Με την προπονητική ματιά του Π. Διλμπέρη

Από αυτήν την αγωνιστική η BLUEARENA «εγκαινιάζει» μία ακόμη νέα στήλη, μετά αυτήν της διαιτητικής ματιάς του Νίκου Φιλιππιάδη, αναζητά και την προπονητική ματιά των …

Ηρακλής

Από αυτήν την αγωνιστική η BLUEARENA «εγκαινιάζει» μία ακόμη νέα στήλη, μετά αυτήν της διαιτητικής ματιάς του Νίκου Φιλιππιάδη, αναζητά και την προπονητική ματιά των αγώνων του Ηρακλή, μέσω ενός Ηρακλειδέα προπονητή. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Διλμπέρη, ο οποίος ήδη κάνει τα πρώτα βήματά του ως κόουτς με την ομάδα του Εθνικού Γαζώρου.


 Ο 36χρονος κόουτς, λοιπόν, σημειώνει για τον αγώνα του Περιστερίου:


 «Είναι σαφές ότι η ομάδα ξεκίνησε με ανασταλτική φιλοσοφία, περιμένοντας τον Ατρόμητο στο μισό γήπεδο, με το σκεπτικό του προπονητή να αφορά στην εκμετάλλευση των γρήγορων άκρων, που διαθέτει, κατά την εναλλαγή από κατάσταση άμυνας σε κατάσταση επίθεσης, είτε μέσω καθέτων μεταβιβάσεων, είτε με ξαφνικές αλλαγές παιχνιδιού. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η άμυνα του Ατρομήτου δεν χαρακτηρίζεται από ταχύτητα. Ωστόσο και παρά το γεγονός ότι το σκεπτικό του προπονητή ήταν σωστό, δεν πέτυχε το παιχνίδι του “transition”, όπως λέμε στην προπονητική, ενώ παράλληλα, στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του κέντρου της ομάδας δεν πρέσαραν τους αντιπάλους της μεσαίας γραμμής όσο έπρεπε, με συνέπεια οι τελευταίοι να έχουν τα χρονικά περιθώρια να εκμεταλλευτούν τους χώρους, που δημιουργούσαν με τις κινήσεις τους οι επιθετικοί των γηπεδούχων και να περάσουν μπάλες μπροστά.


Μετά το γκολ ήρθαν οι εύστοχες επιλογές του προπονητή, ο οποίος ακολούθησε την επιτυχημένη συνταγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό, η ομάδα έγινε γρήγορη σε αντιδράσεις και κίνηση μπροστά, με συνέπεια την ισοφάριση και τον πολύτιμο βαθμό. Εδώ δεν στέκει η κρίση «γιατί δεν ξεκίνησε αυτό το σχήμα», μιας και η συγκεκριμένη δομή μεσοεπιθετικής γραμμής λειτούργησε υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα. Άλλωστε, «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος» και ο προπονητής γνωρίζει πολύ καλύτερα από εμάς τον λόγο, για τον οποίο επέλεξε το αρχικό σχήμα. Στο ποδόσφαιρο, δυστυχώς όλα κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, αλλά η κρίση μας θα πρέπει να είναι πιο αναλυτική και πιο εποπτική.


Αν θεωρήσουμε ως μεγάλη τη νίκη επί του Ολυμπιακού, τότε αυτός ο βαθμός στο Περιστέρι επιβεβαιώνει ότι η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Αυτό, καθώς όταν παίρνεις βαθμούς ενώ δεν είσαι καλά στο παιχνίδι, τότε μπορείς να είσαι μόνο αισιόδοξος. Βαθμός ψυχολογίας, λοιπόν, τόσο για την ομάδα, όσο και για τον κόσμο, που συμπαρίσταται εντυπωσιακά», είναι η καταγραφή του Παναγιώτη Διλμπέρη για το Ατρόμητος – Ηρακλής του περασμένου Σαββάτου.    

Σχετικά Άρθρα

Αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα για τον ποδοσφαιρικό Ηρακλή

Ποδόσφαιρο

Ν. Παπαδόπουλος: “Εγώ είμαι εδώ για τον Ηρακλή, εφόσον…” (vid)

Ποδόσφαιρο

Back to Top