Ο Ηρακλής και η πώρωση του κόσμου

Όπως κάθε οικοδόμημα στηρίζεται στα γερά θεμέλια του, έτσι και ο Ηρακλής της περσινής περιόδου είχε τη δική του κολώνα. Ο λόγος για το Δημήτρη …

Συνεντεύξεις

Όπως κάθε οικοδόμημα στηρίζεται στα γερά θεμέλια του, έτσι και ο Ηρακλής της περσινής περιόδου είχε τη δική του κολώνα. Ο λόγος για το Δημήτρη Δέσπο ο οποίος αποτέλεσε το πύργο των κυανόλευκων κάτω από τα δύο καλάθια και με την εμπειρία του συνέβαλε τα μέγιστα στο να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου. Ο 34χρονος σέντερ που έχει πραγματοποιήσει μία αξιοπρόσεκτη καριέρα όλα τα προηγούμενα χρόνια (Λάρισα, ΠΑΟΚ, Εστρέλας Ντε Αβενίντα, Μακεδονικό, ΜΕΝΤ και Περιστέρι) μίλησε στην BLUEARENA.

– Δημήτρη αυτή είναι η δεύτερη σου χρονιά στον Ηρακλή. Πως κύλησε η προετοιμασία;

«Υπήρξε μία μικρή καθυστέρηση στην έναρξη της προετοιμασίας. Στο διάστημα της προετοιμασίας δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά με σκοπό να είμαστε απολύτως έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος. Σίγουρα θα ήταν καλύτερο ο κόουτς να είχε περισσότερο χρόνο για να μοντάρει την ομάδα, να περάσει κάποια δικά του πράγματα».

– Υπήρξε αλλαγή στη τεχνική ηγεσία. Ο Λευτέρης Κακιούσης έφυγε και ήρθε ο Κώστας Πιλαφίδης.

«Είναι δύο προπονητές που ο καθένας δουλεύει με τον δικό του τρόπο. Άλλο πράγμα ο περσινός Ηρακλής και άλλο ο φετινός. Το μοναδικό που έχει μείνει ίδιο είναι ο κόσμος της ομάδας που πάντα είναι στο πλευρό της. Είναι σημαντικό ότι η αλλαγή του προπονητή έγινε πριν την έναρξη της προετοιμασίας γιατί αν γίνονταν στη συνέχεια πιστεύω ότι θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα. Ο κ. Πιλαφίδης είναι ένας έμπειρος προπονητής που δουλεύει για πάρα πολλά χρόνια σε αυτή τη κατηγορία. Παλαιότερα έχει εργαστεί ξανά στην ομάδα οπότε γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Με τον κόουτς έχω μία άψογη συνεργασία».

– Στο ρόστερ της ομάδας έχουν γίνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με πέρσι. Σας έχει επηρεάσει αυτό;

«Ακόμα δεν έχουμε αποκτήσει την ομοιογένεια που χρειάζεται αφού πολλά παιδιά ήρθαν το τελευταίο διάστημα. Μόλις προχθές αποκτήθηκε και άλλος παίκτης. Στην ομάδα όμως υπάρχει μία μπασκετική συνεννόηση μεταξύ των παικτών. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο μέχρι να γίνουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Το κλίμα που υπάρχει στο σύλλογο είναι άριστο γιʼ αυτό και είμαι σίγουρος ότι θα το καταφέρουμε σχετικά σύντομα αυτό. Είναι φανταστικά τα παιδιά, έχουν πολύ καλούς χαρακτήρες»

– Στη πρεμιέρα αντιμετωπίζετε εντός έδρας τον Πανελλήνιο.

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι αφού δεν έχουμε δει δείγματα γραφής από τον Πανελλήνιο, οπότε δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα τα τελευταία χρόνια οι Ολυμπιονίκες έχουν πραγματοποιήσει καλές σεζόν και έχουν δείξει ότι είναι ένα σοβαρό σωματείο. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί για αυτό το παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε με νίκη τις υποχρεώσεις μας στο πρωτάθλημα».

– Εξαιτίας της καθυστέρησης που υπήρχε με την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο σύλλογος δεν συμμετείχε στο θεσμό του Κυπέλλου.
«Αυτό δεν ήταν καλό, αφού μία ιστορική ομάδα σαν τον Ηρακλή πρέπει να συμμετέχει σε αυτό το θεσμό. Θα μπορούσαμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια να γίνουμε πιο γρήγορα ένα δυνατό σύνολο και να δούμε τις δυνατότητες μας απέναντι σε ομάδες της Α1».

– Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη νέα περίοδο;

«Τα φετινά δεδομένα του πρωταθλήματος είναι τελείως διαφορετικά. Αν εξαιρέσουμε τις δύο πρώτες ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός), όλες οι υπόλοιπες είναι στην ίδια ακριβώς κατάσταση και δεν ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από τη καθεμία. Σχεδόν όλες έχουν πάνω-κάτω το ίδιο μπάτζετ και έτσι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στη δυναμικότητα. Πρώτος στόχος του συλλόγου είναι η παραμονή στη κατηγορία και εφόσον το καταφέρουμε αυτό όσο πιο γρήγορα γίνεται τότε θα βάλουμε υψηλότερους στόχους για τη συνέχεια».

– Μετά από τέσσερα χρόνια θα αγωνιστείς ξανά στην Α1. Πως αισθάνεσαι;

«Σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεσαι το μπάσκετ είναι το ίδιο. Σίγουρα όμως η δυναμικότητα της Α1 είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Α2. Είναι υψηλό το επίπεδο και κάθε καλαθοσφαιριστής βελτιώνεται μέσα από αυτά τα δυνατά παιχνίδια».

– Η διοίκηση έχει κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες προς το πρόσωπο σου.

«Υπάρχουν αρκετά χρωστούμενα από τη περσινή περίοδο. Από τη διοίκηση μου έχουν δώσει κάποιες εγγυήσεις για την εξόφληση του ποσού και τώρα περιμένω να τηρηθούν αυτά που μου είπαν. Ελπίζω να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα γιατί είμαι επαγγελματίας και ζω από αυτό το άθλημα».

– Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους οπαδούς του Ηρακλή;

«Εύχομαι οι οπαδοί μας να είναι στο πλευρό μας στις καλές αλλά προπάντων στις κακές στιγμές γιατί και αυτές θα έρθουν. Να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια αλλά να δείξουμε μέσα στο γήπεδο αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Θέλω να τονίσω ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε και πάλι τιμωρία της έδρας όπως πέρσι γιατί αυτό μόνο κακό κάνει. Αυτό που έζησα πέρσι το να παίζω σε άδειο γήπεδο δεν θα ήθελα με τίποτα να το ξαναζήσω. Όπως για όλες τις ομάδες έτσι και στον Ηρακλή η έδρα είναι πολύ μεγάλο όπλο. Ο κόσμος σου ανεβάζει τη ψυχολογία, πιέζει την αντίπαλη ομάδα στο να κάνει το λάθος και εμάς μας πωρώνει ακόμα περισσότερο στο να τα δώσουμε όλα».

– Οι νέοι κανονισμοί του μπάσκετ επηρεάζουν το δικό σου τρόπο παιχνιδιού;

«Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές απλώς μεγάλωσαν οι διαστάσεις των γηπέδων. Οπότε θα χρειαστεί να τρέχουμε λίγο περισσότερο. Πιστεύω όμως ότι έτσι θα γίνει πιο θεαματικός ο τρόπος παιχνιδιού».

-Με το θέμα του διορισμού σου στο δημόσιο είχαμε καμία εξέλιξη;

«Από το υπουργείο Ανάπτυξης μας ενημέρωσαν ότι μέχρι το τέλος του 2013 δεν υπάρχει περίπτωση να διοριστούμε. Οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και συνεχίζω κανονικά το μπάσκετ για τα επόμενα χρόνια».

– Είναι πολύ πιθανό να γίνει απεργία. Τι έχεις να πεις για αυτό;

«Περιμένουμε τι θα αποφασιστεί τη Πέμπτη στη γενική συνέλευση του ΠΣΑΚ. Εμείς εδώ στη Βόρεια Ελλάδα ψηφίσαμε τη προηγούμενη Πέμπτη αλλά ακόμα δεν ξέρουμε το αποτέλεσμα. Πρέπει να γίνει κάτι. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κάποτε πρέπει να υπάρχει οργάνωση γιατί είναι πολλά τα προβλήματα που υπάρχουν. Εμείς από τη πλευρά μας έχουμε δείξει πολλές φορές καλή διάθεση αλλά από την άλλη πλευρά παίρνουμε μόνο υποσχέσεις. Αυτά που ζητάμε δεν είναι ακατόρθωτα να γίνουν αφού είναι τα απολύτως απαραίτητα που πρέπει να υπάρχουν σε ένα πρωτάθλημα».

– Πιστεύεις ότι αν γίνει η απεργία θα έχει αντίκρισμα;

«Τις προηγούμενες χρονιές που έγινε το ίδιο πράγμα το μοναδικό που καταφέραμε ήταν να πάρουμε κάποιες υποσχέσεις οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν. Από ότι βλέπω τώρα ο ΠΣΑΚ δεν θα το αφήσει έτσι το θέμα και αν δεν κατατεθεί και δεν ψηφιστεί η τροπολογία δεν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Σχετικά Άρθρα

Π. Γκότσης: “Με τον κόσμο στο πλευρό μας για τη μεγάλη επιστροφή”

Ερασιτέχνης

“Στη μάχη με τα τέρατα του κρατικού μηχανισμού, με τα τέρατα του φασισμού βγήκα νικητής»

Διάφορα

Back to Top