“Πράσινο” για Χορτατζήδες, “κόκκινο” για Μίκρα (v)

Προχωράει με γοργά βήματα η αξιοποίηση των Χορτατζήδων, κολλάει η υπόθεση της Μίκρας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε …

Επικαιρότητα

Προχωράει με γοργά βήματα η αξιοποίηση των Χορτατζήδων, κολλάει η υπόθεση της Μίκρας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε ο Ερασιτέχνης, με θέμα την πρόοδο των διαδικασιών αξιοποίησης του «Κοσμοπούλειου Αθλητικού Κέντρου».


Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γωγάκος, ανέφερε ότι… «Η διοίκηση έχει θέσει σαν στόχο την αξιοποίηση της περιουσίας του συλλόγου. Είναι μονόδρομος αυτό, και όχι μόνο να την αξιοποιήσουμε αλλά να την προστατεύσουμε και να τη σώσουμε. Η διαφορά είναι ότι στους Χορτατζήδες δεν είχαμε εμπορικές χρήσεις, αλλά για τη Μίκρα είχαμε. Με υπουργική απόφαση από τον Αύγουστο το 65% του χώρου μπορεί να δοθεί για αθλητικές εγκαταστάσεις και το υπόλοιπο μοιράζεται στο μισό (δηλαδή στο 17,5%) για εμπορικές χρήσεις. Κατορθώσαμε σήμερα να έχουμε υπογεγραμμένο το διάγραμμα που καθορίζει τους ισχύοντες όρους δόμησης και τις χρήσεις.


Ο αρμόδιος τεχνικός σύμβουλος και το έργο των Χορτατζήδων θα είναι ο κ. Μητρόπουλος. Μέσα σε δύο μήνες, όποιοι θέλουν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους. Κοιτάμε πάντα το συμφέρον του συλλόγου. Θα θέλαμε όσο πιο πολλές προτάσεις υπάρχουν και να πάμε στη γενική συνέλευση και να αποφασίσουν τα μέλη. Για αυτό και ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία. Μην ξεχνάτε ότι οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι και για αυτόν τον λόγο κάνουμε αυτή τη συνέντευξη σήμερα για να δώσουμε δημοσιότητα στο έργο που έχουμε κάνει για να ενημερωθείτε το τι μπορούμε να κάνουμε στους Χορτατζήδες και τι δυνατότητες υπάρχουν. Κοιτάμε ένα σχέδιο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες του συλλόγου και να καλύπτει όλα τα τμήματα”.



Από την πλευρά του, ο κ. Μητρόπουλος υποστήριξε ότι… «Ξεκινήσαμε, και τα 31 στρέμματα έγιναν 27. Υπάρχει ένα διεκδικούμενο. Και στη συνέχεια να κατοχυρώσουμε και τα ποσοστά των χρήσεων, κατ’ αρχήν το κλειστό αθλητικό κέντρο και μετά εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο, πάρκινγκ κ.λ.π. Αυτή η ιστορία κατά ένα κομμάτι έχει καλυφθεί με κόπο. Έχουμε πιστοποιήσει τα όρια. Κάθε οικόπεδο έχει κάποια πολεοδομικά δεδομένα. Το συγκεκριμένο είναι αθλητικό κέντρο και υπάρχει ένα ποσοστό 35% για εμπορικές ή άλλες δραστηριότητες. Αν όλα πάνε καλά, τότε ο κάθε επενδυτής που θα έρθει, θα μπορεί να ξεκινήσει αύριο. Για τους Χορτατζήδες υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Το οικόπεδο είναι εξαιρετικό.


Εμείς θέλουμε ένα κλειστό γυμναστήριο και κάποιες εναλλακτικές χρήσεις δίπλα που μπορεί να είναι ένα εμπορικό κέντρο π.χ. ή ένα ξενοδοχείο. Ας μας κάνει ο επενδυτής το μπίζνες πλαν. Με αυτό τον γνώμονα βαδίζουμε. Ελάτε λοιπόν και πέστε μας τι μας δίνεται, πότε θα το έχετε έτοιμο, για πόσο κ.λ.π. Θα υπάρχει πάντως και στη συνέχεια μια σχέση. Αρά το ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, το κλίμα από την Έκθεση και μετά έχει αρχίσει να αλλάζει φοβερά. Νομίζω λοιπόν ότι μέσα σε δύο μήνες θα υπάρχουν προτάσεις.


