Μάζευε και ας είναι… ρώγες

Το ξεκίνημα στη φετινή Σούπερ Λίγκα, κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανικό. Τέσσερις βαθμοί σε δύο παιχνίδια με –κάτι παραπάνω από- υψηλό δείκτη δυσκολίας, είναι μία …

Το ξεκίνημα στη φετινή Σούπερ Λίγκα, κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανικό. Τέσσερις βαθμοί σε δύο παιχνίδια με –κάτι παραπάνω από- υψηλό δείκτη δυσκολίας, είναι μία άκρως ικανοποιητική συγκομιδή. Υπάρχουν άραγε πολλές ομάδες στο φετινό πρωτάθλημα, που με τον Ολυμπιακό εντός και τον Ατρόμητο εκτός, θα μαζέψουν τέσσερις βαθμούς; Ελάχιστες, αν όχι καμία.


Είναι αλήθεια ότι η εμφάνιση του Σαββάτου, ξένισε αρκετό κόσμο. Θα ήταν όμως ουτοπικό να περιμένει κανείς από μία ομάδα με 15 νέα πρόσωπα, προβληματική προετοιμασία και αλλαγή προπονητή ένα μήνα πριν την έναρξη της χρονιάς, να παρουσίαζε μία σταθερά καλή απόδοση από το ξεκίνημα της περιόδου. Σε ένα πρωτάθλημα που μέχρι στιγμής καμία ομάδα δεν πείθει, θα ήταν παράλογο αυτή που αντιμετώπισε τα μεγαλύτερα προβλήματα και υπέστη τις περισσότερες –σε αριθμό- διαφοροποιήσεις στο ρόστερ της, να βγάζει μάτια από την δεύτερη αγωνιστική.


Τον Ηρακλή, θα τον κρίνουμε για το ποδόσφαιρο που θα παίζει, σε περίπου δύο μήνες. Μετά την έβδομη-όγδοη αγωνιστική. Μέχρι τότε, το ζητούμενο είναι να μαζέψει βαθμούς. Πολλούς βαθμούς. Το πρόγραμμα θεωρείται βατό. Λάρισα, Καβάλα εντός, Κέρκυρα εκτός, πιθανότατα στο ουδέτερο της Πάτρας και Πανσερραϊκός εντός, η επόμενη τετράδα αγώνων. Αυτό που θα πρέπει πρωτίστως να ενδιαφέρει ομάδα και κόσμο, είναι η αποτελεσματικότητα και όχι το θέαμα.


Αν ο Ηρακλής συνεχίζει να μαζεύει βαθμούς σε κάθε παιχνίδι και η ψυχολογία παραμένει σε υψηλά επίπεδα, τότε το καλό ποδόσφαιρο θα έρθει από μόνο του. Η ποιότητα άλλωστε στο κυανόλευκο ρόστερ… περισσεύει.

Για σχόλια, παρατηρήσεις, ενστάσεις, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το [email protected]

Σχετικά Άρθρα

Back to Top