Το σχόλιο του Γιάννη Χαρισούλη: Υπάρχει και η επόμενη μέρα

Αν κάποιος δει το παιχνίδι με την Καβάλα μόνο σαν μια 90λεπτη ποδοσφαιρική αναμέτρηση η οποία έδωσε τρεις βαθμούς στην νικήτρια και κανένα στον Ηρακλή …

Αν κάποιος δει το παιχνίδι με την Καβάλα μόνο σαν μια 90λεπτη ποδοσφαιρική αναμέτρηση η οποία έδωσε τρεις βαθμούς στην νικήτρια και κανένα στον Ηρακλή τότε αναγκαστικά θα συμφωνήσει με εκείνους που υποστηρίζουν ότι την Κυριακή που πέρασε ο Ηρακλής δεν μπόρεσε να υπερασπίσει αυτά που κέρδισε τις τρεις προηγούμενες.

Όμως στην διάρκεια ενός πρωταθλήματος τα αποτελέσματα δεν έρχονται πάντοτε όπως τα περιμένουμε ή τα…  προγραμματίζουμε. Υπάρχουν  και οι αναποδιές. Όπως αυτή της Κυριακής που ο Ηρακλής κάνοντας στο πρώτο ημίχρονο το καλύτερο 45λεπτο της περιόδου αντί να είναι με 2-0 μπροστά στο σκορ βρέθηκε πίσω με 0-1 από ένα λάθος δυο παιχτών του (Παπαστεριανός και Σίσιτς).

Ο Ηρακλής πήρε τρεις βαθμούς στο παιχνίδι με την Λάρισα η οποία έχασε ευκαιρίες που δεν χάνονται και δεν πήρε ούτε πόντο στο ματς με την Καβάλα επειδή αυτός της….  πρόσφερε ένα γκολ και γιατί οι επιθετικοί του έχασαν τρεις… άχαστες ευκαιρίες.

Έχει απόλυτο ο Ουζουνίδης. «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο» και ακόμα περισσότερο  δίκιο έχει όταν λέει  πως «σημασία έχει η επόμενη μέρα, το επόμενο παιχνίδι». Η καινούργια ομάδα του Ηρακλή πρέπει να μαθαίνει από τα παθήματα της και να βγαίνει πιο δυνατή μέσα από αυτά.

Μέσα λοιπόν από το «αριθμητικό» μέρος του παιχνιδιού ο Ηρακλής είναι ο χαμένος της Κυριακής. Μέσα όμως από την διάρκεια αυτής της αναμέτρησης βγήκε κερδισμένος. Όποιος πρόσεξε τον τρόπο με τον οποίο έζησαν το ματς οι οπαδοί του Ηρακλή καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοώ. Ο κόσμος δεν στάθηκε στο αποτέλεσμα. Είδε την προσπάθεια των παιχτών και την ενίσχυσε μέχρι το τέλος. Αλλά και μετά την λήξη του παιχνιδιού οι οπαδοί των κυανόλευκων είχαν μια καλή κουβέντα να πουν για την ομάδα. Και αυτό έχει την σημασία του.

Ο κόσμος πιστεύει στην ομάδα αυτή, οι ποδοσφαιριστές το αντιλαμβάνονται και επιδιώκουν το καλύτερο. Κάποιες φορές αυτό δεν έρχεται. Υπάρχει όμως και η επόμενη φορά. Η επόμενη μέρα, το επόμενο παιχνίδι.

Υ.Γ. Πόσο διαφορετική θα ήταν η εικόνα στο Καυτανζόγλειο αν η πυκνότητα των οπαδών στις υπόλοιπες κερκίδες ήταν όπως στην κερκίδα των οργανωμένων. Άραγε όλη η δραστηριότητα των μη οργανωμένων εκτονώθηκε στις εκδηλώσεις του Ιουνίου;


Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top