνται με θέματα διοικητικά, αν η ομάδα διοικούνταν σωστά. Απλά, είναι προτιμότερο γι αυτούς να είναι αυτοί παρόντες στις εξελίξεις της ομάδας, απ’ ότι άλλοι αμφιβόλου αξιοπιστίας. Και είναι προφανές ότι οι Χορτατζήδες αποτελούν ίσως την μοναδική μας ευκαιρία ο Ηρακλής να αλλάξει επίπεδο.

Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί ο ΓΣ και νομίζω ότι οι περισσότεροι συμφωνούν. Χθες διαπιστώθηκε από τους ομιλητές ότι τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν που να μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια τον Ηρακλή”.

Σχετικά Άρθρα

Back to Top