 Η διαδικασία έχει δύο στάδια. Στο δίμηνο εκδηλώνονται οι προτάσεις και θα ακολουθήσει η λεγόμενη δεσμευτική προσφορά που δεν έχει χρονικό όριο. Είναι 25 εκατομμύρια ευρώ έργο. Το τοπογραφικό προβλέπει 5.291 τ.μ. για το γήπεδο, περίπου 6 με 6500 θέσεις. Προβλέπει ένα εμπορικό κέντρο και ξενώνες 2.334 τ.μ. και στο πάνω μέρος προβλέπει 1.122 τ.μ. ένα κέντρο  αθλητικής αποκατάστασης, φοιτητική σχέση και μετά θα έχει ανοιχτούς χώρους άθλησης , υπόγειο πάρκινγκ.


Μετά, διάγραμμα κάλυψης. Το πρώτο σχέδιο μια οικοδομικής αδείας. Αν εγκριθεί αυτό μπορείς να βγάλεις άδεια. Θα υποβληθεί αυτό σύντομα, ίσως και την άλλη εβδομάδα. Πάμε να βγάλουμε μια άδεια χωρίς να έχουμε ακόμη 100% σιγουρευτεί. Σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε αυτά που λέμε.


Στη Μίκρα είχαμε δύο επαφές σοβαρές, δεν προχώρησε όμως καμία. Στη μία ήταν μάλιστα οπαδοί του Ηρακλή και μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. Επειδή όμως δεν προχώρησε δεν μπορώ να το πω δημοσίως. Τα Νο1, 2 και 3 αυτής της εταιρείας είναι οπαδοί του Ηρακλή και είπανε ότι θα δούνε αν θα επανέλθουνε στο τέλος του χρόνου. Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 50-55 εκατομμύρια ευρώ. Το δάνειο ήταν στο 4%, τώρα έχει γίνει, 7%, 8% ,9%. Η άλλη πρόταση ήταν ένας όμιλος που συνήθως ενδιαφέρεται για τα αθλητικά. Είπανε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να πάρουν δάνειο. Η αίσθησή μου είναι ότι το θέμα της Μίκρας θα πάρει καιρό. Είναι δύσκολο.  Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη. Αισιοδοξώ ότι στην αρχή του χρόνου, ένας από τους δύο θα επανέλθει σοβαρά. Αρχικά εμφανίστηκε ένας εφοπλιστής που ήθελε και τα δύο έργα. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον».



Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη μίλησε για το ενδιαφέρον της βουλγαρικής εταιρίας. «Εδώ και τρία χρόνια περιμένουμε τις επιχορηγήσεις από την Πολιτεία. Η πρώτη εταιρεία που ενδιαφέρθηκε για τους Χορτατζήδες είναι η Εταιρεία από τη Βουλγαρία. Εκτός από αυτή, υπάρχουν άλλες δύο προτάσεις που κατέθεσαν εγγράφως στον Ηρακλή και άλλες δύο προς τον κ.,Μητρόπουλο. Η παραχώρηση των στρεμμάτων στη Μίκρα λήγει τον Σεπτέμβριο του 2012. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι τότε θα πρέπει να έχει βρεθεί ο επενδυτής για να κάνει το έργο. Όχι να έχει ολοκληρωθεί ντο έργο. Εχουμε σαν στόχο να δημιουργήσουμε την αναπτυξιακή εταιρεία Ηρακλής που θα έχει στόχο την εκμετάλλευση. Θα μπορούσε λοιπόν αυτή η εταιρεία να μπει σε πρόγραμμα και να πάρει επιδότηση για την εκμετάλλευση κάποιων χώρων. Μόνο από το πάρκινγκ π.χ., ο Ηρακλής θα μπορούσε να έχει ένα έσοδο 1.200.000 ευρώ ανά έτος».  

Σχετικά Άρθρα

Κακουργηματική δίωξη σε 4 οπαδούς του ΠΑΟΚ για την παρ’ ολίγο δολοφονία οπαδού του Άρη.

Διάφορα

“Πρωτοβουλία συγγνώμης” για τα θύματα από Γκαγκαλούδη (pic+vid)

Διάφορα

Back to Top