Ο Ελέ, ο Μπαντής και το gruppo

Δύο μέρες μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε δηλώσεις. Μίλησε για τη νίκη, μίλησε όμως και για κάτι άλλο. …

Ροπαλιές

Δύο μέρες μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί του Ολυμπιακού, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έκανε δηλώσεις. Μίλησε για τη νίκη, μίλησε όμως και για κάτι άλλο. Εξίσου σημαντικό. Μίλησε για τον Μπαντή. «Ο Γιώργος είναι ένας τερματοφύλακας με τρομερά στοιχεία. Μου το είχαν πει πριν έρθω στον Ηρακλή κάποιοι φίλοι μου τερματοφύλακες που τους εμπιστεύομαι, το έχω διαπιστώσει και εγώ ο ίδιος. Το μόνο που λείπει είναι να του δώσει κάποιος την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Για μένα, ο Γιώργος είναι κεφάλαιο για τον Ηρακλή. Είναι ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, με τρομερά προσόντα, τον αγαπούν όλα τα παιδιά πολύ στα αποδυτήρια… Αυτά τα πράγματα στο εξωτερικό τα πληρώνουν, τα εκτιμούν πολύ. Στη Μίλαν για παράδειγμα είχαν χρόνια τον Ντάριο Σίμιτς μόνο και μόνο επειδή ήταν δουλευταράς και αγαπητός στα αποδυτήρια. Είναι αυτό που λένε οι Ιταλοί ότι «φτιάχνει» τα αποδυτήρια, κάνει «gruppo». Εκείνες τις δηλώσεις τις είχε κάνει στο “Metropolis”, δύο μέρες μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, σε εντελώς ανύποπτη στιγμή. Οχι όμως για τον 34χρονο που ξέρει τι σημαίνει ομάδα.

Κάτι ανάλογο επανέλαβε και σε άλλες συνεντεύξεις που έδωσε. Στο ξεκίνημα του Πρωταθλήματος, τα φώτα είχαν στραφεί -και- στον Ελευθερόπουλο. Κι είναι ακόμη στραμμένα -και- εκεί. Λογικό… Κάνει σπουδαία πράγματα. Ο Ελευθερόπουλος όμως και ο Μπαντής (εξ αντανακλάσεως, μέσω των δηλώσεων του Ελέ) έδειξαν τι σημαίνει ομάδα, τι σημαίνει gruppo, όπως το είπε. Δεν μίλησε μόνο για το «εγώ», μίλησε για το «εμείς». Εξήρε τις ικανότητες του Μπαντή και τον ρόλο του στα αποδυτήρια.

Οταν ο Μπαντής αγκάλιαζε τον Ελευθερόπουλο στο 68’ στην Τρίπολη, την ώρα της αλλαγής, σου έδειχνε ότι αυτή η αγκαλιά ήταν ειλικρινής. Μετά έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Και με τον Αστέρα έκανε σημαντικές αποκρούσεις και στο Κύπελλο. Το θέμα είναι όποιος παίζει, όποτε παίζει, να είναι έτοιμος. Κι αυτό μπορεί να το δώσει η ψυχολογία του καθενός, μπορεί να το δώσει όμως και η ψυχολογία της ομάδας.

Το ποδόσφαιρο είναι αγώνας. Εχει νίκες, έχει ήττες, έχεις δυσάρεστες στιγμές, έχει ευχάριστες στιγμές. Πάντα όμως, σε κάθε περίσταση, η ομάδα καλείται να τις διαχειριστεί. Το gruppo. Αν ο Ηρακλής κατάφερε ή καταφέρει να το αποκτήσει και να το κρατήσει, τότε αποκτά πλεονέκτημα…

Σχετικά Άρθρα

Back to Top