Το σχόλιο του Γ. Χαρισούλη: Δηλώσεις που παράγουν βία

Την επόμενη φορά που οι παράγοντες ή οι προπονητές των ομάδων της Σούπερ λίγκας θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν για την βία, καλά θα κάνουν …

Την επόμενη φορά που οι παράγοντες ή οι προπονητές των ομάδων της Σούπερ λίγκας θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν για την βία, καλά θα κάνουν να μπουν σε μια αίθουσα γεμάτη με καθρέφτες. Έτσι, όποιος από αυτούς και αν πάρει τον λόγο, να έχει… απέναντί του έναν από τους συντελεστές της βίας. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, οι παράγοντες και οι προπονητές είναι σαν να λένε στους οπαδούς «μπείτε και σπάστε τα».

Τελείωσε το παιχνίδι Ηρακλή-Λάρισας και ο μεν Παπακώστας μίλησε για αλλοίωση αποτελέσματος, ο δε Πηλαδάκης ζήτησε να  επαναφέρουν τον Δαλούκα. Γιατί όλα αυτά; Επειδή στο 82΄ο Χαραλαμπίδης δεν έδωσε το πέναλτι το οποίο έκανε ο Χοσέμι στον Μπλάζεκ. Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και δεν πρόκειται να πούμε ότι δεν ήταν πέναλτι. Θα συμφωνούσαμε και με τους δυο, αν αυτό ήταν το μοναδικό λάθος του Χαραλαμπίδη. Όμως τόσο ο πρόεδρος της ΠΑΕ, όσο και ο προπονητής της Λάρισας, μόνο αυτή τη φάση είδαν;

Το κανονικό γκολ του Γιάκομπ δεν το είδαν (αν κάποιος έκανε φάουλ αυτός ήταν ο Νταμπίζας); Μπορούν να ισχυρισθούν ότι με το σκορ στο 2-0 το ματς θα είχε την ίδια εξέλιξη; Δεν είδαν ότι ο Καβαλιώτης διαιτητής χαρίστηκε δυο φορές στον Ταυλαρίδη (έφερε καινούργια… κόλπα από την Γαλλία. Χτυπάμε με το κεφάλι στην πλάτη τον αντίπαλο και κάνουμε ότι σκύβουμε για να διορθώσουμε την επικαλαμίδα) και αμέτρητες στον Νταμπίζα; Δεν είδαν πως με… μαγικό τρόπο άλλαξαν  χρώμα οι κάρτες στον Γκαρσία και τον Μπλάζεκ ; Μόνο την φάση του 82΄ πρόσεξαν;

Ήταν αμέτρητα τα λάθη του Καβαλιώτη ρέφερι, ο οποίος από πέρυσι είχε δώσει δείγματα της ακαταλληλότητΆς του, ωστόσο δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, ούτε είναι αυτός η αιτία που ηττήθηκε η Λάρισα. Γιατί έμεινε στους πίνακες; Μην ρωτάτε εμάς. Ρωτήστε αυτούς που κάνουν τις επιλογές και φροντίζουν να διατηρούν τις… ισορροπίες.

Με ποιον τρόπο εξυπηρετούν το «καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα» ο πρόεδρος και ο προπονητής της Λάρισας; Αναζητώντας άλλοθι για την ήττα στον Χαραλαμπίδη; Η Λάρισα δεν έχασε το Σάββατο εξαιτίας του διαιτητή. Έχασε γιατί ο Ηρακλής είχε τερματοφύλακα τον Ελευθερόπουλο, επειδή οι δικοί της επιθετικοί δεν μπορούσαν να βρουν εστία αλλά και γιατί οι αμυντικοί του Ηρακλή είχαν σωστή λειτουργία.

Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει (και αυτό είναι που το κάνει πιο συναρπαστικό και βασιλιά των σπορ) μια ομάδα να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, αλλά να μην μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι «άνθρωποί» της (προπονητής και πρόεδρος) πρέπει να «στοχοποιήσουν» τον διαιτητή σαν τον υπεύθυνο της ήττας.

Με τον τρόπο αυτό ούτε την δική τους ομάδα βοηθούν, ούτε στην ομαλή λειτουργία συμβάλλουν. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να «εξοργίζουν» τον κόσμο και στην ουσία με τις δηλώσεις τους να παράγουν  βία.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top