ΣΧΟΛΙΟ: Ο Ηρακλής τους δίνει μια ακόμα ευκαιρία

Δανείζομαι δυο φράσεις από την συνέντευξη του Γιάννη Τάκη στον « Libero 107,4» οι οποίες κατά την άποψή μου από τη μια «σκιαγραφούν» το σημερινό …

Δανείζομαι δυο φράσεις από την συνέντευξη του Γιάννη Τάκη στον « Libero 107,4» οι οποίες κατά την άποψή μου από τη μια «σκιαγραφούν» το σημερινό πρόβλημα που αφορά την διαιτησία και από την άλλη αποτελούν μια πρόταση ώστε να μην συνεχισθεί αυτή κατάσταση της «κοκορομαχίας» των δυο «αιώνιων».


«Η Σούπερ Λίγκα, είναι ένα πρωτάθλημα 16 ομάδων και όχι μόνο 2 ομάδων, και το πρόβλημα, το κάθε πρόβλημα, μας αφορά όλους. Το πρωτάθλημα γίνεται με 16 ομάδες και όχι με 2 + 14 ομάδες. Πιστεύω ότι πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να αντιληφθούν ότι το καλό του ποδοσφαίρου δεν εξαρτάται μόνο από τους 2». Το αμφισβητεί αυτό κανείς; Από ποιους ζητάει ο Τάκης να το καταλάβουν και ποιοι να το αντιληφτούν; Οι «δυο»; Μα αυτοί (ο καθένας για λογαριασμό του) κινούνται στους δικούς τους «κόσμους» και για αυτούς σωστό είναι μόνο αυτό που τους εξυπηρετεί.


Είπε ακόμα ο Γιάννης Τάκης: «Θα κάνουμε ως Ηρακλής την κίνηση και θα καλέσουμε την Παρασκευή τους προέδρους ΠΑΟΚ και Άρη σε μια συνάντηση και θα δούμε στην συνέχεια αν μπορεί να υπάρξει κοινή κίνηση από εμάς και εν συνεχεία από τις υπόλοιπες ομάδες της Βόρειας Ελλάδα». Είναι πολύ γενναιόδωρη η πρόταση αυτή του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής ο οποίος ξεπερνάει κάποια πράγματα που είναι ακόμα πολύ νωπά.


Λέτε να ξέχασαν στην Μίκρα ότι με ψήφους 15-1 (με τον Άρη να ψηφίζει αρνητικά και τον ΠΑΟΚ να απουσιάζει) δεν επικυρώνονταν από την Λίγκα η βαθμολογία επειδή το απαιτούσε ο Κομπότης και όχι γιατί αυτό επιβάλλονταν από κάποιον κανονισμό; Η μήπως ξέχασαν ότι ο Άρης ζήτησε να μην επιτραπεί στον Ηρακλή να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα Α1 στο μπάσκετ (και μην μου πείτε ότι ποια σχέση έχουν οι ΠΑΕ με το μπάσκετ. Έχουν ο Άρης και ο Ηρακλής σαν σύλλογοι).


Φαντάζομαι πως δεν τα ξέχασαν. Όμως η ανάγκη για ένα σωστό και καθαρό πρωτάθλημα αυτό επιβάλλει και αυτό πρότειναν. Είναι στο χέρι των άλλων δυο ΠΑΕ της πόλης να αξιολογήσουν την πρόταση των κυανόλευκων και να την αποδεχτούν. Αν πραγματικά και οι ίδιοι θέλουν ένα καθαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και δεν σκέφτονται κουτοπόνηρα ότι από την φαγωμάρα των δυο μπορούν να βγουν κερδισμένοι. Ο Ηρακλής με την πρόταση του Τάκη τους δίνει μια ακόμα ευκαιρία να παίξουν τον ρόλο που ταιριάζει στην δυναμική και την ιστορία τους. Αν την αφήσουν να περάσει αναξιοποίητη επειδή δεν την έκαναν αυτοί αλλά τους πρόλαβε κάποιος δεν θα τους φταίει κανένας άλλος για ότι προκύψει αργότερα.


Υ.Γ. 1: Θεωρώ πολύ σημαντική (και φαντάζομαι ότι εκφράζει και την υπόλοιπη διοίκηση και κυρίως τον υπεύθυνο των οικονομικών κ. Κεσόπουλο) την δήλωση του προέδρου της ΠΑΕ ότι «η χρονιά θα βγει οικονομικά». Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο από όλα όσα έχουν να αντιμετωπίσουν οι κυανόλευκοι. Για αυτό ίσως και θα έπρεπε να αποφεύγουν να ανοίγουν… διαλόγους. Έτσι κι αλλιώς απαντήσεις θα δώσει η… καθημερινότητα.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top