ΣΧΟΛΙΟ: Η διαχείριση της αρχής θα κάνει την συνέχεια καλύτερη

Με τα αποτελέσματα των δυο πρώτων αγωνιστικών, ο Ηρακλής, ασφαλώς ούτε το πρωτάθλημα κέρδισε αλλά ούτε και την έξοδο του στην Ευρώπη. Ωστόσο πολλοί ήταν …

Με τα αποτελέσματα των δυο πρώτων αγωνιστικών, ο Ηρακλής, ασφαλώς ούτε το πρωτάθλημα κέρδισε αλλά ούτε και την έξοδο του στην Ευρώπη. Ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν διαφορετικό το ξεκίνημα.  Συνηγορούσε για αυτό η εικόνα των φιλικών και  το γεγονός ότι την πρώτη αγωνιστική αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός και την δεύτερη πήγαινε στο όχι και το τόσο… φιλόξενο (και με κακή προϊστορία) Περιστέρι.

Τα πράγματα όμως ήλθαν εντελώς διαφορετικά. Ο Ηρακλής με τους τέσσερις βαθμούς δεν έδωσε μόνο αποστομωτικές απαντήσεις σ’ αυτούς  που τον περίμεναν με το δάχτυλο στην σκανδάλη, αλλά εξασφάλισε και τον χρόνο που χρειάζεται για να δείξει η ομάδα την εικόνα  που μπορεί να παρουσιάσει το σημερινό του ρόστερ. Γιατί πέρα από κάθε αμφισβήτηση ο τωρινός Ηρακλής προσφέρεται για μεγάλες απαιτήσεις.

Μετά από τα δυο πρώτα παιχνίδια ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε λόγο και για την τύχη. Η ειλικρίνεια του αυτή δίνει μία ιδιαίτερη αξία στα δυο πρώτα αποτελέσματα της ομάδας του. Δεν καβάλησε το καλάμι ούτε μίλησε σαν Δώνης ή σαν Καραγεωργίου (για να θυμηθούμε τις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης που μίλησε για ομάδα Β΄ Εθνικής η οποία όμως είδαμε όλοι τι έκανε την δεύτερη αγωνιστική). Όμως και η τύχη είναι μέσα στο παιχνίδι.

Έχει την εντύπωση ο προπονητής του Ηρακλή ότι αν η απόδοση της ομάδας του ήταν καταπληκτική σ’ αυτά τα δυο ματς, αλλά από καθαρή ατυχία και μόνο η βαθμολογική συγκομιδή είχε μείνει στο μηδέν, θα μιλούσε σήμερα κανείς για την ατυχία τους; Να είναι βέβαιος ότι για άλλα θα γίνονταν λόγος. Η τύχη ή η ατυχία τελειώνει με την λήξη κάθε αναμέτρησης. Και αν είναι τύχη για μια ομάδα η σπουδαία απόδοση του τερματοφύλακα της τότε ναι, ο Ηρακλής είναι τυχερός γιατί απέκτησε τον Ελευθερόπουλο.

Ο Ηρακλής έχει μπροστά του δυο παιχνίδια με Λάρισα και Καβάλα στο Καυτανζόγλειο. Δυο ματς τα οποία μπορούν να τον εκτινάξουν βαθμολογικά, αλλά και να θωρακίσουν την ψυχολογία της ομάδας και τον ενθουσιασμό του κόσμου. Ίσως αυτό τα κάνει πιο δύσκολα από όσο ήταν οι αναμετρήσεις των δυο πρώτων αγωνιστικών.

Η σωστή διαχείριση των δυο πρώτων θετικών αποτελεσμάτων μπορεί να κάνει την συνέχεια ακόμα καλύτερη. Ο Ηρακλής με βάση την εικόνα που έδειξε και τον τρόπο που στέκεται μέσα στο γήπεδο έδωσε υποσχέσεις  για ακόμα καλύτερα πράγματα. Ακούω οπαδούς να λένε ότι «τα καλύτερα έρχονται» και συμφωνώ. Τα καλύτερα θα έλθουν αρκεί ο Ηρακλής να βρει ένα τρόπο να αντιμετωπίσει τους «άλλους αντιπάλους» του. Αυτούς που βρίσκονται εκτός των αγωνιστικών χώρων.

Ο Ηρακλής έχει την… πολυτέλεια να βλέπει να προβάλλονται πιο πολύ τα «εξωαγωνιστικά» του θέματα. Ακόμα και θέματα ρουτίνας που αφορούν ΟΛΕΣ τις ΠΑΕ, μόνο για τον Ηρακλή αποκτούν «πρωτοσέλιδη» προβολή. Κανένας δεν έχει την απαίτηση να παραβλέπονται λάθη και παραλείψεις. Στο κάτω-κάτω είναι υποχρέωση του τύπου να τα επισημαίνει για να διορθώνονται. Δεν μπορούν όμως «αυτά» να σκεπάζουν την πορεία της ομάδας.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top